Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [OPGELOST] Help bij: Unable to launch "startxfced4" X session enz. enz.  (gelezen 345 keer)

Offline Wiend

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Tijdje geleden Xubuntu op een wat verouderde laptop gezet. Werkte allemaal perect. Om te proberen en te spelen heb ik natuurlijk via het Ubuntu softwarecentre allerlei applicaties erop gezet. Gisteravond heb ik wat programma's die ik toch niet gebruik verwijderd, via het softwarecentrum.

Vanochtend bij het opstarten de melding: "unable to launch "startxfce4" X session --- "startxfce4" not founc; falling back to default session.

Hierna start de laptop op en krijg ik uitsluitend de mooie blauwe burobladachtergrond van Xubuntu te zien.  Verder kan ik niets meer doen.

Dat moet natuurlijk opgelost worden, maar ik heb geen idee hoe. Hulp wordt dan ook zeer gewaardeerd!


Ondertussen alweer opgelost. Het was nog vroeg  =D

Opgestart met de linker shifttoets ingedrukt. Uit het menu wat dan verschijnt een optie gekozen om pakketten te herstellen. Natuurlijk eerst even op het bedrade netwerk aangesloten en het netwerk gestart met een andere optie uit dat menu. Systeem gaat e.e.a. updaten en daarna werkte het (gelukkig) weer.
« Laatst bewerkt op: 2012/05/13, 08:52:28 door Wiend »