Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: clips van studio 100 worden niet afgespeeld  (gelezen 1277 keer)

Offline thierry

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
clips van studio 100 worden niet afgespeeld
« Gepost op: 2012/03/31, 12:23:27 »
Ik heb ubuntu geïnstalleerd op de oude vaste pc speciaal voor de kindjes. Clips van youtube worden afgespeeld, maar deze van de studio 100 website niet. Hoe zou dit komen?

Offline Gymnasiast

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: clips van studio 100 worden niet afgespeeld
« Reactie #1 Gepost op: 2012/03/31, 14:13:37 »
Vreemd. Ik heb als test dit fimpje op de site van Studio 100 geprobeerd en bij mij werkt het wel. Ik gebruik Ubuntu 10.04, 64-bit, volledig geüpdatet.

Om het probleem op te lossen moeten we eerst wat informatie hebben:
1: Welke versie? (vb.: 10.04)
2: 32-bits of 64-bits?
3: Officiële variant (Ubuntu) of afgeleide (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu...)
4: Is het systeem up-to-date?
5: Welke browser? (vb. Firefox, Chrome, Chromium...)
NOBODY expects the Spanish Inquisition!

Offline koffieboon

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: clips van studio 100 worden niet afgespeeld
« Reactie #2 Gepost op: 2012/03/31, 14:21:12 »
Kijk eens in Synaptic of je Ubuntu restricted extra's geïnstalleerd hebt?
Linux Mint 18.3  Xfce

Offline erik1984

  • Lid
    • erik1984
  • Steunpunt: Nee
Re: clips van studio 100 worden niet afgespeeld
« Reactie #3 Gepost op: 2012/03/31, 16:08:05 »
YouTube biedt sommige videos aan als HTML5 dus dat kan het verschil verklaren. Voor Studio100 heb je Adobe Flash nodig. Studio100tv.be speelt bij mij wel die clips af... dwz heb er net even twee getest. Zoals hierboven gemeld moeten dan wel de restricted extra's zijn geïnstalleerd. Gebruik je een scriptblocker zoals NoScript? Ik wel en de filmpjes spelen ook alleen af wanneer ik studio100tv.be (tijdelijk) toestemming geef.

Offline thierry

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: clips van studio 100 worden niet afgespeeld
« Reactie #4 Gepost op: 2012/04/09, 16:16:31 »
Versie 11.04, Ubuntu, Firefox
Heb gisteren nieuwste versie geïnstalleerd, en ik kan een stuk of 2 filmpjes (met wat moeite) afspelen, maar daarna niets meer.
Zeer vervelend, vooral omdat deze oude pc speciaal voor de kindjes is.

Ben niet echt een pc kenner, heb die Synaptic gezocht, maar niet gevonden  :|

Offline DeBaas

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: clips van studio 100 worden niet afgespeeld
« Reactie #5 Gepost op: 2012/04/09, 16:41:03 »
Mogelijk even rechter muisklik op het wel draaiende filmpje, welke versie Flash player ?
Of is de Video kaart niet (meer) geschikt voor de huidige Flash player (hardware versnelling)

Synaptic moet je mogelijk eerst nog installeren, maar met Ubuntu softwarecentrum moet het ook lukken.

Met Adobe Flash-plug-in zou je weer Flash bij moeten zijn.

P.S. de mening oude PC voor de kindjes is fout. ;) De oude PC is voor de ouden, de nieuwe voor de kindjes........ :P


http://www.liberiangeek.net/2011/03/install-adobe-flash-player-ubuntu-11-04-natty-narwhal/
« Laatst bewerkt op: 2012/04/09, 16:57:28 door DeBaas »
Ik beantwoord GEEN hulpvragen via PB en/of MAIL

Offline speculoos

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: clips van studio 100 worden niet afgespeeld
« Reactie #6 Gepost op: 2012/04/09, 16:56:30 »
Citaat
P.S. de mening oude PC voor de kindjes is fout. Wink De oude PC is voor de ouden, de nieuwe voor de kindjes........ Tongue

is een goeie!
volledig juist, vaak vragen die zaken die veel power vragen

 ;)