Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Van Windows XP naar Ubuntu  (gelezen 467 keer)

t0k

  • Gast
Van Windows XP naar Ubuntu
« Gepost op: 2007/02/20, 15:29:37 »
Hallo, ik heb op een computer al Ubuntu geinstalleerd en die is met een kabel verbonden met een windows xp computer met internet, internet loopt gewoon goed, en Ubuntu lijkt mijn oude instellingen over te hebben genomen. Nu vraag ik me af of ik op die andere computer (die nog windows xp draait) ook Ubuntu kan installeren zonder dat de netwerk/internet instellingen verloren gaan?

Alvast bedankt,

Tom

Offline Sander50

  • Lid
    • http://www.somp.nl
  • Steunpunt: Nee
Van Windows XP naar Ubuntu
« Reactie #1 Gepost op: 2007/02/20, 16:39:48 »
Ik denk niet dat je Ubuntu-machine de instellingen van XP heeft overgenomen: Ubuntu detecteert (dmv DHCP) automatisch de netwerkinstellingen, door contact te maken met de router (in dit geval de Windows XP-machine).

En aangezien er niet gedecteerd kan worden dat je computer het delen van een internetverbinding moet delen, zul je dit nog zelf moeten instellen. Kijk maar eens op http://www.debuntu.org/iptables-how-to-share-your-internet-connection

Succes!