Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: distro start niet op in de Grub  (gelezen 961 keer)

Offline BorisM

  • Lid
    • http://www.brandeveen-motoriek.com
  • Steunpunt: Nee
distro start niet op in de Grub
« Gepost op: 2012/03/25, 11:04:06 »
Heb Xubuntu 12.04 (64) geinstalleerd (wel met acpi=off anders gebeurde er niets) 10.04 (32)staat op een andere partitie.
 Xuby komt keurig  bovenin de Grub te staan. maar start niet op.
 In plaats daarvan gaat ie weer terug naar het opstart scherm.
Heb Xuby (32)ook op een andere pc geinstalleerd  en dat was starten en lopen.
 De grubversie is 1.99 maar als ik in de terminal  van  10.04 grub-install -v intik krijg je dit : grub-install (GNU GRUB 1.98-1ubuntu13)
Zou dit het probleem zijn?
Toen ik de cd erin stopte gaf ie een no emulation systemtype 00 aan, waarna hij met een enter toch naar de installatie toe ging.
De install werkte ook niet en heb met f6 de acpi off gedaan waarna alles prima verliep tot de boot in de grub.
Het is nog een beetje vroeg om hiet vragen over te stellen, maar ik vermoed dat als 12.04 uit is dat ik dezelfde problemen krijg.
Ubuntu 12.04 installeren geeft dezelfde fouten.

Alles komt goed, je weet echter nooit wanneer..

Offline donpedroII

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: distro start niet op in de Grub
« Reactie #1 Gepost op: 2012/03/25, 11:28:40 »
In het verre verleden volgens mij ook zoiets aan de hand gehad.
Wat ik toen als conclusie had getrokken, dat Grub schijnbaar niet overweg kan met een entry 32bits en een 64bits OS.

Volgens mij had ik toen Grub geinstalleerd vanuit de 32bits en maakte toen een boot voor een 64bit.
Met geen mogelijkheid kreeg ik die 64bits aan de praat.

Maar zoals ik al schrijf, dat is al een tijdje terug en maak ik tot nu toe alleen maar gebruik van de 32bits versie.

BTW, die versie heb ik ook voor Grub.

Offline BorisM

  • Lid
    • http://www.brandeveen-motoriek.com
  • Steunpunt: Nee
Re: distro start niet op in de Grub
« Reactie #2 Gepost op: 2012/03/25, 13:52:05 »
In het verre verleden volgens mij ook zoiets aan de hand gehad.
Wat ik toen als conclusie had getrokken, dat Grub schijnbaar niet overweg kan met een entry 32bits en een 64bits OS.

Volgens mij had ik toen Grub geinstalleerd vanuit de 32bits en maakte toen een boot voor een 64bit.
Met geen mogelijkheid kreeg ik die 64bits aan de praat.

Maar zoals ik al schrijf, dat is al een tijdje terug en maak ik tot nu toe alleen maar gebruik van de 32bits versie.

BTW, die versie heb ik ook voor Grub.

Toch een beetje raar, zoals ik begrepen heb overschrijft de nieuwe install de grub ? En volgens jouw mening handhaaft ie de oude grub.
10.04 start gewoon op..
Alles komt goed, je weet echter nooit wanneer..

Offline Ron

  • Forumteam
    • r0n
    • Dwarsligger
  • Steunpunt: Ja
Re: distro start niet op in de Grub
« Reactie #3 Gepost op: 2012/03/25, 15:54:32 »
Met de commando's :
sudo install-grub /dev/sda (aangenomen dat "sda" je eerste HD is) en daarna
sudo update-grub zou het moeten werken.
Heb je dat al geprobeerd ?
OpenStandaard evangelist, OpenSource promotor, OpenData liefhebber.
Xubuntu gebruiker en voorstander (XFCE).
In Nederland bekend als een dwarsligger.

Offline BorisM

  • Lid
    • http://www.brandeveen-motoriek.com
  • Steunpunt: Nee
Re: distro start niet op in de Grub
« Reactie #4 Gepost op: 2012/03/25, 16:26:04 »
Met de commando's :
sudo install-grub /dev/sda (aangenomen dat "sda" je eerste HD is) en daarna
sudo update-grub zou het moeten werken.
Heb je dat al geprobeerd ?

Ik heb dat geprobeerd geeft command not found . Echter tijdens de installatie van xuby moest je dit ook opgeven (sda)



Alles komt goed, je weet echter nooit wanneer..

Offline Ron

  • Forumteam
    • r0n
    • Dwarsligger
  • Steunpunt: Ja
Re: distro start niet op in de Grub
« Reactie #5 Gepost op: 2012/03/25, 16:36:59 »
Echter tijdens de installatie van xuby moest je dit ook opgeven (sda)
Is SDA dan wel de HD waarvan je boot ?
Daar begin ik (op afstand) aan te twijfelen ........
OpenStandaard evangelist, OpenSource promotor, OpenData liefhebber.
Xubuntu gebruiker en voorstander (XFCE).
In Nederland bekend als een dwarsligger.

Offline BorisM

  • Lid
    • http://www.brandeveen-motoriek.com
  • Steunpunt: Nee
Re: distro start niet op in de Grub
« Reactie #6 Gepost op: 2012/03/25, 17:22:50 »
Echter tijdens de installatie van xuby moest je dit ook opgeven (sda)
Is SDA dan wel de HD waarvan je boot ?
Daar begin ik (op afstand) aan te twijfelen ........


Heb sudo grub-install  /dev/sda gedaan en toen pakte hij hem wel.
Daarna sudo update-grub maar helaas hij doet het niet .
« Laatst bewerkt op: 2012/03/26, 00:42:36 door BorisM »
Alles komt goed, je weet echter nooit wanneer..

Offline donpedroII

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: distro start niet op in de Grub
« Reactie #7 Gepost op: 2012/03/25, 18:29:37 »
Toch een beetje raar, zoals ik begrepen heb overschrijft de nieuwe install de grub ? En volgens jouw mening handhaaft ie de oude grub.
10.04 start gewoon op..

Dat overschrijven klopt volgens mij, maar zoals ik al aangaf, dat probleem is al een behoorlijke tijd terug.
Het probleem nu zal dan wel iets anders kunnen liggen dan dat ik toen tegenkwam.
Sindsdien ook eigenlijk mij niet meer op die weg begeven met de mix van 32 en 64 bits.

Offline BorisM

  • Lid
    • http://www.brandeveen-motoriek.com
  • Steunpunt: Nee
Re: distro start niet op in de Grub
« Reactie #8 Gepost op: 2012/03/26, 09:24:14 »
Echter tijdens de installatie van xuby moest je dit ook opgeven (sda)
Is SDA dan wel de HD waarvan je boot ?
Daar begin ik (op afstand) aan te twijfelen ........


Heb sudo grub-install  /dev/sda gedaan en toen pakte hij hem wel.
Daarna sudo update-grub maar helaas hij doet het niet .

Heb uitgevonden dat de sda2 niet gekoppeld is. Gekoppeld via schijfgereedschap echter bij herstart koppelt de sda2 weer af.
Alles komt goed, je weet echter nooit wanneer..

Offline donpedroII

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: distro start niet op in de Grub
« Reactie #9 Gepost op: 2012/03/27, 10:28:09 »
FYI

Omdat ik toch nieuwsgierig was of dit probleem nog speelde, heb ik op mijn SDA een 10.04 LTS 64bits geplaatst.
Toen vanuit mijn 10.04 LTS 32bits, die in control is van grub, grub-update gedraait.

Daarna een herstart gedaan en blijkbaar is het probleem, wat ik toen had, niet meer aanwezig.
Zou kunnen zijn dat ik toen nog met grub legacy werkte, maar nu met grub2 werkt het probleemloos.

Offline BorisM

  • Lid
    • http://www.brandeveen-motoriek.com
  • Steunpunt: Nee
Re: distro start niet op in de Grub
« Reactie #10 Gepost op: 2012/03/27, 19:25:04 »
FYI

Omdat ik toch nieuwsgierig was of dit probleem nog speelde, heb ik op mijn SDA een 10.04 LTS 64bits geplaatst.
Toen vanuit mijn 10.04 LTS 32bits, die in control is van grub, grub-update gedraait.

Daarna een herstart gedaan en blijkbaar is het probleem, wat ik toen had, niet meer aanwezig.
Zou kunnen zijn dat ik toen nog met grub legacy werkte, maar nu met grub2 werkt het probleemloos.

Ik ga nog 1 keertje een nieuwe daily erop zetten en dan houd ik het voor gezien.
Wil later overgaan op xubuntu 12.04 en dan de ubuntu lucy eraf halen.
Kijken of het vandaag lukt..... in ieder geval bedankt voor je informatie
Alles komt goed, je weet echter nooit wanneer..

Offline BorisM

  • Lid
    • http://www.brandeveen-motoriek.com
  • Steunpunt: Nee
Re: distro start niet op in de Grub
« Reactie #11 Gepost op: 2012/03/28, 11:55:48 »
FYI

Omdat ik toch nieuwsgierig was of dit probleem nog speelde, heb ik op mijn SDA een 10.04 LTS 64bits geplaatst.
Toen vanuit mijn 10.04 LTS 32bits, die in control is van grub, grub-update gedraait.

Daarna een herstart gedaan en blijkbaar is het probleem, wat ik toen had, niet meer aanwezig.
Zou kunnen zijn dat ik toen nog met grub legacy werkte, maar nu met grub2 werkt het probleemloos.

Ik ga nog 1 keertje een nieuwe daily erop zetten en dan houd ik het voor gezien.
Wil later overgaan op xubuntu 12.04 en dan de ubuntu lucy eraf halen.
Kijken of het vandaag lukt..... in ieder geval bedankt voor je informatie

Heb 2x een daily erop gezet (28-03) 64 en 32 bit . De 32 bit installeerde zonder probleem . De 64 lukte niet.
Kan dus stellen dat een Xubuntu 64bit naast en de ubuntu 10.04 niet naast elkaar geinstalleerd kunnen worden op een Samsung R510.
 Xuby 12.04  draait erg snel.
Alles komt goed, je weet echter nooit wanneer..

Offline DeBaas

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: distro start niet op in de Grub
« Reactie #12 Gepost op: 2012/03/28, 12:50:25 »
Persoonlijk omzeil ik deze problemen door iedere distro Grub te laten wegschrijven naar de eigen ( / ) systeem partitie, behalve dan die ene met Grub Legacy.
Grub Legacy, Grub voor Dos(XP) of EasyBCD(Vista/7) kunnen dan eenvoudig aangepast worden.
Voorbeeld Ubuntu op sda3:

title Ubuntu 11.10 (11.10)
root (hd0,2)
chainloader +1

(Mijn) Grub problemen opgelost. ;)

P.S. let op de telling, Grub Legacy vanaf 0,0 Grub 2 vanaf 0,1

« Laatst bewerkt op: 2012/03/28, 12:57:45 door DeBaas »
Ik beantwoord GEEN hulpvragen via PB en/of MAIL