Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Tweemaal de "bovenste" geheugen defect geraakt, raar maar waar.  (gelezen 288 keer)

Offline Beekhof

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Omdat pc niet goed liep kwam iemand (tijdens Linux part Arnhem) op het lumineuze idee om een "memtest" te doen.
Let wel in een pc met 64bits processor en daarom 8GB maar met slechts 32 bits OS's.
De pc werkte uitstekend maar toch bleek de ONGEBRUIKTE 4Gb bovenin defect te zijn. Dat merkte memtest86+ in het totale geheugen bereik. Verwisseling daarna van de onderste 4B bank met de bovenste 4GB (dus zouden die 3,5 GB de 32 bits OS moeten gaan bedienen) gaf soulaas de pc startte niet meer op dus 4GB defect: merk OCZ. Nieuwe (Corsair via garantie MYCOM) ) er in: d.w.z. in de onderste 4Gb en het 32 bits OS draaide weer prima. Echter 64 bits OS wilde zich niet installeren, telkens liep de pc vast na copy van 50 a 60%  der files. Weer maar eens een memm86+ en nu bleek weer de bovenste 4GB (OCZ) defect te zijn. Opnieuw garantie en verwisseld voor 4GB Corsair: zowel Windows7, XP, OpenSuse 11.4 en Ubuntu 10.04 (nu 12 .04) allen 64 bits gedragen zich prima nu.
Vraag: is er iemand met zelfde ervaring? Zou het aan de "bovenste 4GB bedrading" kunnen liggen of is het een merkfout (OCZ)?
Of gaan geheugens wel aanwezig maar ongebruikt eerder stuk? Een rare ervaring?