Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Geluid op 100% na herstart  (gelezen 310 keer)

Offline valk

  • Lid
    • mpvalk
  • Steunpunt: Nee
Geluid op 100% na herstart
« Gepost op: 2012/07/02, 11:32:14 »
ik heb gisteravond een installatie van Ubuntu 12.04 op mijn htpc gedaan en alles werkt vooralsnog uitstekend. Het geluid werkt echter iets te goed, na een herstart staat het geluid automagisch voluit op 100%. Weet iemand een tooltje om dat in te stellen?

Ik heb de volgende geluidskaart http://www.esi-audio.com/products/prodigyhd2/ en die is gekoppeld aan mijn versterker. Het is een wat oudere versterker en die kan ik niet op afstand regelen. Wat ik dus doe is de versterker relatief hard zetten en het geluidsoutput volume regelen mbv Ubuntu.

Ik ben al in de sound settings aan het kijken en ook pulse audio control geïnstalleerd, maar dat mag vooralsnog niet baten.