Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Flash probleem ??  (gelezen 8348 keer)

Offline lacer

  • Lid
    • dDbJn3Y
  • Steunpunt: Ja
Flash probleem ??
« Gepost op: 2012/04/01, 12:43:53 »
Hallo forumleden,
Sinds enkele dagen is geen Youtube meer te bekijken, video blijft zwart, ook bij andere video-sites.
Bij muziek-sites zoals Jango en Grooveshark wordt niks afgespeeld.
Bij die laatste kwam wel een melding dat Flash niet geladen kon worden en dat ze misschien geblokkeerd zou zijn door een Flash-blocker, die ik, naar mijn weten niet heb.
Er was onlangs wel een update van Adobe Flash Player plugin installer versie 11.2.202.228ubuntu0.10.04.1
Zoe die roet in het eten gegooid hebben  :|

1*Ubuntu Mate 16.04 + ElementaryOS + LinuxMint 13 op Dell 6000 laptop Intel Centrino 32bits
2* Ubuntu Mate 17.10 op Acer Aspire 7741z P6100 cpu 4GB ram
3* Ubuntu 14.04 + LinuxMint 13 + LinuxMint17 op Toshiba Satelite A300 Intel Core2Duo T5550 4GB ram
4° Ubuntu 16.04 op Sont Vaio VPCEB4M1E Intel i3 M380 4 GB ram

Offline lacer

  • Lid
    • dDbJn3Y
  • Steunpunt: Ja
Re: Flash probleem ??
« Reactie #1 Gepost op: 2012/04/01, 13:18:45 »
het betreft de Acer laptop met Ubuntu 10.04. Met m'n Dell met zelfde distro en flash geen problemen.     Het begon niet plots, maar geleidelijk aan, nu gaat niks meer. Als ik de Acer laat draaien met de oude 9.10 versie  werkt alles, maar daar blijft flash bij een oude versie staan. Enkele dagen geleden werkte alles nog naar behoren.
1*Ubuntu Mate 16.04 + ElementaryOS + LinuxMint 13 op Dell 6000 laptop Intel Centrino 32bits
2* Ubuntu Mate 17.10 op Acer Aspire 7741z P6100 cpu 4GB ram
3* Ubuntu 14.04 + LinuxMint 13 + LinuxMint17 op Toshiba Satelite A300 Intel Core2Duo T5550 4GB ram
4° Ubuntu 16.04 op Sont Vaio VPCEB4M1E Intel i3 M380 4 GB ram

Offline asphyxia

  • Forumteam
  • Steunpunt: Nee
Re: Flash probleem ??
« Reactie #2 Gepost op: 2012/04/01, 14:38:58 »
Er zijn de laatste tijd meerdere problemen met Flash gesignaleerd. Zet je hardwareversnelling eens uit, vaak helpt dat.

Btw, 9.10 is een mooie versie maar die wordt niet meer ondersteund, ook niet met veiligheidsupdates. Overweeg eens, om die naar de eeuwige hack-velden te sturen...  ;)
Als de werkelijkheid er niet was, zou de wereld er heel anders uitzien. [Theo Maassen]
Alles is te kraken, niets is veilig, zorg dus voor zoveel mogelijk niets. [Ramana]
It's always darkest before the dawn. [Florence Welch]

Offline lacer

  • Lid
    • dDbJn3Y
  • Steunpunt: Ja
Re: Flash probleem ??
« Reactie #3 Gepost op: 2012/04/01, 17:06:31 »
Had een maand geleden Ubuntu 10.04 erop geïnstalleerd ipv Linux-Mint 11 LXDE.
Mijn vrouwtje heeft danig de gewoonte om met Gnome 2 te werken  ;) en kon in LXDE, ondanks enkele tweaks, toch haar draai niet in vinden
9.10 staat er ook nog op indien er problemen zijn met de 10.04 versie. Ik had al eens geprobeert Ubuntu 12.04 erop te zetten, zonder succes want tijdens de installatie stopte het opeens. Ik denk iets met die PAE-kernel misschien.
Hopelijk komt het met die Flash toestanden toch nog goed, want het is ook hardware gerelateerd denk ik.
1*Ubuntu Mate 16.04 + ElementaryOS + LinuxMint 13 op Dell 6000 laptop Intel Centrino 32bits
2* Ubuntu Mate 17.10 op Acer Aspire 7741z P6100 cpu 4GB ram
3* Ubuntu 14.04 + LinuxMint 13 + LinuxMint17 op Toshiba Satelite A300 Intel Core2Duo T5550 4GB ram
4° Ubuntu 16.04 op Sont Vaio VPCEB4M1E Intel i3 M380 4 GB ram

Offline Vistaus

  • Webteam
    • vistaus
  • Steunpunt: Nee
Re: Flash probleem ??
« Reactie #4 Gepost op: 2012/04/01, 17:14:03 »
Ubuntu 12.04 is nog in beta. Hij is al heel stabiel, maar er kunnen dus nog wel fouten inzitten. Later deze maand komt de definitieve versie van 12.04 uit. Probeer het dan nog eens, zou ik zeggen :)

Offline lacer

  • Lid
    • dDbJn3Y
  • Steunpunt: Ja
Re: Flash probleem ??
« Reactie #5 Gepost op: 2012/04/01, 17:29:13 »
Zal ik doen Vistaus, en ook de Xubuntu versie zal ik eens testen op de Acer die dateert van eind 2003 !
Maar niettemin wens ik toch dat Flash zou werken in 10.04, als ik kon ga ik terug naar de vorige Adobe Flash versie.
Maar hoe pak ik dat aan ? De vorige versie staat niet meer vermeld in Synaptic... 

Edit:
Ok gevonden, Flashplugin-installer in Synaptic zoeken, selecteren, dan in menu Pakket > Versie forceren.
Maar dit geeft me wel een heel oudere versie 10.0.45.2 op en kan problemen veroorzaken met afhankelijkheden. Ik moet enkel de vorige versie van Adobe-flashplugin 11.x.x.x zien te vinden. Een oudere versie van Adobe-flashplugin kan ik echter niet forceren via Synaptic via Menu > Pakket (staat grijs).
« Laatst bewerkt op: 2012/04/01, 17:52:10 door lacer »
1*Ubuntu Mate 16.04 + ElementaryOS + LinuxMint 13 op Dell 6000 laptop Intel Centrino 32bits
2* Ubuntu Mate 17.10 op Acer Aspire 7741z P6100 cpu 4GB ram
3* Ubuntu 14.04 + LinuxMint 13 + LinuxMint17 op Toshiba Satelite A300 Intel Core2Duo T5550 4GB ram
4° Ubuntu 16.04 op Sont Vaio VPCEB4M1E Intel i3 M380 4 GB ram

Offline lacer

  • Lid
    • dDbJn3Y
  • Steunpunt: Ja
Re: Flash probleem ??
« Reactie #6 Gepost op: 2012/04/01, 19:14:35 »
Update:
In Software-centrum Adobe Flashplugin verwijderd. Dacht eerst dat Youtube dan terug werkte, maar ik had niet in't oog dat het html5 filmkes waren  ^-^, die werken wel.
Flash blijkt wel heel erg onmisbaar op 't internet, via Firefox heb ik nu de keus uit:
1° Adobe Flash Player (installer) = deze die ik juist had verwijderd
2° Gnash SWF Player
3° Swfdec SWF player

Welk installeer ik nu best om niet bovenstaande problemen te hebben ?
1*Ubuntu Mate 16.04 + ElementaryOS + LinuxMint 13 op Dell 6000 laptop Intel Centrino 32bits
2* Ubuntu Mate 17.10 op Acer Aspire 7741z P6100 cpu 4GB ram
3* Ubuntu 14.04 + LinuxMint 13 + LinuxMint17 op Toshiba Satelite A300 Intel Core2Duo T5550 4GB ram
4° Ubuntu 16.04 op Sont Vaio VPCEB4M1E Intel i3 M380 4 GB ram

Offline jolo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Flash probleem ??
« Reactie #7 Gepost op: 2012/04/01, 20:11:23 »
In principe zou die flashplugin-installer versie 11.2.202.228ubuntu0.10.04.1 de juiste zijn. Want die gebruik hier ook in een verse Ubuntu 10.04.4 installatie. Waarin ik wel eerst alle updates heb geïnstalleerd.

Je draait nu dus Firefox 11.0. Had je deze Engelstalige Basic Troubleshooting al geprobeerd? En heb je als alternatief Chromium-browser al geprobeerd?
Hoofd PC januari 2018 HP Compaq Elite 8300 SFF Windows 10 & Linux Mint 18.3 Cinnamon
PC 2011 Asus P8Z68-V Pro i7 2600K 8 GB RAM GT730 Ubuntu 18.04 testversie 
PC 2007 Asus P5B E6600 2GB RAM 8800GTS  
Notebook 2008 Lenovo ThinkPad R61i 8932GMG 2,5 GB RAM

Offline lacer

  • Lid
    • dDbJn3Y
  • Steunpunt: Ja
Re: Flash probleem ??
« Reactie #8 Gepost op: 2012/04/01, 21:18:07 »
Ik had nu tijdelijk Gnash geïnstalleerd, ehwel, video's en geluid haperen een beetje als ik met de muis wat rond beweeg.

@jolo: Ja Chromium had ik gisteren uitgeprobeerd, zelfde resultaat, geen beeld en geluid.
Op mijn Dell met 10.04.4 geen problemen met de nieuwste Flash versie.

@femke98 en jolo: ik zal beide links eens bekijken

1*Ubuntu Mate 16.04 + ElementaryOS + LinuxMint 13 op Dell 6000 laptop Intel Centrino 32bits
2* Ubuntu Mate 17.10 op Acer Aspire 7741z P6100 cpu 4GB ram
3* Ubuntu 14.04 + LinuxMint 13 + LinuxMint17 op Toshiba Satelite A300 Intel Core2Duo T5550 4GB ram
4° Ubuntu 16.04 op Sont Vaio VPCEB4M1E Intel i3 M380 4 GB ram

Offline Joris Donders

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Flash probleem ??
« Reactie #9 Gepost op: 2012/04/01, 21:22:35 »
Doe eens in de terminal
lscpu
en geef de output eens van de frequentie van je processor.

Ik had een gelijkaardige Aspire 1355LC en ik had die weggedaan om precies de redenen die je opgeeft. In mijn geval draaide de cpu rond de 800 Mhz .
Voor flash is dit zeer nipt. In het begin werkte alles goed (behalve full screen wat gewoon een wit scherm opleverde), maar met de updates van flash ging het gestaag maar zeker bergafwaarts. Ook Totem gaf niet perfect goed filmpjes weer (een oud trucje om de filmpjes gewoon te downloaden en anders weer te geven) . Ik had nochtans mijn geheugen maximum opgewaardeerd (2Gb) . 

Maar eerst de output eens bekijken voor we conclusies trekken.

Ook een typisch probleem is de slechte weergave van de bootsplash voor die modellen, wat aangeeft dat ie grafisch kritisch is.
We praten wel over een laptop van het bouwjaar 2003 ongeveer ..................  ;)
« Laatst bewerkt op: 2012/04/01, 21:40:15 door Joris Donders »
Gubuntu 17.04 wegens verdwijnen Unity binnenkort

Offline lacer

  • Lid
    • dDbJn3Y
  • Steunpunt: Ja
Re: Flash probleem ??
« Reactie #10 Gepost op: 2012/04/01, 21:36:31 »
Voila, de uitkomst van lscpu:

Architecture:          i686
CPU(s):                1
Thread(s) par coeur :  1
Coeur(s) par support CPU :1
Support(s) CPU :       1
ID du vendeur :        AuthenticAMD
Famille CPU :          6
Mod?le :               10
Version :              0
CPU MHz :              1393.098
L1d cache :            64K
L1i cache :            64K
L2 cache :             512K

Maar voor de update van de Flashplugin liep het toch allemaal goed met versie 11.1.102.63
« Laatst bewerkt op: 2012/04/01, 21:38:33 door lacer »
1*Ubuntu Mate 16.04 + ElementaryOS + LinuxMint 13 op Dell 6000 laptop Intel Centrino 32bits
2* Ubuntu Mate 17.10 op Acer Aspire 7741z P6100 cpu 4GB ram
3* Ubuntu 14.04 + LinuxMint 13 + LinuxMint17 op Toshiba Satelite A300 Intel Core2Duo T5550 4GB ram
4° Ubuntu 16.04 op Sont Vaio VPCEB4M1E Intel i3 M380 4 GB ram

Offline Joris Donders

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Flash probleem ??
« Reactie #11 Gepost op: 2012/04/01, 21:41:42 »
dat type zou het wél moeten kunnen.

Ik zou gewoon via het softwarecentrum flash verwijderen (beter Synaptic en Volledig verwijderen kiezen) en vervolgens eens opnieuw installeren.
Gubuntu 17.04 wegens verdwijnen Unity binnenkort

Offline lacer

  • Lid
    • dDbJn3Y
  • Steunpunt: Ja
Re: Flash probleem ??
« Reactie #12 Gepost op: 2012/04/01, 21:47:03 »
De Adobe flashplugin heb ik reeds verwijderd en ook Ubuntu Restrictid Extras geherinstalleerd.
Verschillende keren zelfs de Flashplugin verwijderd via Synaptic en geherinstalleerd via apt (Firefox), brachen geen soelaas.
1*Ubuntu Mate 16.04 + ElementaryOS + LinuxMint 13 op Dell 6000 laptop Intel Centrino 32bits
2* Ubuntu Mate 17.10 op Acer Aspire 7741z P6100 cpu 4GB ram
3* Ubuntu 14.04 + LinuxMint 13 + LinuxMint17 op Toshiba Satelite A300 Intel Core2Duo T5550 4GB ram
4° Ubuntu 16.04 op Sont Vaio VPCEB4M1E Intel i3 M380 4 GB ram

Offline lacer

  • Lid
    • dDbJn3Y
  • Steunpunt: Ja
Re: Flash probleem ??
« Reactie #13 Gepost op: 2012/04/02, 10:11:37 »
Eens deftig Gegoogled deze ochtend en ik merkte op dat dat probleem nog elders voorkwam en een downgrade van de Flashplugin-installer deed. http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1948626
Met Succes  :) dat heb ik dus ook nodig  ;)
Zal later op de dag deze eens doorvoeren en zien of het een goede oplossing zal zijn voor mijn probleem.
1*Ubuntu Mate 16.04 + ElementaryOS + LinuxMint 13 op Dell 6000 laptop Intel Centrino 32bits
2* Ubuntu Mate 17.10 op Acer Aspire 7741z P6100 cpu 4GB ram
3* Ubuntu 14.04 + LinuxMint 13 + LinuxMint17 op Toshiba Satelite A300 Intel Core2Duo T5550 4GB ram
4° Ubuntu 16.04 op Sont Vaio VPCEB4M1E Intel i3 M380 4 GB ram

Offline Cheap Applications

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Flash probleem ??
« Reactie #14 Gepost op: 2012/04/02, 11:05:35 »
Ik voeg me hier bij dit topic. Ik heb het probleem ook. Flash wordt wel eens niet geladen, F5 lost het probleem op. Een crash bij start lijkt het op, want als je meerdere pagina's met een flash element open zet, en je opent nog een flash player, dan zijn ze allemaal weg.
Desktop:
Processor: Intel® Core™2 Quad CPU Q8300 @ 2.50GHz × 4, Geheugen: 3.9Gb, GPU: nVidia 220GT OS: Windows 7 64 bit / Ubuntu 12.04 64 bit
Notebook:
Processor: Intel® Core™ i7-4700MQ, Geheugen: 8Gb, GPU: nVidia GTX765m (met Optimus) OS: Windows 8 64 bit / Elementary OS Luna 64 bit

Offline simthadim

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Flash probleem ??
« Reactie #15 Gepost op: 2012/04/02, 21:43:22 »
Na een aantal updates binnengehaald te hebben net heb ik hier hetzelfde:
Flash werkt voor zowel Firefox als Chrome niet meer.
Downgraden dan maar weer :)

Offline Gamer

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Flash probleem ??
« Reactie #16 Gepost op: 2012/04/02, 22:52:17 »
Kan het er mee te maken hebben, dat jullie soms zelf een upgrade gedaan hebbben van firefox.
Wand een aantal maanden geleden was er een probleem met het niet goed afsluiten van firefox.
En hier op het forum waren een aantal mensen die zelf een upgrade gedaan hebben buiten de gebruikelijk updates om.
Ik heb gewacht tot de officiele update. En heb nu firefox 11.0 met shocwave Flash 11.2 r202
En heb tot op heden geen enkel probleem met het afspelen van flash content in ubuntu 10.04

Misschien kan deze info jullie verder helpen.

Offline lacer

  • Lid
    • dDbJn3Y
  • Steunpunt: Ja
Re: Flash probleem ??
« Reactie #17 Gepost op: 2012/04/02, 23:43:05 »
Op Launchpad stond de oplossing al 3 dagen geleden  :rolleyes:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/adobe-flashplugin/+bug/968759

Daar staat een link naar de vorige flash versie, downloaden, uitpakken en installeren, klaar !
« Laatst bewerkt op: 2012/04/02, 23:53:28 door lacer »
1*Ubuntu Mate 16.04 + ElementaryOS + LinuxMint 13 op Dell 6000 laptop Intel Centrino 32bits
2* Ubuntu Mate 17.10 op Acer Aspire 7741z P6100 cpu 4GB ram
3* Ubuntu 14.04 + LinuxMint 13 + LinuxMint17 op Toshiba Satelite A300 Intel Core2Duo T5550 4GB ram
4° Ubuntu 16.04 op Sont Vaio VPCEB4M1E Intel i3 M380 4 GB ram

Offline waf007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Flash probleem ??
« Reactie #18 Gepost op: 2012/04/13, 20:07:46 »
Voor mij werkt dit niet, ik zit wel met exact hetzelfde probleem.
Wat doe ik niet goed?


Ik krijg een error 404 op het moment dat ik hem in de terminal met die link van die site (onderaan) probeer te openen?
Iemand? Ik heb de hele ubuntu opnieuw op de schijf gezet. De hele mik mak aan restricted extra´s flash aid etc niets schijnt te werken.

graag hulp.
« Laatst bewerkt op: 2012/04/13, 20:42:03 door waf007 »

Offline Marqeaux

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Flash probleem ??
« Reactie #19 Gepost op: 2012/04/13, 21:57:54 »
Quote van de TS:

Citaat
Er was onlangs wel een update van Adobe Flash Player plugin installer versie 11.2.202.228ubuntu0.10.04.1. Zou die roet in het eten gegooid hebben?

Ik durf met redelijke aangrenzende zekerheid te zeggen dat dit zo is. Ik heb zojuist even een andere laptop tevoorschijn gehaald waar de vorige libflashplayer.so op stond (want nog geen updates op uitgevoerd!) en ik heb dit bestandje even op een USB-stick gekopiëerd. Vervolgens heb ik het USB-stickje even aan mijn "probleem-machine" gehangen, vervolgens dat "oude" libflashplayer.so (met rootrechten uiteraard!) naar de gebruikelijke lokatie gekopieerd:

usr/lib/mozilla/plugins/
Vervolgens Firefox opgestart, naar YouTube gegaan, en ja hoor.... Flash werkt gewoon weer als vanouds! Alsof het nooit gebeurd is!

Conclusie: Die laatste Flash update is gewoon brak, en had nooit uitgegeven mogen worden! Stelletje prutsers daar bij Adobe! :(
I'm just a simple guy who uses open source software. What's your excuse?

Offline davesontheroad

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Flash probleem ??
« Reactie #20 Gepost op: 2012/04/13, 22:22:31 »
misschien dat mijn probleem hier ook mee te maken heeft.
alles lijkt geinstalleerd te zijn, toch geen youtube films etc.
missing plugins

ubuntu LTS 10.04
laatste flash versie

Offline lacer

  • Lid
    • dDbJn3Y
  • Steunpunt: Ja
Re: Flash probleem ??
« Reactie #21 Gepost op: 2012/04/14, 11:22:17 »
@davesontheroad
Hier staat een mogelijke oplossing, namelijk de vorige versie van Flash installeren (wel eerst de oude verwijderen)
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/adobe-flashplugin/+bug/968759
1*Ubuntu Mate 16.04 + ElementaryOS + LinuxMint 13 op Dell 6000 laptop Intel Centrino 32bits
2* Ubuntu Mate 17.10 op Acer Aspire 7741z P6100 cpu 4GB ram
3* Ubuntu 14.04 + LinuxMint 13 + LinuxMint17 op Toshiba Satelite A300 Intel Core2Duo T5550 4GB ram
4° Ubuntu 16.04 op Sont Vaio VPCEB4M1E Intel i3 M380 4 GB ram

Offline Suns

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Flash probleem ??
« Reactie #22 Gepost op: 2012/04/14, 12:18:04 »
Net weer updates naar binnen gehaald en kan nu weer zonder Kleurvervorming Youtube bekijken,

Offline lacer

  • Lid
    • dDbJn3Y
  • Steunpunt: Ja
Re: Flash probleem ??
« Reactie #23 Gepost op: 2012/04/14, 12:25:40 »
Welke updates zouden dat geweest zijn en welke Ubuntu versie gebruik je ?
1*Ubuntu Mate 16.04 + ElementaryOS + LinuxMint 13 op Dell 6000 laptop Intel Centrino 32bits
2* Ubuntu Mate 17.10 op Acer Aspire 7741z P6100 cpu 4GB ram
3* Ubuntu 14.04 + LinuxMint 13 + LinuxMint17 op Toshiba Satelite A300 Intel Core2Duo T5550 4GB ram
4° Ubuntu 16.04 op Sont Vaio VPCEB4M1E Intel i3 M380 4 GB ram

Offline waf007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Flash probleem ??
« Reactie #24 Gepost op: 2012/04/14, 13:23:37 »
Ik gebruik Ubuntu 11.10 compleet vers geinstalleerd omdat ik in eerste instantie dacht aan vervuiling in het systeem, alle updates zitten er op maar nog steeds zwarte schermpjes bij de youtube filmpjes.

Die link van lacer begrijp ik niet helemaal als ik de onderste post opvolg in mijn terminal krijg ik dat het pakket niet langer beschikbaar is.
Is er een terminal code waarmee ik mijn huidige versie van de flash plugin te voorschijn kan toveren?

Ik begin met een cd van ubuntu 10.10 en dan doet hij het gelijk al niet. Ook op andere film sites vergelijkbaar met youtube werken ze niet.