Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Probleem met installeren van subversion onder ubuntu 1204 x64  (gelezen 453 keer)

Offline cx1964

  • Lid
Paar dagen terug installatie uitgevoerd van Subversion, waarbij de svn repository draait op Ubuntu 11.04 i686 platform en voor de client van een aparte machine   die gebruik maakt van Ubuntu 1204 x64 waarop gebruik gemaakt wordt als clients eclipse Indigo (3.7.x)  met plugin Subversive en voor windows ankhsvn_2.3.x. De installatie is uitgevoerd op basis van het artikel https://help.ubuntu.com/community/Subversion waarbij op de repository machine gebruik wordt gemaakt van apache2 en webdav om de repository te benaderen. De hierboven beschreven  blijkt te normaal te werken (alle benodige functionaliteit werkt).

Echter vandaag nogmaal een installatie van Subversion uitgevoerd, waarbij gebruik gemaakt wordt van de genoemde Ubuntu 1204 machine van boven beschreven installatie.
Op deze machine Ubuntu 1204 machine is geprobeerd op basis van het artikel https://help.ubuntu.com/community/Subversion:
- een installatie uit te voeren voor een repository op de ubuntu 1204 machine met een repository in de directory /media/Data/svn
- en een installatie in de directory zoals beschreven in het gemoemde artikel (/home/svn)

In beide situaties geeft het commando
svn co svn://<hostname>/myproject myproject --username <user_name>

De melding:
svn: Can't create directory 'myproject/.svn': Permission denied

Waarbij ik voor <user_name> de user svn_user01 heb gebruikt en voor <hostname> de naam van de Ubuntu 1204 machine.

Wie kan mij helpen of vertellen wat ik fout doe?

Claude