Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: vensterbeheer compiz  (gelezen 1459 keer)

Offline Peter Schallenberg

  • Lid
    • http://www.quup.nl
  • Steunpunt: Nee
vensterbeheer compiz
« Gepost op: 2012/01/28, 20:46:12 »
Als ik programma's open, dan openen deze op een vaste plek, linksboven meestal, en in een vast formaat.
Als ik daarna het formaat en de plaats aanpas en het programma daarna sluit en weer heropen, dan opent het niet op de plaats of in het formaat waarin ik het afgesloten heb, maar weer op de oorspronkelijke plek en formaat.
Klinkt dit bekend?
Kan het ingesteld worden in compiz of op een andere manier?

alvast dank.
Groeten,
Peter
Gemiddeld leeft een mens 28000 dagen.
Eigenlijk ook maar weinig...

Offline BaukeP

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: vensterbeheer compiz
« Reactie #1 Gepost op: 2012/01/29, 16:33:37 »
Na aanpassen het programma afsluiten mbv het menu (Bestand - Afsluiten)

Bij mij werkt dit

Bauke

Offline MauRice2

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: vensterbeheer compiz
« Reactie #2 Gepost op: 2012/01/29, 16:49:54 »
Peter,

Dat van de vensters instellen gaat perfekt met KDE (Kubuntu).
Bij Gnome (Ubuntu) heb tot nu toe nog geen goede alternatief gevonden.
MvG,
MauRice
Registered Linux user: 473556

Offline Peter Schallenberg

  • Lid
    • http://www.quup.nl
  • Steunpunt: Nee
Re: vensterbeheer compiz
« Reactie #3 Gepost op: 2012/01/29, 17:35:19 »
@Bauke

Helaas, dat schijnt niet te werken.
Noch onder Unity, noch onder gnome.

KDE installeren gaat me een beetje te ver.
Dit zou toch gewoon moeten werken?

Groet,
Peter
Gemiddeld leeft een mens 28000 dagen.
Eigenlijk ook maar weinig...

Offline MauRice2

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: vensterbeheer compiz
« Reactie #4 Gepost op: 2012/01/29, 17:51:16 »
Peter,

Helaas niet vrees ik.
Als ik het vind, hoe en waar je dit allemaal kan instellen zoals bij KDE.
Bij jij een van de eerste om het te weten.
Ik ben hier al jaren op zoek.

MvG,
MauRice
Registered Linux user: 473556

Offline RikRik

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: vensterbeheer compiz
« Reactie #5 Gepost op: 2012/01/29, 18:25:55 »
Ik werk nu al een tijdje met Zorin OS 5, is Ubuntu 10.04, en het vensterbeheer zoals jij omschreef werkt hier wel perfect  . Het mooie van Zorin is dat de meest populaire compiz instellingen standaard met de installatie geïnstalleerd worden. Draaiende desktop- kubus, zoomen met de scrolwiel van de muis enz enz het werkt allemaal direct..
Zorin is de moeite waard om een keer te proberen, ik ben in ieder geval zeer enthousiast geworden van deze distro  ;)

Edit: de link http://zorin-os.com/

Hier m'n desktop- kubus:

« Laatst bewerkt op: 2012/01/29, 18:45:53 door RikRik »

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: vensterbeheer compiz
« Reactie #6 Gepost op: 2012/01/29, 18:55:49 »
Zou moeten lukken met de plugin "Plaats Venster", te vinden onder Vensterbeheer in de compiz manager.
Zie plaatjes:




Klik op de plaatjes voor een grotere afbeelding.
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline MauRice2

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: vensterbeheer compiz
« Reactie #7 Gepost op: 2012/01/29, 19:40:10 »
Gijsbert,

Ik heb er eens naar gekeken die "Plaats Venster" plugin van Compiz...
Maar het komt nog niet eens in de buurt wat je met KDE kan instellen voor elke applicatie appart, laat staan van de gebruikersgemak om die zaken in te stellen.

VB
Heb Firefox laten opstarten op X=160, Y=50.
De grote van het venster heb ik niet kunnen vinden.
Wat aan het formaat gewijzigd, resultaat de volgede opstart van Firefox is weer Full-Screen.

Neen, op dit vlak kunnen ze nog wat leren van KDE.
Rechter muis-knop op de Windowbalk -> Advanced -> Special Windows Setiings...
Instellen maar:
MvG,
MauRice
Registered Linux user: 473556

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: vensterbeheer compiz
« Reactie #8 Gepost op: 2012/01/29, 20:02:24 »
Dan doe je iets niet goed bij mij start bijv. Firefox waar ik deze heb geplaatst en met de groote waar ik deze op ingesteld heb. Verder wilt Peter geen KDE, dus waarom kom je daar elke keer op terug?
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline MauRice2

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: vensterbeheer compiz
« Reactie #9 Gepost op: 2012/01/29, 20:26:55 »
Dan doe je iets niet goed bij mij start bijv. Firefox waar ik deze heb geplaatst en met de groote waar ik deze op ingesteld heb. Verder wilt Peter geen KDE, dus waarom kom je daar elke keer op terug?
Gijsbert,

Simpel, omdat ik ook jaren op zoek bent in Gnome die venster instellingen zoals je die in KDE kan doen.
En tot nu toe niets gevonden, zelfs gevraag op het Gnome-forum (lang geleden).
http://gnomesupport.org/forums/viewtopic.php?t=13114&highlight=

En dat voor Peter KDE geen optie is, is voor mij ook prima.
Ik dwing niemand KDE of eender ander Window Manager op.
Ik gebruik ook Ubuntu en geen Kubuntu, voor KDE gebruik ik andere distro.
Maar ik kan me best inbeelden dat het niet prettig werkt op elke keer eerst je apllicatie moet aanpassen naar grote en plaats.
Dat mis is ook met Gnome (Ubuntu).
MvG,
MauRice
Registered Linux user: 473556

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: vensterbeheer compiz
« Reactie #10 Gepost op: 2012/01/29, 20:41:54 »
Waarom lukt dat bij mij wel dan? Zoals eerder vermeld, dan doe je toch echt iets niet goed.
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline MauRice2

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: vensterbeheer compiz
« Reactie #11 Gepost op: 2012/01/29, 20:48:06 »
Waarom lukt dat bij mij wel dan? Zoals eerder vermeld, dan doe je toch echt iets niet goed.

Gijsbert,

Zal er in gaan verdiepen... Wat ik allemaal fout doet.
Maar het zal niet meer voor vanavond zijn.

MvG,
MauRice
Registered Linux user: 473556

Offline Peter Schallenberg

  • Lid
    • http://www.quup.nl
  • Steunpunt: Nee
Re: vensterbeheer compiz
« Reactie #12 Gepost op: 2012/01/29, 20:50:26 »
Dank Gijsbert.
Ik heb het vensterbeheer gevonden, maar wat moet ik invullen?

Tabblad algemeen is zoals je afbeelding,
tabblad fixed window placements heb ik bij alle 3 de opties een nieuwe regel aangemaakt.
-  vensters een x en y coordinaat. 32767 en 32767.
- window with fixed placement mode op gecentreerd
- window with fixed viewport x en y allebei op 1
Ik geloof niet dat het iets uitmaakt.
Maar ongetwijfeld doe ik iets fout. ;-)

Groet,
Peter
Gemiddeld leeft een mens 28000 dagen.
Eigenlijk ook maar weinig...

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: vensterbeheer compiz
« Reactie #13 Gepost op: 2012/01/29, 21:54:37 »
Klik op de regel die je aangemaakt hebt, deze krijgt een blauwe balk, nu klik je op de knop Bewerken, zie plaatje:


Klik op de plus(althans bij mij, ik gebruik andere icoontjes) achter Gepositioneerde Vensters, zie plaatje:


Klik in het venster wat je nu krijgt op de knop Pak, dan krijg je een plus te zien daarmee klik je op het venster, bijv van Firefox.



Maar zoals met veel zaken in Compiz, het blijft een combinatie van plugins. Het is ook altijd aan te bevelen om de andere plugins te bekijken en uit te proberen in Venster beheer. Er zijn zoveel combinaties te maken.
Als je net als bij mij, vensters maximaliseerd blijven ze aan de bovenbalk gekleefd en blijven ze gemaximaliseerd als ik ze niet losmaak met ALT+linkermuisknop, maar dit varieert ook met welke instellingen je maakt.
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline Peter Schallenberg

  • Lid
    • http://www.quup.nl
  • Steunpunt: Nee
Re: vensterbeheer compiz
« Reactie #14 Gepost op: 2012/01/29, 22:19:50 »
Helaas,
Met deze plug-in heb ik niet het gewenste resultaat.
Ik open een programma.
Resize het venster, verplaats het venster naar de lokatie die ik wil.
Open de compiz manager, open de plug in
en volg je instructies.
meld me als gebruiker af en weer aan,
en het programma opent weer als oorspronkelijk.
Wellicht dat dit ergens als default staat in compiz?
(moet ergens een vinkje aan of uit zijn...)

dank voor het meedenken.

Groeten en welterusten,
Peter
Gemiddeld leeft een mens 28000 dagen.
Eigenlijk ook maar weinig...

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: vensterbeheer compiz
« Reactie #15 Gepost op: 2012/01/29, 22:52:44 »
Zoals eerder vermeld, er zitten zoveel mogelijkheden/ combinaties mogelijk in Compiz, dat je de diverse plugins gewoon moet uitproberen om tot een gewenst resultaat te komen. Bijv. het effect Sphere (draaiende bol i.p.v. de draaiende kubus) heeft mij ook een hele tijd gekost om dit voor elkaar te krijgen, zeker in combinatie met andere effecten. Verder gebruik ik ook Emerald als windows decerator, misschien dat het ook invloed heeft. In metacity (geen effecten) zal het vast makkelijker in te stellen zijn. Maar persoonlijk vind ik het leuker om in Compiz het zelfde voor elkaar te krijgen.


 
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline MauRice2

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: vensterbeheer compiz
« Reactie #16 Gepost op: 2012/01/30, 19:22:08 »
Peter,

Jij bent niet de enigste die iets fout doet.
Ik krijg het ook niet voor elkaar.
Ik heb wel gezien dat de instellingen onder Unity niet de zelfde zijn als onder Gnome-shell.
Maw de instellingen in CCSM zijn niet hetzelfde en worden dus ook appart bewaard.
MvG,
MauRice
Registered Linux user: 473556