Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Seychelles - minimale shell  (gelezen 1507 keer)

Offline SeySayux

  • Lid
    • SeySayux.net
  • Steunpunt: Nee
Seychelles - minimale shell
« Gepost op: 2012/12/03, 18:46:22 »
Geen idee of iemand hier er iets aan heeft, maar goed...

Seychelles is een zeer simpele, minimale "shell" in C++, geschikt voor servers en embedded systemen. Het is geen traditionele shell (zoals bash of zsh) waarmee je systeemcommando's kan uitvoeren, in plaats daarvan kan je je eigen commando's specifiëren.

Seychelles heeft volledige interactiemogelijkheden (editing, history, ...) en ondersteunt SCP en SFTP. Andere protocols die over SSH werken (zoals rsync, cvs+ssh, ...) worden momenteel nog niet ondersteund.

Ik heb deze shell geschreven zodat personen die een account op mijn server hebben kunnen inloggen om hun wachtwoord te veranderen, zonder ze volledige toegang te geven tot het systeem.

Broncode: http://github.com/SeySayux/seychelles
I use a Unix-based system, that means I'll get laid as often as I have to reboot.
LibSylph
SeySayux.net