Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Geen geluid na installatie Ubuntu 12.04.1  (gelezen 1221 keer)

Offline bcmerlin

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geen geluid na installatie Ubuntu 12.04.1
« Gepost op: 2012/12/10, 18:32:03 »
Ik heb onlangs Ubuntu 12.04.1 geïnstalleerd naast Windows 7. In Windows heb ik geluid, in Ubuntu niet. Wat kan ik doen om uit te zoeken hoe dit kan en om dit vervolgens te verhelpen?

Dit heb ik al even opgezocht:

 bcmerlin@bcmerlin:~$ lspci -v
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile 915GM/PM/GMS/910GML Express Processor to DRAM Controller (rev 03)
Subsystem: Toshiba America Info Systems Device ff00
Flags: bus master, fast devsel, latency 0
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: agpgart-intel

00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 915GM/GMS/910GML Express Graphics Controller (rev 03) (prog-if 00 [VGA controller])
Subsystem: Toshiba America Info Systems Device ff04
Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 16
Memory at b0080000 (32-bit, non-prefetchable) [size=512K]
I/O ports at 1800 [size=8]
Memory at c0000000 (32-bit, prefetchable) [size=256M]
Memory at b0000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=256K]
Expansion ROM at <unassigned> [disabled]
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: i915
Kernel modules: intelfb, i915

00:02.1 Display controller: Intel Corporation Mobile 915GM/GMS/910GML Express Graphics Controller (rev 03)
Subsystem: Toshiba America Info Systems Device ff04
Flags: fast devsel
Memory at 80000000 (32-bit, non-prefetchable) [disabled] [size=512K]
Capabilities: <access denied>

00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) PCI Express Port 1 (rev 03) (prog-if 00 [Normal decode])
Flags: bus master, fast devsel, latency 0
Bus: primary=00, secondary=02, subordinate=02, sec-latency=0
I/O behind bridge: 00003000-00003fff
Memory behind bridge: b4000000-b7ffffff
Prefetchable memory behind bridge: 00000000d0000000-00000000d3ffffff
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: pcieport
Kernel modules: shpchp

00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) PCI Express Port 2 (rev 03) (prog-if 00 [Normal decode])
Flags: bus master, fast devsel, latency 0
Bus: primary=00, secondary=03, subordinate=03, sec-latency=0
I/O behind bridge: 00004000-00004fff
Memory behind bridge: b8000000-bbffffff
Prefetchable memory behind bridge: 00000000d4000000-00000000d7ffffff
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: pcieport
Kernel modules: shpchp

00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #1 (rev 03) (prog-if 00 [UHCI])
Subsystem: Toshiba America Info Systems Device ff00
Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 23
I/O ports at 1820 [size=32]
Kernel driver in use: uhci_hcd

00:1d.1 USB controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #2 (rev 03) (prog-if 00 [UHCI])
Subsystem: Toshiba America Info Systems Device ff00
Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 19
I/O ports at 1840 [size=32]
Kernel driver in use: uhci_hcd

00:1d.2 USB controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #3 (rev 03) (prog-if 00 [UHCI])
Subsystem: Toshiba America Info Systems Device ff00
Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 18
I/O ports at 1860 [size=32]
Kernel driver in use: uhci_hcd

00:1d.3 USB controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #4 (rev 03) (prog-if 00 [UHCI])
Subsystem: Toshiba America Info Systems Device ff00
Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 16
I/O ports at 1880 [size=32]
Kernel driver in use: uhci_hcd

00:1d.7 USB controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB2 EHCI Controller (rev 03) (prog-if 20 [EHCI])
Subsystem: Toshiba America Info Systems Device ff00
Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 23
Memory at b0040000 (32-bit, non-prefetchable) [size=1K]
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: ehci_hcd

00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev d3) (prog-if 01 [Subtractive decode])
Flags: bus master, fast devsel, latency 0
Bus: primary=00, secondary=06, subordinate=0a, sec-latency=216
I/O behind bridge: 00005000-00005fff
Memory behind bridge: bc000000-bc0fffff
Prefetchable memory behind bridge: 0000000084000000-0000000087ffffff
Capabilities: <access denied>

00:1e.2 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) AC'97 Audio Controller (rev 03)
Subsystem: Toshiba America Info Systems Device ff00
Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 17
I/O ports at 1c00 [size=256]
I/O ports at 18c0 [size=64]
Memory at b0040800 (32-bit, non-prefetchable) [size=512]
Memory at b0040400 (32-bit, non-prefetchable) [size=256]
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: snd_intel8x0
Kernel modules: snd-intel8x0

00:1e.3 Modem: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) AC'97 Modem Controller (rev 03) (prog-if 00 [Generic])
Subsystem: Toshiba America Info Systems Device 0001
Flags: medium devsel, IRQ 20
I/O ports at 2400 [size=256]
I/O ports at 2000 [size=128]
Capabilities: <access denied>
Kernel modules: snd-intel8x0m

00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801FBM (ICH6M) LPC Interface Bridge (rev 03)
Subsystem: Toshiba America Info Systems Device ff00
Flags: bus master, medium devsel, latency 0
Kernel modules: iTCO_wdt, intel-rng

00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) IDE Controller (rev 03) (prog-if 8a [Master SecP PriP])
Subsystem: Toshiba America Info Systems Device ff00
Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 18
I/O ports at 01f0 [size=8]
I/O ports at 03f4 [size=1]
I/O ports at 0170 [size=8]
I/O ports at 0374 [size=1]
I/O ports at 1810 [size=16]
Kernel driver in use: ata_piix

00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 82801FBM (ICH6M) SATA Controller (rev 03) (prog-if 8f [Master SecP SecO PriP PriO])
Subsystem: Toshiba America Info Systems Device ff00
Flags: bus master, 66MHz, medium devsel, latency 0, IRQ 19
I/O ports at 2090 [size=8]
I/O ports at 2084 [size=4]
I/O ports at 2088 [size=8]
I/O ports at 2080 [size=4]
I/O ports at 18b0 [size=16]
Memory at b0040c00 (32-bit, non-prefetchable) [size=1K]
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: ahci

00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) SMBus Controller (rev 03)
Subsystem: Toshiba America Info Systems Device ff00
Flags: medium devsel, IRQ 11
I/O ports at 20a0 [size=32]
Kernel modules: i2c-i801

06:01.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
Subsystem: Toshiba America Info Systems Device ff00
Flags: bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 21
I/O ports at 5000 [size=256]
Memory at bc006000 (32-bit, non-prefetchable) [size=256]
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: 8139too
Kernel modules: 8139too, 8139cp

06:02.0 Network controller: Intel Corporation PRO/Wireless 2200BG [Calexico2] Network Connection (rev 05)
Subsystem: Intel Corporation Device 2741
Flags: bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 22
Memory at bc007000 (32-bit, non-prefetchable) [size=4K]
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: ipw2200
Kernel modules: ipw2200

06:04.0 CardBus bridge: Texas Instruments PCIxx21/x515 Cardbus Controller
Subsystem: Toshiba America Info Systems Device ff00
Flags: bus master, medium devsel, latency 168, IRQ 16
Memory at bc008000 (32-bit, non-prefetchable) [size=4K]
Bus: primary=06, secondary=07, subordinate=0a, sec-latency=176
Memory window 0: 84000000-87fff000 (prefetchable)
Memory window 1: 88000000-8bfff000
I/O window 0: 00005800-000058ff
I/O window 1: 00005400-000054ff
16-bit legacy interface ports at 0001
Kernel driver in use: yenta_cardbus
Kernel modules: yenta_socket

06:04.2 FireWire (IEEE 1394): Texas Instruments OHCI Compliant IEEE 1394 Host Controller (prog-if 10 [OHCI])
Subsystem: Toshiba America Info Systems Device ff00
Flags: bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 18
Memory at bc006800 (32-bit, non-prefetchable) [size=2K]
Memory at bc000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=16K]
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: firewire_ohci
Kernel modules: firewire-ohci

06:04.3 Mass storage controller: Texas Instruments PCIxx21 Integrated FlashMedia Controller
Subsystem: Toshiba America Info Systems Device ff05
Flags: bus master, medium devsel, latency 57, IRQ 17
Memory at bc004000 (32-bit, non-prefetchable) [size=8K]
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: tifm_7xx1
Kernel modules: tifm_7xx1

06:04.4 SD Host controller: Texas Instruments PCI6411/6421/6611/6621/7411/7421/7611/7621 Secure Digital Controller
Subsystem: Toshiba America Info Systems Device ff05
Flags: bus master, medium devsel, latency 57, IRQ 19
Memory at bc009400 (32-bit, non-prefetchable) [size=256]
Memory at bc009000 (32-bit, non-prefetchable) [size=256]
Memory at bc006400 (32-bit, non-prefetchable) [size=256]
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: sdhci-pci
Kernel modules: sdhci-pci

En:

bcmerlin@bcmerlin:~$ lspci | grep audio
00:1e.2 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) AC'97 Audio Controller (rev 03)

Offline RikRik

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na installatie Ubuntu 12.04.1
« Reactie #1 Gepost op: 2012/12/10, 19:00:43 »
Had je ook de  Niet-vrije multimedia-extra's voor Ubuntu geïnstalleerd? Of restricted (non-Free) drivers in softwarecentrum

Offline bcmerlin

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na installatie Ubuntu 12.04.1
« Reactie #2 Gepost op: 2012/12/10, 19:12:40 »
Ja, ik geloof het wel.

Offline RikRik

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na installatie Ubuntu 12.04.1
« Reactie #3 Gepost op: 2012/12/10, 19:29:03 »
De AC'97 Audio Controller  zou gewoon moeten werken, toch niet toevallig bij geluidsinstellingen het geluid uit staan? Wat heb je bij uitvoer staan in geluidsinstellingen, als het goed is : Intern geluid Analoog Stereo.

Offline bcmerlin

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na installatie Ubuntu 12.04.1
« Reactie #4 Gepost op: 2012/12/10, 20:07:21 »
Nee, dat stond er dus niet. Veranderd en nu doet het geluid het wel. Thanx.

Offline bcmerlin

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na installatie Ubuntu 12.04.1
« Reactie #5 Gepost op: 2012/12/10, 20:14:07 »
Te vroeg gejuicht.  Het testgeluid deed het en een filmpje op Facebook. Maar VLC maakt geen geluid.
« Laatst bewerkt op: 2012/12/10, 20:30:52 door bcmerlin »

Offline Paul Matthijsse

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na installatie Ubuntu 12.04.1
« Reactie #6 Gepost op: 2012/12/10, 22:22:10 »
Hallo, probeer dit eens. Open het bestandje .pulse/default.pa, scroll naar het eind ervan en vink de volgende entries uit, door er een # voor te plaatsen. Bij mij was een geluidsprobleem dat sterk op het jouwe lijkt hiermee opgelost, ook in 12.04.1 maar wel met Xubuntu. (Voor de goede orde, default.pa bevindt zich in de verborgen map pulse, vandaar die punt ervoor).

### BEGIN: Equalized audio configuration
### Generated from: pulseaudio-equalizer
#load-module module-ladspa-sink sink_name=ladspa_output.mbeq_1197.mbeq master=alsa_output.pci-0000_00_14.2.analog-stereo plugin=mbeq_1197 label=mbeq control=0.0,0.0,0.0,0.0,0.0,0.0,0.0,0.0,0.0,0.0,0.0,0.0,0.0,0.0,0
#set-default-sink ladspa_output.mbeq_1197.mbeq
#set-sink-volume alsa_output.pci-0000_00_14.2.analog-stereo 65536
#set-sink-mute alsa_output.pci-0000_00_14.2.analog-stereo 0
### END: Equalized audio configuration
« Laatst bewerkt op: 2012/12/10, 22:42:11 door Paul Matthijsse »
https://allesgimpofbijna.wordpress.com - GIMP en omstreken
https://paulsphotopalace.wordpress.com (Engelstalig) - Raw, RawTherapee, G'MIC, GIMP...

Offline bcmerlin

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na installatie Ubuntu 12.04.1
« Reactie #7 Gepost op: 2012/12/11, 19:41:21 »
Hoi Paul, dank voor je reactie. Kun je me wat meer tussenstappen geven want ik weet niet hoe ik dat bestand te voorschijn tover.

Offline Paul Matthijsse

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na installatie Ubuntu 12.04.1
« Reactie #8 Gepost op: 2012/12/11, 22:09:36 »
Hallo, vooreerst is het mogelijk dat dit bestand niet op je pc voorkomt, ik zie dat hier op één computer. Op éeen andere bestaat het wel en het is te openen door een terminal te starten en dan
gedit ~/.pulse/default.pa te typen.
« Laatst bewerkt op: 2012/12/11, 22:53:57 door Paul Matthijsse »
https://allesgimpofbijna.wordpress.com - GIMP en omstreken
https://paulsphotopalace.wordpress.com (Engelstalig) - Raw, RawTherapee, G'MIC, GIMP...

Offline bcmerlin

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na installatie Ubuntu 12.04.1
« Reactie #9 Gepost op: 2013/02/22, 12:47:01 »
Hoi Paul, dit bestand opent wel maar is blanco.

Offline Paul Matthijsse

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na installatie Ubuntu 12.04.1
« Reactie #10 Gepost op: 2013/02/25, 17:04:19 »
Kennelijk bestaat dat bestandje niet op jouw pc. Zou niet weten hoe ik je verder kan helpen hiermee.
https://allesgimpofbijna.wordpress.com - GIMP en omstreken
https://paulsphotopalace.wordpress.com (Engelstalig) - Raw, RawTherapee, G'MIC, GIMP...