Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Bestanden gewist na herinstallatie van alleen het systeem.  (gelezen 397 keer)

Offline evarie

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Bestanden gewist na herinstallatie van alleen het systeem.
« Gepost op: 2011/11/02, 22:37:19 »
Hoe kan dat nu. Ik doe dit al zo vaak. Ubuntu installeren en in partities verdelen. Ik had Ubuntu 10.04.3 desktop opdracht gegeven om alleen de partities /boot en / en /var te formateren tijdens het installeren. Ik heb ook een partitie /home met twee gebruikers. Een gebruiker had de map versleuteld. De andere map niet. Na een fout van het systeem ben ik ubuntu opnieuw gaan installeren. Dit werktie niet omdat ik niet bij de versleutelde bestanden kon omdat ik een ander wachtwoord had gebruikt.  Volgens een Tip van Thomas in een draadje op dit forum, heb ik ubuntu opnieuw geinstalleerd met het zelfde wachtwoord. Toen kon ik wel bij mijn bestanden, maar van mijn tweede account en van /root dat ook een partitie is. Zijn de bestanden gewist. Weet iemand een truck om deze bestanden terug te halen? Volgens mijn backup-opstart-cd met Acronis True Image home 10 zitter er fouten in mijn partities. Hoe kan ik dan door die fouten heen werken zodat ik mijn bestanden terug kan halen?

Offline FreeTheBee

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Bestanden gewist na herinstallatie van alleen het systeem.
« Reactie #1 Gepost op: 2011/11/03, 08:29:32 »
Je zou kunnen proberen pm met testdisk de partities te herstellen. Het heeft me een paar keer gered, maar jouw situatie lijkt wat anders, dus of het zal werken weet ik niet.