Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Microsoft verbiedt class actions in de nieuwe Windows-licentie  (gelezen 348 keer)

Offline Vistaus

  • Webteam
    • vistaus
  • Steunpunt: Nee
http://www.theregister.co.uk/2012/05/29/no_microsoft_class_actions/

Nuja, dit gaat toch wel een beetje ver, niet? ???

Offline DirkJan

  • Lid
    • dirkjan-dirkjanvanderwal
    • persoonlijk blog
  • Steunpunt: Ja
Re: Microsoft verbiedt class actions in de nieuwe Windows-licentie
« Reactie #1 Gepost op: 2012/06/04, 22:33:04 »
Alleen uitsluiten is kansloos. Als een contract (licentieovereenkomst) strijdig is met de wet dan is de overeenkomst, op dat punt, niet rechtsgeldig. Dat is tenminste de NL praktijk. Kan me niet voorstellen dat de Amerikaanse overheid toestaat dat in overeenkomsten de federale wet buiten werking wordt gesteld.

Wanneer je de link in het artikel met achtergronden leest https://www.nytimes.com/2011/04/28/business/28bizcourt.html?_r=2 ligt het wat genuanceerder: het mag alleen als er in de EULA een hele goede (en voor de consument gunstige) arbitrage regeling is opgenomen. Als individuele claimer ben je dan sneller en goed geholpen.

Dat deze maatregel zelfs in de VS niet onomstreden is blijkt wel uit de stemverdeling van de US Supreme Court in de AT&T zaak waarop MS dit baseert:  5-4
Ubuntu fan en OSS enthousiast