Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [Wine] Geen geluid: Intel 82801I (ICH9 Fam.)  (gelezen 383 keer)

Offline brickmasterj

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
[Wine] Geen geluid: Intel 82801I (ICH9 Fam.)
« Gepost op: 2011/12/03, 00:36:18 »
Op de een of andere manier krijg ik op geen manier geluid uit Wine (1.2 én 1.3)...
(Behalve bij errors dan  =D)
Dit is vervelend, want veel spellen willen niet opstarten als er geen geluid mogelijk is... (Denk hierbij aan CoD MW1 of Audiosurf)
Ik heb al 2 keer Wine opnieuw geinstalleerd maar het blijft stug weigeren...
Ik heb ondertussen wel vernomen dat er over het algemeen ook problemen zitten tussen de Intel ICH9 Fam. en Ubuntu
Het probleem was er ook al met 11.04, en nu ook met 11.10.
Ik heb aangeraden gekregen om een andere/externe geluidskaart te kopen (PCI bijv.), maar dat was wel van een bloeddorstige verkoper, die geld wil zien... Dus, ja...  ;)
Dank, Joris
Workstation:
Dell Precision 690 Workstation
Dual Xeon X5365 Quad (8-Cores @3.0GHz)
64GB DDR2 R.A.M.
Sapphire Radeon HD 6570 (2GB GDDR3)

PC:
Dell OptiPlex 755
Intel Core 2 Duo E8400 (2-Cores @3,00Ghz)
4GB DDR2 R.A.M.
ATi Radeon HD 2400 XT (258MB GDDR2)

IGN: brickmasterj (of brickmaster-j)

Offline cjmanschot

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: [Wine] Geen geluid: Intel 82801I (ICH9 Fam.)
« Reactie #1 Gepost op: 2011/12/03, 00:44:05 »
Het fijne weet ik er ook niet van, maar ik heb wel eens ergens gelezen dat Wine niet zo goed overweg kan met Pulse-Audio. Een optie zou kunnen zijn om ook Alsa (het oudere Linux soundsystem) te installeren misschien en Wine configureren op Alsa, maar zoek maar eens in die richting op Google. Zelf werk ik erg veel met Wine, maar niet met games, vandaar ik er niet veel problemen mee heb.