Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Ubuntu 6.10 internet  (gelezen 656 keer)

madmesh

  • Gast
Ubuntu 6.10 internet
« Gepost op: 2007/03/03, 01:44:36 »
Sinds kort heb ik dus Ubuntu geinstalleerd wat met enige moeite goed gelukt is. Nu wil ik graag software gaan installeren maar ik krijg internet niet werkend, dus updates Synaptic en weet ik wat allemaal werkt niet. Het (handmatig) installeren van het internet vind ik erg verwarrend. Om te beginnen moet ik alles downloaden op een Windows PC en via een USB stick op mijn laptop zetten. Voor mijn modem heb ik microcode, firmware updates en drivers binnen gehaald maar het configureren er van is een mysterie. In het verleden heb ik ooit Fedora Core 3 op een andere PC geinstalleerd gehad (met de zelfde internet modem en provider), deze kreeg ik aan de gang destijds met een  script die ik moest runnen vanuit de terminal. Bestaat er zoiets ook voor Ubuntu? Zijn er mensen op deze forums die ervaring hebben met USB modems en XS4all?

Mijn systeem:
Dell Inspiron 1501
Thompson ADSL Speedtouch USB modem (paars)
Ubuntu 6.10 64 AMD

Al vast bedankt,
Niels

Offline Tukcedo

  • Lid
    • http://www.tukcedo.nl
  • Steunpunt: Nee
Ubuntu 6.10 internet
« Reactie #1 Gepost op: 2007/03/04, 04:54:04 »
Je zou eens kunnen kijken naar de scripts die je kunt downloaden van ADSL4Linux. Blijkbaar is het tegenwoordig een SourceForge project:
http://sourceforge.net/projects/adsl4linux

't Is wel een beetje handwerk (terminal-commandootjes), maar het werkt bij mij (weliswaar Ethernet modem) perfect.

Succes!
Tukcedo Services - Unix en Linux Consultants
http://www.tukcedo.nl