Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: locatie websites  (gelezen 357 keer)

Offline Flak

  • Lid
locatie websites
« Gepost op: 2013/01/30, 18:53:31 »
Hallo!
Ik heb de websites op mijn Ubuntu VPS momenteel in de /var/www map staan, maar kan ik ze niet beter in de /home map plaatsen?
Wie heeft hier ervaring mee?
Wat zijn voor en nadelen van beide opties?

Offline bram103

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: locatie websites
« Reactie #1 Gepost op: 2013/01/31, 20:54:53 »
Je moet er voor de veiligheid altijd voor zorgen dat de user/group waarmee de webserver werkt niet meer rechten heeft als noodzakelijk om zijn werk te kunnen doen. Ieder recht wat niet perse nodig is vormt een potentieel risico. Ik heb me tot nu toe niet diep in de details verdiept maar ik ga er vanuit dat dit in de standaard inrichting van ubuntu redelijk goed geregeld is.

Als je een deel van /home gebruikt om je html/php bestanden neer te zetten gelden hiervoor dezelfde regels en als je je daaraan houdt heeft het m.i. weinig nadelen maar aan de andere kant zie ik ook de voordelen niet.

Offline Buzzin

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: locatie websites
« Reactie #2 Gepost op: 2013/02/01, 17:03:16 »
server bestanden horen niet thuis in een home map.... je gebruiker hoort compleet los te staan van de webserver (apache)
/var/www is de standaard plek voor www files, sommige plaatsen het dan nog in /var/www/html....maar dat moet je zelf weten.
Uiteraard kun je de document root wel veranderen, maar tenzij je daar een goede reden voor hebt zou ik dat niet aanraden.
Football: A battle between two teams of mindless thugs over scraps of coloured cloth. Usually accompanied by the spectacle of 22 overpaid primadonnas kicking a ball on a field.
Debian/Devuan, KDE & Vivaldi addict, RedHat Engineer