Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: installatie valt stil op zwart scherm  (gelezen 438 keer)

Offline Nassara

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
installatie valt stil op zwart scherm
« Gepost op: 2012/02/16, 08:57:27 »
Hoi,

Ik probeer Ubuntu 11.10 te instelleren, doch deze blijft hardnekkig vastlopen. Ik heb al meerdere pogingen gedaan, met nieuwe downloads, met de alternate versie, met de amd64 (noodzakelijk voor mijn processor) en met de i386.

Wat er gebeurt: ik kan opstarten, krijg het paarse scherm te zien met het klavier en het ventje in een cirkel, als ik niets doe dan krijg ik even een cursortje op een zwart scherm, nadien valt het scherm weg. Wanneer ik in het paarse scherm op F6 klik, dan krijg ik nog even de keuzelijst ivm installeren of uitproberen, gelijk welke keuze eindigt uiteindelijk in het zwarte scherm...

In een eerdere poging is het me gelukt de installatie op te starten, maar halverwege bleef alles hangen... Moet ik aan een hardware-probleem denken? Ik heb enkel nog mijn moederbord, de videokaart en een harde schijf aangekoppeld. De installatie-versie staat op een USB...

Bedankt - Bart

Offline Ramana

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: installatie valt stil op zwart scherm
« Reactie #1 Gepost op: 2012/02/16, 09:42:34 »
Om zeker te weten of de USB-versie goed is zou je die kunnen testen met een andere PC (hoe is de USB-versie gemaakt?) Als dat in orde is moet het dus wel aan je hardware liggen. Je kunt 'n oudere versie van Ubuntu proberen (als het oude hardware betreft). Of misschien ff zonder videokaart.

Offline Joris Donders

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: installatie valt stil op zwart scherm
« Reactie #2 Gepost op: 2012/02/16, 09:47:09 »
Misschien toch maar via de CD/DVD proberen te installeren.

En het is goed mogelijk dat je USB device niet goed gemaakt is, zoals Ramana al zegt.
Hardwareprobleem is mogelijk, maar even goed al uitzonderlijk.

Misschien even je specificaties opgeven zodat we kunnen meedenken of het daar aan ligt.
Gubuntu 17.04 wegens verdwijnen Unity binnenkort