Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Video Mode in GRUB 2 (Ubuntu 12.04) wordt niet ondersteund.  (gelezen 856 keer)

Offline pablotanguero

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Video Mode in GRUB 2 (Ubuntu 12.04) wordt niet ondersteund.
« Gepost op: 2012/05/17, 18:52:19 »
Hallo Ik heb nu al heel veel geprobeert en heb gelukkig een tijdelijke oplossing gevonden.

Deze oplossing bracht ook geen soelaas; http://wiki.ubuntu-nl.org/community/Grub2/Grub2Herstel

Kortweg zeg ik dat Video Mode in GRUB 2 (Ubuntu 12.04) wordt niet ondersteund.

Dit zal natuurlijk niet met alle Beeldschermen zijn. Ik heb een Samsung Syncmaster 173b
De opstart loopt wel gewoon door en zit je eerst te kijken naar een langzaam bewegende melding dat de vieo mode niet wordt ondersteund en kom je dan plotseling bij het aanmeldscherm van de default OS

Zowel bij een Upgrade van 11.04 als schone instal met Live Usb Ubuntu 12.04 LTS heb ik dit probleem
Ik heb een tijdelijke oplossing gevonden door gebruik te maken van oude Grub op de andere Harde schijf in mijn computer. Via de Bios kan ik daar voor kiezen.

Hier kan ik best mee leven maar ik denk dat er toch ook mogelijkheden zijn om je video insteling alleen voor Grub te weizigen of het beeld scherm te manipuleren =D
Gr. P

Offline Pjotr

  • Lid
    • Makkelijke Linuxtips
  • Steunpunt: Nee
Re: Video Mode in GRUB 2 (Ubuntu 12.04) wordt niet ondersteund.
« Reactie #1 Gepost op: 2012/05/17, 21:54:11 »
Een foutmelding tijdens de opstart, die slechts kort in beeld is, en verder geen kwaad kan (want de computer start normaal op)..... Een onschadelijk schoonheidsfoutje dus.

Om daarvoor nou de oude Grub terug te zetten, lijkt me schieten met een kanon op een mug. Een erg groot kanon, op een heel kleine mug. :o
« Laatst bewerkt op: 2012/05/17, 21:55:55 door Pjotr »

Offline pablotanguero

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Video Mode in GRUB 2 (Ubuntu 12.04) wordt niet ondersteund.
« Reactie #2 Gepost op: 2012/05/17, 23:17:54 »
Kan in jou ogen een schoonhiedsfout zijn hoe los je het dan op?

De tijdelijk oplossing is iig een werkende Grub Maar bij het starten van Ubuntu 12.04 krijg ik nu ook daar een probleem; namelijk, Missing Modules dev sda4 does not exist. Het staat er echter wel gewoon Ik denk dat het een probleem is met de UUID van sda4

lets@Paul-Ubuntu10:~$ sudo blkid
[sudo] password for lets:
/dev/sda1: LABEL="Home Pablo" UUID="01abc2f1-b83e-40e5-b0a2-7c0bbfd5fc0a" TYPE="ext4"
/dev/sda2: LABEL="windows 7" UUID="3E38847F27329671" TYPE="ntfs"
/dev/sda4: LABEL="Ubuntu 12.04 Lts" UUID="509cdd09-6dad-4688-93c1-fdf62760aebe" TYPE="ext4"
/dev/sda5: UUID="88e82a35-45be-457d-bd05-628e58ad6381" TYPE="swap"
/dev/sdb1: UUID="ed394850-b232-49e0-b380-fb829d8c0431" TYPE="ext4"
/dev/sdb5: UUID="774217bd-6683-4c01-91ff-8bc193d5ed53" TYPE="swap"
/dev/sdc1: LABEL="STORE N GO" UUID="606A-28CE" TYPE="vfat"
/dev/sdd1: LABEL="External Hard Drive" UUID="180CBFC00CBF976A" TYPE="ntfs"

Hoe dit aan te passen?