Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Geen internet meer na verwisselen moederbord  (gelezen 2641 keer)

Offline GerardZZ

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geen internet meer na verwisselen moederbord
« Gepost op: 2013/03/22, 18:11:14 »
Hallo wijze mannen,

Ik heb mijn moederbord vervangen (asus a8r-mvp voor een a8v-vm) en vervolgens mijn computer (met Voyager 12.10 (mijn hoofdsysteem, een Xubuntu-kloon), XP en Ubuntu 10.04) weer opgestart.
En dan heeel hard hopen dat alles als vanouds werkt :-).

Viel mee.
Xp draaide zo weer.
Ubuntu moet ik iedere keer kiezen voor X opnieuw opstarten (zou dat ook automatisch kunnen?).

En Voyager zag er direct helemaal o.k. uit behalve dat het internet niet wil.
Een kleinigheid zou je zeggen, maar ik heb geen idee hoe ik die weer aan krijg.
In xp en ubuntu werkt het gewoon.
In herstelmodus van Voyager het ik gekozen voor gebroken paketten herstellen (vraag niet waarom) en hij ging gewoon vanalles doen, volgens mij ook van het internet halen van bestanden, doorgestart naar de desktop, alles als vanouds, behalve dat de mededeling 'verbinding verbroken' zichtbaar is.

Hoe krijg ik weer internet?
Wie heeft een idee?


Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen internet meer na verwisselen moederbord
« Reactie #1 Gepost op: 2013/03/22, 18:13:25 »
Het lijkt me sterk dat XP zonder problemen opstart na het plaatsen van een ander moederbord. Licentietechnisch is dit ook niet toegestaan. Hebben beide moederborden dezelfde chipset? Maak je gebruik van de onboard GPU? Is de a8r-mvp of de a8v-mv nu je nieuwe moederbord?

Offline GerardZZ

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen internet meer na verwisselen moederbord
« Reactie #2 Gepost op: 2013/03/22, 18:20:10 »
Nee de chipset is anders.
Ja xp start gewoon op en vervolgens istalleer 't ie de nodige drivers (onder begeleiding).
Licenties van xp heb ik te over.
Wat is een onboard GPU
De a8v-mv is de 'nieuwe'.

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen internet meer na verwisselen moederbord
« Reactie #3 Gepost op: 2013/03/22, 18:25:40 »
Nee de chipset is anders.
Ja xp start gewoon op en vervolgens istalleer 't ie de nodige drivers (onder begeleiding).
Licenties van xp heb ik te over.
Wat is een onboard GPU
De a8v-mv is de 'nieuwe'.

Doorgaans weigert Windows op te starten wanneer de storage controller anders is, bijvoorbeeld. Je hebt geluk dat hij goed draait. Met onboard GPU bedoel ik dat je de GPU op het moederbord gebruikt in plaats van een videokaart in een AGP-/PCIe-slot.

lspci -nn

Wat levert dit op?

Offline GerardZZ

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen internet meer na verwisselen moederbord
« Reactie #4 Gepost op: 2013/03/22, 18:41:59 »
Daar ben ik weer,
lspci -nn
00:00.0 Host bridge [0600]: VIA Technologies, Inc. K8M890CE Host Bridge [1106:0336]
00:00.1 Host bridge [0600]: VIA Technologies, Inc. K8M890CE Host Bridge [1106:1336]
00:00.2 Host bridge [0600]: VIA Technologies, Inc. K8M890CE Host Bridge [1106:2336]
00:00.3 Host bridge [0600]: VIA Technologies, Inc. K8M890CE Host Bridge [1106:3336]
00:00.4 Host bridge [0600]: VIA Technologies, Inc. K8M890CE Host Bridge [1106:4336]
00:00.5 PIC [0800]: VIA Technologies, Inc. K8M890CE I/O APIC Interrupt Controller [1106:5336]
00:00.6 Host bridge [0600]: VIA Technologies, Inc. K8M890CE Host Bridge [1106:6290]
00:00.7 Host bridge [0600]: VIA Technologies, Inc. K8M890CE Host Bridge [1106:7336]
00:01.0 PCI bridge [0604]: VIA Technologies, Inc. VT8237/8251 PCI bridge [K8M890/K8T800/K8T890 South] [1106:b188]
00:02.0 PCI bridge [0604]: VIA Technologies, Inc. K8T890 PCI to PCI Bridge Controller [1106:a238]
00:0f.0 RAID bus controller [0104]: VIA Technologies, Inc. VT8251 AHCI/SATA 4-Port Controller [1106:3349]
00:0f.1 IDE interface [0101]: VIA Technologies, Inc. VT82C586A/B/VT82C686/A/B/VT823x/A/C PIPC Bus Master IDE [1106:0571] (rev 07)
00:10.0 USB controller [0c03]: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller [1106:3038] (rev 90)
00:10.1 USB controller [0c03]: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller [1106:3038] (rev 90)
00:10.2 USB controller [0c03]: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller [1106:3038] (rev 90)
00:10.3 USB controller [0c03]: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller [1106:3038] (rev 90)
00:10.4 USB controller [0c03]: VIA Technologies, Inc. USB 2.0 [1106:3104] (rev 90)
00:11.0 ISA bridge [0601]: VIA Technologies, Inc. VT8251 PCI to ISA Bridge [1106:3287]
00:11.7 Host bridge [0600]: VIA Technologies, Inc. VT8237/8251 Ultra VLINK Controller [1106:287e]
00:12.0 Ethernet controller [0200]: VIA Technologies, Inc. VT6102 [Rhine-II] [1106:3065] (rev 7c)
00:13.0 PCI bridge [0604]: VIA Technologies, Inc. VT8251 Host Bridge [1106:287b]
00:13.1 PCI bridge [0604]: VIA Technologies, Inc. VT8251 PCI to PCI Bridge [1106:287a]
00:18.0 Host bridge [0600]: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration [1022:1100]
00:18.1 Host bridge [0600]: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map [1022:1101]
00:18.2 Host bridge [0600]: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller [1022:1102]
00:18.3 Host bridge [0600]: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control [1022:1103]
02:00.0 VGA compatible controller [0300]: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI RV710 [Radeon HD 4350] [1002:954f]
02:00.1 Audio device [0403]: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI RV710/730 HDMI Audio [Radeon HD 4000 series] [1002:aa38]
04:01.0 Audio device [0403]: VIA Technologies, Inc. VT8237A/VT8251 HDA Controller [1106:3288]
g @ g  ~
└─ $ ▶ ifconfig
lo        Link encap:Local Loopback 
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)

g @ g  ~

Offline GerardZZ

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen internet meer na verwisselen moederbord
« Reactie #5 Gepost op: 2013/03/22, 19:53:53 »
In het ubuntusysteem wat wel internet heeft krijg ik;

g@g-desktop:~$ ifconfig
eth1      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:18:f3:04:2b:99 
          inet addr:192.168.1.64  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::218:f3ff:fe04:2b99/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:16710 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:11559 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:11508307 (11.5 MB)  TX bytes:5739379 (5.7 MB)
          Interrupt:23 Base address:0xe400

lo        Link encap:Local Loopback 
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:16 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:16 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:920 (920.0 B)  TX bytes:920 (920.0 B)

Het hele hoofdstuk onder eth1 ontbreekt dus in het Voyager/Xubuntu systeem wat geen internet heeft.
Wat zal ik doen? Iemand een idee?

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen internet meer na verwisselen moederbord
« Reactie #6 Gepost op: 2013/03/22, 21:11:15 »

Offline GerardZZ

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen internet meer na verwisselen moederbord
« Reactie #7 Gepost op: 2013/03/22, 21:28:45 »
Hallo wijze vrouw,
Nee die computertip gaat niet werken en
-007,
Die beschreven bug lijkt er wel iets mee te maken te hebben...

Vroeger had je in windows een knopje netwerk aan/uit.
Zo'n knopje zoek ik eigenlijk.
Of hoe installeer ik de ethernetcontroller/netwerkadapter opnieuw.

Vooralsnog zit ik de tijd tot 13.04 nog wel uit

Offline GerardZZ

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen internet meer na verwisselen moederbord
« Reactie #8 Gepost op: 2013/03/22, 22:27:10 »
Wicd netwerkbeheer ontdekt; maar wil geen verbinding maken.
In Voyager(Xubuntu) liveCD werkt alles wel.
Een netwerkkaart erin geprikt, geen resultaat.

Offline GerardZZ

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen internet meer na verwisselen moederbord
« Reactie #9 Gepost op: 2013/03/23, 11:50:49 »
Ik zal die tips eens serieus gaan proberen, heb ik niet gedaan omdat ik xp nooit aan het internet heb hangen en daarom de tip heb overgeslagen.
(Ik heb dus de nieuwe drivers van de website van het moederbord gehaald (van te voren met linux) en geinstalleerd na de opstart met nieuwe moederbord).
Ben benieuwd,

Offline GerardZZ

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen internet meer na verwisselen moederbord
« Reactie #10 Gepost op: 2013/03/23, 13:11:12 »
Ik heb een vrijgave.bat gemaakt en voor de gelegenheid internet aan gehad in xp, 'renewing your ip adress'. In Voyager blijft het hardnekkig 'verbinding verbroken'. Ip adres, sub m, gatew, handmatig ingevuld, geen effect. Voyager in herstelmodus opstarten, kiezen voor 'verbinding maken' lukt niet, een stuk tekst schiet voorbij, 'cannot find eth 0' en nog veel meer, tsja hoe lees je zoiets...

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen internet meer na verwisselen moederbord
« Reactie #11 Gepost op: 2013/03/23, 14:00:27 »
Heb je 13.04 al geprobeerd? Of 10.04? Het probleem zit hem in de stuurprogramma's, er is niet eens een interface voor het apparaat aanwezig, dus aan IP-leases ligt het niet.

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen internet meer na verwisselen moederbord
« Reactie #12 Gepost op: 2013/03/23, 14:17:05 »
Ik zal die tips eens serieus gaan proberen, heb ik niet gedaan omdat ik xp nooit aan het internet heb hangen en daarom de tip heb overgeslagen.
(Ik heb dus de nieuwe drivers van de website van het moederbord gehaald (van te voren met linux) en geinstalleerd na de opstart met nieuwe moederbord).
Ben benieuwd,

Waarom zeg je dan dat die tips niet helpen? Ik ben niet voor jan doedel aan het helpen.

En ik vraag het mij af Cumulus007, want voor de hardware wijziging, werkte het wel, begreep ik en dan zou opeens dit ook het stuurprogramma moeten liggen, lijkt me dus raar.
Maar ik kan het mis hebben.
Op het nieuwe moederbord zit hoogstwaarschijnlijk een andere ethernet controller, eentje die blijkbaar niet goed ondersteund wordt in Ubuntu 12.10 (een bug?). Echter zou hij zomaar kunnen werken in een eerdere of latere versie van Ubuntu, waarin deze regressie nog niet aanwezig is of al is hersteld.

Offline GerardZZ

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen internet meer na verwisselen moederbord
« Reactie #13 Gepost op: 2013/03/23, 15:15:17 »
Ja het werkt allemaal in ubuntu 10.04,
Ja het werkt allemaal in Voyager 12.10 Livecd,
Nee niet in de geinstalleerde Voyager 12.10(=Xubuntu 12.10).
En ja, ik denk dat het na een herinstallatie van welke ubuntuversie dan ook gewoon weer werkt.
Had slechts op een makkelijkere oplossing gehoopt.

Offline GerardZZ

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen internet meer na verwisselen moederbord
« Reactie #14 Gepost op: 2013/03/23, 15:23:33 »
Ik vraag me af hoe je een ethernetcontroller installeert zonder het hele besturingssysteem opnieuw te hoeven installeren.

@ femke98,
Ik waardeer het zeer dat je probeert mee te denken, het spijt me dat je tips niet werken.

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen internet meer na verwisselen moederbord
« Reactie #15 Gepost op: 2013/03/23, 15:28:39 »
De stuurprogramma's zitten in de kernel, dus er is geen sprake van installeren zoals dat bij Windows gaat. Als 10.04 wel werkt, kun je proberen 12.04 te draaien met een kernel van 10.04. Is je systeem 32-bits?

Offline GerardZZ

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen internet meer na verwisselen moederbord
« Reactie #16 Gepost op: 2013/03/23, 15:37:08 »
Ah, ik moet dus een nieuwe kernel installeren.
Mijn systeem is 64 bits.
Kan ik dan niet netzo goed de laatste voyagerkernel doen, want als livecd werkt het wel.
Hoewel, die livecd pakt natuurlijk de oudste kernel.
Even herstarten en de oudste uit de lijst proberen.
.....
Nee, dus, opgestart met 3.5.0-18
« Laatst bewerkt op: 2013/03/23, 15:43:36 door GerardZZ »

Offline GerardZZ

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen internet meer na verwisselen moederbord
« Reactie #17 Gepost op: 2013/03/23, 22:31:52 »
Beste Femke,
Wat ik raar vind overkomen is dat je blijft hangen in de mededeling dat je heel veel vrije tijd hebt gespendeerd in het helpen vinden van een oplossing van het probleem en dat ik het niet geprobeerd zou hebben. Lees het relaas nog eens na.
Wat je hebt gezegd is dat ik de computertip moet lezen. Dat is net zo voor de hand liggend als zeggen dat de stekker er niet in zit. En dat kan best een zinvolle tip zijn. Niet geschoten is altijd mis. Is niet erg.
En zitten zeurpieten over 12.10 of 12.04 en ondersteuning is totaal irrelevant.
Ik heb geen idee hoe ik mijn internet aan de praat krijg, maar jij al helemaal niet!
Nouw, prettig weekend verder.

Offline jolo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen internet meer na verwisselen moederbord
« Reactie #18 Gepost op: 2013/03/24, 09:05:21 »
Om te controleren welke stuurprogramma je onboard netwerkkaart gebruikt, zou je de output kunnen posten van sudo lshw -C network en nm-tool Als je daar checkt welke naam er staat bij driver, dan zou je kunnen checken of die ook vermeld wordt in de output van je  lsmod
Hoofd PC januari 2018 HP Compaq Elite 8300 SFF Windows 10 & Xubuntu 18.04.1
PC 2011 Asus P8Z68-V Pro i7 2600K 8 GB RAM GT730 Xubuntu 18.04 & testversie Xubuntu 19.04  
PC 2007 Asus P5B E6600 2GB RAM 8800GTS  
Notebook 2008 Lenovo ThinkPad R61i 8932GMG 2,5 GB RAM

Offline GerardZZ

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen internet meer na verwisselen moederbord
« Reactie #19 Gepost op: 2013/03/24, 10:23:42 »
Goedemorgen, wat jammer dat ik nm-tool niet geinstalleerd heb...
(ik zie zo gauw niet hoe ik een stuk tekst in een kader kan invoegen, excuses voor de lap tekst dus)

g @ g  ~
└─ $ ▶ sudo lshw -C network
[sudo] password for g:
  *-network DISABLED     
       description: Ethernet interface
       product: VT6102 [Rhine-II]
       vendor: VIA Technologies, Inc.
       physical id: 12
       bus info: pci@0000:00:12.0
       logical name: eth1
       version: 7c
       serial: 00:18:f3:04:2b:99
       size: 100Mbit/s
       capacity: 100Mbit/s
       width: 32 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm bus_master cap_list ethernet physical tp mii 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd autonegotiation
       configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=via-rhine driverversion=1.5.0 duplex=full latency=64 link=no maxlatency=8 mingnt=3 multicast=yes port=MII speed=100Mbit/s
       resources: irq:23 ioport:a800(size=256) memory:fbdff400-fbdff4ff
g @ g  ~
└─ $ ▶ nm-tool
Het programma ‘nm-tool’ is momenteel niet geïnstalleerd. U kunt het installeren door het volgende te typen:
sudo apt-get install network-manager
g @ g  ~
└─ $ ▶ sudo apt-get install network-manager
Pakketlijsten worden ingelezen... Klaar
Boom van vereisten wordt opgebouwd       
Statusinformatie wordt gelezen... Klaar
De volgende pakketten zijn automatisch geïnstalleerd en zijn niet langer nodig:
  lesstif2 libasprintf0c2:i386 libgomp1:i386
Use 'apt-get autoremove' to remove them.
De volgende extra pakketten zullen geïnstalleerd worden:
  network-manager-gnome
Voorgestelde pakketten:
  network-manager-openvpn-gnome network-manager-vpnc-gnome gnome-bluetooth
De volgende NIEUWE pakketten zullen geïnstalleerd worden:
  network-manager network-manager-gnome
0 pakketten opgewaardeerd, 2 pakketten nieuw geïnstalleerd, 0 te verwijderen en 0 niet opgewaardeerd.
Er moeten 980 kB aan archieven opgehaald worden.
Door deze operatie zal er 3525 kB extra schijfruimte gebruikt worden.
Wilt u doorgaan [J/n]? j
Fout http://nl.archive.ubuntu.com/ubuntu/ quantal/main network-manager amd64 0.9.6.0-0ubuntu7
  Kon 'nl.archive.ubuntu.com' niet vinden
Fout http://nl.archive.ubuntu.com/ubuntu/ quantal/main network-manager-gnome amd64 0.9.6.2-0ubuntu6
  Kon 'nl.archive.ubuntu.com' niet vinden
Ophalen van http://nl.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/n/network-manager/network-manager_0.9.6.0-0ubuntu7_amd64.deb is mislukt  Kon 'nl.archive.ubuntu.com' niet vinden
Ophalen van http://nl.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/n/network-manager-applet/network-manager-gnome_0.9.6.2-0ubuntu6_amd64.deb is mislukt  Kon 'nl.archive.ubuntu.com' niet vinden
E: Kon sommige archieven niet ophalen, misschien kunt u 'apt-get update' of --fix-missing proberen?
g @ g  ~
└─ $ ▶ lsmod
Module                  Size  Used by
rfcomm                 46620  0
bnep                   18141  2
bluetooth             209249  10 rfcomm,bnep
binfmt_misc            17501  1
ip6t_REJECT            12575  1
snd_hda_codec_analog    97588  1
xt_hl                  12522  6
ip6t_rt                12559  3
nf_conntrack_ipv6      14055  7
nf_defrag_ipv6         13203  1 nf_conntrack_ipv6
ipt_REJECT             12542  1
xt_LOG                 17350  10
xt_limit               12712  13
xt_tcpudp              12604  18
xt_addrtype            12636  4
xt_state               12579  14
ip6table_filter        12816  1
snd_hda_codec_hdmi     32049  1
ip6_tables             27208  2 ip6t_rt,ip6table_filter
snd_hda_intel          33492  6
nf_conntrack_netbios_ns    12666  0
snd_hda_codec         134213  3 snd_hda_codec_analog,snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_intel
nf_conntrack_broadcast    12590  1 nf_conntrack_netbios_ns
radeon                895730  2
nf_nat_ftp             12650  0
nf_nat                 25255  1 nf_nat_ftp
nf_conntrack_ipv4      14481  9 nf_nat
snd_hwdep              17699  1 snd_hda_codec
nf_defrag_ipv4         12730  1 nf_conntrack_ipv4
snd_pcm                96668  3 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_intel,snd_hda_codec
nf_conntrack_ftp       13360  1 nf_nat_ftp
nf_conntrack           82634  8 nf_conntrack_ipv6,xt_state,nf_conntrack_netbios_ns,nf_conntrack_broadcast,nf_nat_ftp,nf_nat,nf_conntrack_ipv4,nf_conntrack_ftp
snd_seq_midi           13325  0
snd_rawmidi            30513  1 snd_seq_midi
ttm                    83596  1 radeon
iptable_filter         12811  1
snd_seq_midi_event     14900  1 snd_seq_midi
ip_tables              26996  1 iptable_filter
drm_kms_helper         49113  1 radeon
snd_seq                61555  2 snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
drm                   288721  4 radeon,ttm,drm_kms_helper
snd_timer              29426  2 snd_pcm,snd_seq
snd_seq_device         14498  3 snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
x_tables               29757  13 ip6t_REJECT,xt_hl,ip6t_rt,ipt_REJECT,xt_LOG,xt_limit,xt_tcpudp,xt_addrtype,xt_state,ip6table_filter,ip6_tables,iptable_filter,ip_tables
ppdev                  17074  0
edac_core              52452  0
snd                    78921  22 snd_hda_codec_analog,snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_hwdep,snd_pcm,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
edac_mce_amd           23304  0
i2c_viapro             13112  0
psmouse                95595  0
shpchp                 37109  0
soundcore              15048  1 snd
k8temp                 12979  0
i2c_algo_bit           13414  1 radeon
serio_raw              13216  0
snd_page_alloc         18485  2 snd_hda_intel,snd_pcm
asus_atk0110           17647  0
mac_hid                13206  0
parport_pc             32689  1
lp                     17760  0
parport                46346  3 ppdev,parport_pc,lp
floppy                 69453  0
via_rhine              27628  0
pata_via               13662  2
ahci                   25721  0
libahci                31192  1 ahci
g @ g  ~
└─ $ ▶

Offline GerardZZ

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen internet meer na verwisselen moederbord
« Reactie #20 Gepost op: 2013/03/24, 22:50:22 »
Zucht...

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen internet meer na verwisselen moederbord
« Reactie #21 Gepost op: 2013/03/25, 11:31:51 »
sudo ifconfig eth1 up
Helpt dit? Zo niet, voer dan nog uit:

sudo dhclient eth1

Offline GerardZZ

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
[Opgelost] Re: Geen internet meer na verwisselen moederbord
« Reactie #22 Gepost op: 2013/03/25, 20:25:16 »
HOERA! Hij doet het weer.
Ik hoef alleen het laatste commando uit te voeren, en wel iedere keer als ik opstart, en het internet loopt weer.
Hoe simpel kan het zijn, als je het maar weet, bedankt!
« Laatst bewerkt op: 2013/03/25, 20:27:28 door GerardZZ »

Offline joop905

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen internet meer na verwisselen moederbord
« Reactie #23 Gepost op: 2013/03/25, 20:49:05 »
automatisch opstarten

Systeem -> Voorkeuren -> Opstarttoepassingen --> Toevoegen.
Naam: Netwerk
Opdracht: nm-applet    (/usr/bin/nm-applet )
Commentaar: Uw netwerkverbindingen beheren

--> Opslaan
« Laatst bewerkt op: 2013/03/25, 20:54:22 door joop905 »

Offline GerardZZ

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen internet meer na verwisselen moederbord
« Reactie #24 Gepost op: 2013/03/25, 22:39:01 »
Hallo, bedankt voor de suggestie.
Bij mij heet dat instellingenbeheerder en sessie en opstart.
In /usr/bin/ zit ook geen 'nm-applet'.
Eerst dus networkmanager geinstalleerd en daarmee staat de nm-applet ook in sessie en opstart.
Maar hij doet het niet. Blijft handwerk.