Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Optie Installatie naast Windows niet beschikbaar  (gelezen 305 keer)

Offline Boekie

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Optie Installatie naast Windows niet beschikbaar
« Gepost op: 2012/07/28, 21:33:56 »
Hoi,

Ik wil graag Ubuntu op mijn ProBook naast Windows 7 installeren. Ik heb een harde schijf van 300gb, verdeeld in drie (primary) partities, een NTFS voor windows (150gb) en een ext4 (140gb) en een Linux swap partitie (10gb).
Bij het opstarten van de laptop met de Ubuntu 12.04 CD, krijg ik niet zoals de installatiehandleiding beweert, een scherm met drie opties, waarvan de eerste " installatie naast ander besturingssysteem", maar een scherm met twee opties, waarvan optie 1 is "Schijf wissen en Ubuntu installeren" en optie 2 is " Iets anders". Omdat de optie om te installeren naast windows ontbrak, heb ik het met optie twee geprobeerd, maar dat zorgde aan het eind voor een onherstelbare fout, waarna werd geadviseerd de installatie ongedaan te maken.
Iemand idee├źn waarom ik de door mij gewenste optie niet te zien krijg???

Alvast onwijs bedankt
groet,
Peter

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: Optie Installatie naast Windows niet beschikbaar
« Reactie #1 Gepost op: 2012/07/28, 21:49:43 »
Start de computer eens op met een Live-sessie van Ubuntu ("Ubuntu uitproberen"), start Gparted en post hier een schermafdruk daarvan. Bijvoorbeeld met behulp van  http://imageshack.us .