Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Windows mappen in Picasa  (gelezen 397 keer)

Offline Hansgeo

  • Lid
Windows mappen in Picasa
« Gepost op: 2013/04/26, 10:09:05 »
Ubuntu heb ik als dual op mijn Windows xp pc geïnstalleerd. Onder xp heb ik goede ervaringen met Picasa en heb het daarom ook onder Ubuntu via Wine geïnstalleerd. De fotoś staan echter in een map onder Windows. Hoe kan ik nu deze map zien of indexeren? In Extra > mappenbeheer staan alleen maar de mappen in Unbunt en niet die van Windows xp. De map Japanse bloesemtuin die onder Mijn afbeeldingen staat is een probeersel en staat in Ubuntu. Zie bijlage.
Al vast bedankt voor de reactie
Hans

Offline Dave

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Windows mappen in Picasa
« Reactie #1 Gepost op: 2013/04/26, 19:44:26 »
Picasa werkt prima onder Ubuntu alleen de laatste versie met gezichtsherkenning niet.
Heeft ook weer z'n nadelen dus of je dat moet willen?
Onder Wine ooit eens geprobeerd maar was meer tevreden met de oudere versie onder Linux (jaja kweet dat het met een eigen wine versie werkte)

Offline Hansgeo

  • Lid
Re: Windows mappen in Picasa
« Reactie #2 Gepost op: 2013/04/29, 23:55:51 »
Het is mij gelukt om de Windowsmappen in Picasa te zien en bij het opstarten van Picasa deze te indexeren. Dat duurt echter iedere keer heel lang. Daardoor heb ik besloten over te gaan op een ander programma nl Gthumb en Picasa te verwijderen. Iedereen bedankt voor de reacties.
Gr. Hans