Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Nederlands Publieke Omroep niet meer te beluisteren via Media Player?  (gelezen 694 keer)

Offline vragen

  • Lid
  • Steunpunt: Nee

Bron: http://www.radio.nl/portal/home/medianieuws/010.archief/2012/10/182884.html

De publieke omroep is zeer onverwacht gestopt met het streamen van de landelijke publieke omroepen Radio 1, Radio2, 3FM, Radio 4, Radio 5 en Radio 6 via windows mediaplayer. Daarnaast heeft de NPO ook alle themazenders uitgezet. Hierdoor kunnen bezoekers van dé radioportal van Nederland niet meer naar de publieke radiostzenders luisteren.
Impact is groot
De reden is erg onduidelijk, aangezien de NPO de opdracht heeft om op zoveel mogelijk platformen uit te zenden.


Heel veel luisteraars kunnen hierdoor niet meer naar de publieke radiozenders Radio 1, Radio2, 3FM, Radio 4, Radio 5 en Radio 6 luisteren via internet.


Volgens een voorlichter van de NPO heeft dit 'niets' te maken met de nieuwe bezuinigingen die de publieke omroep de komende jaren treft. Maar wat er wel aan de hand is bij de NPO is ook niet bekend. "Het kan ook een technische fout zijn, op dit moment is dat nog niet duidelijk", zo meldt de NPO dinsdagavond.


Radio.NL, dé grootste radioportal van Nederland, gaat daarom de publieke radiostations na ruim 10 jaar definitief vervangen door niet-publieke radiostations die wel via de windows mediaplayer te beluisteren zijn. [Radio.NL]


Update
De NPO laat woensdag weten dat de publieke radiostations voortaan niet meer te horen zijn via een windows mediaplayer. Het blijkt dus geen technische fout te zijn. Een rede kon de woordvoerder niet geven. Opvallend is wel dat de woordvoerder benadrukte dat het niets met de nieuwe bezuinigingen te maken heeft. De NPO moet namelijk alweer 100 miljoen de komende jaren inleveren.


Wat zou de reden hiervan kunnen zijn? Over op Open Source zoals Ubuntu?!

Offline erik1984

  • Lid
    • erik1984
  • Steunpunt: Nee
Re: Nederlands Publieke Omroep niet meer te beluisteren via Media Player?
« Reactie #1 Gepost op: 2012/10/31, 17:53:24 »
Klopt dat wel? werkt de icecast mp3 stream van de PO niet ook gewoon in MediaPlayer (gebruik dat nooit)? Gstreamer heeft er gelukkig geen problemen mee :P Lijkt me stug dat de Publieke Omroep is 'overgegaan op Ubuntu'. Al is het wel leuk om te zien dat ze het open source Icecast gebruiken.

Offline Vistaus

  • Lid
    • vistaus
  • Steunpunt: Nee
Re: Nederlands Publieke Omroep niet meer te beluisteren via Media Player?
« Reactie #2 Gepost op: 2012/10/31, 20:13:52 »
De publieke omroep gebruikt gewoon Windows en Mac achter de schermen. Sommige programma's zoals bijv. De Wereld Draait Door hebben wel een computer met Ubuntu maar dat is voor specifieke doeleinden.