Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [Solved] eth0 interface niet zichtbaar!?  (gelezen 668 keer)

Offline Support4u

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
[Solved] eth0 interface niet zichtbaar!?
« Gepost op: 2012/02/01, 13:38:45 »
HP Proliant ML350 G5 Server
Broadcom Corporation NetXtreme II BCM5708 Gigabit Ethernet
Met Ubuntu 11.10 32bit installed.

Als ik opstart via cd in de live omgeving heb ik eth0 tot mijn beschikking en kan ik met firefox het internet op.
Zodra ubuntu 11.10 is geïnstalleerd, heb ik geen eth0 meer tot mijn beschikking wat resulteert tot geen verbinding. :P

ifconfig -a | grep eth
Krijg niks te zien.

sudo lshw -class network
*- network unclaimed
Broadcom Corporation NetXtreme II BCM5708 Gigabit Ethernet
bladiebla enzvoorts

ifconfig
alleen lo interface ( loopback )


Dus ik proberen om een driver te installeren, boradcom website geweest. driver gedownload, make install enzovoorts. lukt niet..

Help aub! hoe krijg ik eth0 up en running

« Laatst bewerkt op: 2012/02/08, 08:19:53 door Support4u »

Offline Paul Matthijsse

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: eth0 interface niet zichtbaar!?
« Reactie #1 Gepost op: 2012/02/01, 17:56:02 »
Hallo, schijnt een bug te zijn, zie hier:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/udev/+bug/842560

Laatste post in die draad, van 23 januari jl:
"This bug was fixed in the package udev - 173-0ubuntu4.1"
https://allesgimpofbijna.wordpress.com - GIMP en omstreken
https://paulsphotopalace.wordpress.com (Engelstalig) - Raw, RawTherapee, G'MIC, GIMP...

Offline Support4u

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: eth0 interface niet zichtbaar!?
« Reactie #2 Gepost op: 2012/02/02, 12:10:40 »
Hallo, schijnt een bug te zijn, zie hier:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/udev/+bug/842560

Laatste post in die draad, van 23 januari jl:
"This bug was fixed in the package udev - 173-0ubuntu4.1"

En ik kan die bugfix gewoon op usb zetten, even installeren en dan is het opgelost?

Offline Paul Matthijsse

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: eth0 interface niet zichtbaar!?
« Reactie #3 Gepost op: 2012/02/02, 18:03:11 »
Hallo, dat durf ik niet te zeggen omdat ik niet weet in welke ontwikkelversie van Ubuntu die fix zit ingebakken. Het kan zijn dat dat eventueel andere dingen in 11.10 overhoop haalt.

Maar omdat je toch al nee hebt (geen eth0), kun je altijd ja proberen en die patch op je systeem loslaten. Wel voor eigen risico natuurlijk.
https://allesgimpofbijna.wordpress.com - GIMP en omstreken
https://paulsphotopalace.wordpress.com (Engelstalig) - Raw, RawTherapee, G'MIC, GIMP...