Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Verkeerde resolutie VGA aansluiting met Intel® GMA X4500MHD  (gelezen 511 keer)

Offline Erik Krom

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Hee allemaal

Ik probeer mijn laptop op een grotere monitor aan te sluiten met een VGA kabel.
Het beeld komt door, maar de resolutie is veel te laag.

Het scherm wordt niet herkent en er zijn maar twee resoluties beschikbaar.
- 1024x768
- 800x600

De gewenste resolutie is echter 1920x1080.
Het grappige is dat als ik de hdmi kabel erbij aansluit wordt de monitor voor zowel de hdmi als de vga herkend en werkt de hogere resolutie wel.
Maar zodra ik de hdmi kabel weer afkoppel is dit weer weg. (Monitor staat ingesteld dat het de vga signaal oppikt. Het beeld gaat dus niet via de hdmi.)

Betreft mijn laptop.
Asus UL30A
grafische chip: Intel® GMA X4500MHD

Verder staat bij _Details dat er geen grafische driver staat geïnstalleerd, maar Unity 3D werkt weer wel.

Iemand een idee hoe ik de vga output op zichzelf (dus zonder hdmi) een 1920x1080 signaal uit kan laten komen?

EDIT: Ik zie dat ik vergeten ben te melden welk OS ik op de laptop heb staan.
Ubuntu 12.04 LTS 64-bit.
Vorige week had ik 11.10 64-bit er nog op staan. Daar speelde dit ook al.
« Laatst bewerkt op: 2012/12/06, 12:10:55 door Erik Krom »

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
Re: Verkeerde resolutie VGA aansluiting met Intel® GMA X4500MHD
« Reactie #1 Gepost op: 2012/12/06, 09:16:31 »
Wat is de reden dat je de VGA-kabel wil gebruiken in plaats van de HDMI-kabel? Die laatste geeft echt een veel rustiger en beter beeld.

Offline Erik Krom

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Verkeerde resolutie VGA aansluiting met Intel® GMA X4500MHD
« Reactie #2 Gepost op: 2012/12/06, 12:06:17 »
Natuurlijk heeft hdmi de voorkeur, maar de monitor waar ik het uiteindelijk op wil aansluiten (op mijn werk) heeft geen hdmi.


Offline Erik Krom

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Verkeerde resolutie VGA aansluiting met Intel® GMA X4500MHD
« Reactie #4 Gepost op: 2012/12/07, 07:52:54 »
@Johan:
Dank je. dit komt idd overeen met mijn probleem.
Ik heb BIOS versie 212 en het schijn dat 211 dit probleem niet heeft.

Nu nog uitzoeken wat verder nog de verschillen zijn tussen 211 en 212.
Dan zal ik kijken of ik de bios zal downgraden.