Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Gezocht: geschikt stuurprogramma voor Canon Pixma MP450 onder Ubuntu 12.04  (gelezen 1547 keer)

Offline STANLAAT

  • Lid
onlangs ben ik overgestapt op besturingssysteem Ubuntu 12.04. Het lastige is echter het vinden van de juiste stuurprogramma's voor mijn all-in-one printer, merk Canon Pixma MP450. :|  Kan iemand me helpen waar ik die kan vinden? Of is er eventueel een stuurprogramma voor een ander type Canon Pixma dat ook werkt met versie MP450? Alvast bedankt voor de tips.

Volgens deze pagina zouden de drivers voor de 150 moeten werken: http://www.openprinting.org/printer/Canon/Canon-PIXMA_MP450

Offline STANLAAT

  • Lid
Toch geeft de site van Canon, als ik vraag om de driver voor de Canon Pixma MP150 voor Linux, de volgende foutmelding:
"There is no driver for the OS Version you selected. The driver may be included in your OS or you may not need a driver."
http://www.usa.canon.com/cusa/support/consumer/printers_multifunction/pixma_mp_series/pixma_mp150#DriversAndSoftware

Als ik zo even rondGoogle dan blijkt het dat ze in het verleden wél drivers hebben aangeboden voor de MP450 en MP460 want er zijn Linux-handleidingen voor geschreven door bloggers enzo maar kennelijk bieden ze ze nu niet meer aan.

Edit: hoewel ik hier dan weer zie dat de MP450 kennelijk goed werkt met de MP170-driver: http://community.linuxmint.com/hardware/view/2099
Edit2: En als de MP170-driver niet werkt dan misschien de MP160-driver. De MP160-driver schijnt te werken voor de MP450 volgens iemand op een ander forum dus je kunt het evt. ook proberen: http://support-asia.canon-asia.com/P/search?model=PIXMA+MP160&menu=download&filter=0&tagname=g_os&g_os=Linux
Edit3: En volgens iemand op het Fedora-forum werkt Gutenprint ook met de MP450. Je kunt dan wel alleen printen. Gutenprint kun je vinden in het Ubuntu Softwarecentrum. Voor het scannen kun je dan libsane-pixma en xsane uit het Softwarecentrum installeren en dan proberen te scannen met xsane (het is een beetje een spartaans programma maar als het daarmee werkt... ;)).

Ik denk dat je zo wel even vooruit kunt ;)
« Laatst bewerkt op: 2013/03/19, 01:30:34 door Vistaus »

Offline STANLAAT

  • Lid
Dank voor de reacties. Ik heb inmiddels het stuurprogramma van de Canon Pixma MP160 geïnstalleerd, en de printer werkt daar zo naar het zich laat aanzien prima op.

Dank voor de reacties. Ik heb inmiddels het stuurprogramma van de Canon Pixma MP160 geïnstalleerd, en de printer werkt daar zo naar het zich laat aanzien prima op.

Dat is mooi om te horen! :)