Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Softearecentrum geeft blanco scherm [Opgelost]  (gelezen 629 keer)

Offline jaalsi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Softearecentrum geeft blanco scherm [Opgelost]
« Gepost op: 2012/03/20, 14:34:37 »
Als ik probeer het softwarecemtrum te openen krijg ik alleen een blank scherm te zien.
Ik werk met 11.10, alle updates zijn uitgevoerd.
What now, brown cow?
 ???
« Laatst bewerkt op: 2012/03/22, 18:13:20 door jaalsi »

Offline Vistaus

  • Webteam
    • vistaus
  • Steunpunt: Nee
Re: Softearecentrum geeft blanco scherm
« Reactie #1 Gepost op: 2012/03/20, 16:57:04 »
Dash (grote Ubuntu-knop linksboven) --> Terminalvenster

Geef daar eens "software-center" (zonder aanhalingstekens) in en post hier de output.

Offline Leon_III

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Softearecentrum geeft blanco scherm
« Reactie #2 Gepost op: 2012/03/20, 17:13:57 »
Software programma vergt nogal veel van je hardware, wat voor computer heb je?
Als alternatief kun je misschien synaptic kunnen gebruiken voor het op halen van je progamma's
Laptops HP Probook 4720s en HP g72
Testcomputer HP Compaq dc7800p 
email: SteunpuntLeon@gmail.com

Offline jaalsi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Softearecentrum geeft blanco scherm
« Reactie #3 Gepost op: 2012/03/20, 19:23:16 »
Ik zie het vogende:

To run a command as administrator (user "root"), use "sudo <command>".
See "man sudo_root" for details.

laptop@laptop-Satellite-L300:~$ software-center
2012-03-20 18:20:03,677 - softwarecenter.ui.gtk3.em - INFO - EM's: 17 15 21
laptop@laptop-Satellite-L300:~$

Chinees voor mij, ik hoopp dat u Mandarijn spreekt/leest!
jaalsi ;)

Offline Vistaus

  • Webteam
    • vistaus
  • Steunpunt: Nee
Re: Softearecentrum geeft blanco scherm
« Reactie #4 Gepost op: 2012/03/20, 20:00:34 »
Software programma vergt nogal veel van je hardware, wat voor computer heb je?
Als alternatief kun je misschien synaptic kunnen gebruiken voor het op halen van je progamma's

Dat argument klopt al sinds 11.10 niet meer. In 11.10 is het Softwarecentrum een stuk lichter geworden en in 12.04 nog meer.

@Jaalsi: Dat is niet de volledige output. Dit is ongeveer de lengte van de volledige output:
vistausss@vistausss-p6580nl:~$ software-center
2012-03-20 20:00:22,232 - softwarecenter.ui.gtk3.app - INFO - setting up proxy 'None'
2012-03-20 20:00:22,238 - softwarecenter.ui.gtk3.app - WARNING - could not get proxy settings ''http_proxy''
2012-03-20 20:00:22,245 - softwarecenter.db.database - INFO - open() database: path=None use_axi=True use_agent=True

(software-center:20651): Gtk-WARNING **: Theme directory apps/24 of theme fs-icons2 has no size field


(software-center:20651): Gtk-WARNING **: Theme directory status/24 of theme fs-icons2 has no size field

2012-03-20 20:00:22,553 - softwarecenter.backend.reviews - WARNING - Could not get usefulness from server, no username in config file

(software-center:20651): LIBDBUSMENU-GLIB-WARNING **: Translation has an invalid value 'lnr' for default text direction.  Defaulting to left-to-right.
vistausss@vistausss-p6580nl:~$


Zou je ons dus de hele output willen geven?

Offline jaalsi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Softearecentrum geeft blanco scherm
« Reactie #5 Gepost op: 2012/03/20, 21:38:13 »
Het spijt me zeer, maar dit was ECHT alles.
Hoe werkt Synaptic?
 :'(
Ik heb voor mijn gevoel veel te weinig vat op Ubuntu, misschien moet ik een cursus volgen.
 ???

Offline erik1984

  • Lid
    • erik1984
  • Steunpunt: Nee
Re: Softearecentrum geeft blanco scherm
« Reactie #6 Gepost op: 2012/03/20, 21:55:06 »
Als ik dat regeltje uit je terminaluitvoer in Google plak kom ik hier uit: http://askubuntu.com/questions/99869/software-center-update-manager-both-get-segmentation-fault. Er staat daar dus een mogelijke oplossing. Maar daar moet ik wel bij zeggen dat je heel goed moet oppassen met het overnemen van dat commando! Zorg dat het echt exact gelijk is:

Kopieer en plak eerst dit commando in de terminal:
sudo rm /var/cache/apt/*.binDruk op enter
Voer je wachtwoord in (je ziet het wachtwoord niet, ook geen sterretjes)
Druk weer op enter

Probeer nog eens het softwarecentrum te starten.
« Laatst bewerkt op: 2012/03/20, 21:57:27 door erik1984 »

Offline jaalsi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Softearecentrum geeft blanco scherm
« Reactie #7 Gepost op: 2012/03/20, 22:09:23 »
Ook dit geeft geen enkele verbetering.
Mijn computer:
Toshiba Satellite L300, klok 2 GHz, geheugen 2 GB, HD 116 GB, 32-bits syteem, processor Celeron (R) CPU 550
Ik heb dit probleem sinds ik 11.10 opnieuw heb geinstalleerd.
Wie het weet mag het zeggen!
jaalsi is teneinde raad.

Offline Vistaus

  • Webteam
    • vistaus
  • Steunpunt: Nee
Re: Softearecentrum geeft blanco scherm
« Reactie #8 Gepost op: 2012/03/20, 23:19:38 »
Terminvalvenster --> sudo apt-get purge --reinstall software-center

Offline jaalsi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Softearecentrum geeft blanco scherm
« Reactie #9 Gepost op: 2012/03/21, 08:38:09 »
Ik denk dat purge te maken heeft met verwijderen van iets, en dat is gelukt. Reinstall is kennelijk niet gelukt want nu heb ik zelfs geen logo meer in de snelstartbalk. Hoe met ik het herstellen? ??? ??? ??? ???

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Softearecentrum geeft blanco scherm
« Reactie #10 Gepost op: 2012/03/21, 10:18:48 »
linksboven: dash (witte knop): software centre.
dat kunt u later als snelkoppeling aan de dashbalk toevoegen.

Offline jaalsi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Softearecentrum geeft blanco scherm
« Reactie #11 Gepost op: 2012/03/22, 18:12:14 »
Detip met Dash was mij al bekend, het hele programma was verdwenen. Ik heb alles opnieuw geinstalleerd en nu werkt het.
Dank voor alle adviezen!
J