Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Waarom pakt hij het draadloos netwerk niet ????  (gelezen 2721 keer)

Offline Mysticmaus

  • Lid
    • Mijn Website
  • Steunpunt: Nee
Waarom pakt hij het draadloos netwerk niet ????
« Gepost op: 2011/11/01, 15:20:55 »
Ik zit met een vrij vervelend probleem en begin het nu een beetje op te geven , heb veel geprobeerd dus ik zet het maar hier neer.

Ik heb al heel lang Ubuntu 10.04 op mijn PC staan , alles werkt perfect , behalve 1 ding , hij maakt nooit verbinding met mijn draadloos netwerk , en waarom? , I DON"T KNOW >:(

Ik heb drivers geinstalleerd , hij ziet mijn netwerkkaart gewoon goed , gegevens van mijn router ingevoerd , WAP2 paswoord , naam etc etc....
Ik zet het vinkje aan bij automatisch verbinden , maar er hij doet het gewoon niet.

En als ik de kabel er in steek doet het in 5 seconden , PATS internet. :|

Ra Ra wat doe ik fout... ???

P.S , het ligt niet aan de router want andere apparreten werken er wel op , inclusief windows.
« Laatst bewerkt op: 2011/11/01, 15:23:11 door Mysticmaus »

Offline MauRice2

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Waarom pakt hij het draadloos netwerk niet ????
« Reactie #1 Gepost op: 2011/11/01, 15:45:13 »
Mysticmaus,

Om te beginnen..
Welke WiFi-kaartje heb je in je PC/Laptop zitten.
Dus uitkomat van lspci voor een (mini)PCI(e) of lsusb voor een USB WiFi-kaart.
MvG,
MauRice
Registered Linux user: 473556

Offline Mysticmaus

  • Lid
    • Mijn Website
  • Steunpunt: Nee
Re: Waarom pakt hij het draadloos netwerk niet ????
« Reactie #2 Gepost op: 2011/11/01, 15:51:43 »
Ik neem aan dat dat een commando is voor terminal , zal ff kijken.

Maar voor zover ik kan herinneren zit er een Realtek kaart in :)

Offline MauRice2

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Waarom pakt hij het draadloos netwerk niet ????
« Reactie #3 Gepost op: 2011/11/01, 15:54:34 »
Ik neem aan dat dat een commando is voor terminal , zal ff kijken.

Maar voor zover ik kan herinneren zit er een Realtek kaart in :)
Mysticmaus,

Klopt, het zijn terminal opdrachten. Sorry voor mijn onvolledigheid.
MvG,
MauRice
Registered Linux user: 473556

Offline Mysticmaus

  • Lid
    • Mijn Website
  • Steunpunt: Nee
Re: Waarom pakt hij het draadloos netwerk niet ????
« Reactie #4 Gepost op: 2011/11/01, 18:30:38 »
Hier de uitkomst van lspci >


00:00.0 Host bridge: Intel Corporation N10 Family DMI Bridge (rev 02)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation N10/ICH 7 Family High Definition Audio Controller (rev 02)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation N10/ICH 7 Family PCI Express Port 1 (rev 02)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation N10/ICH 7 Family PCI Express Port 2 (rev 02)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation N10/ICH 7 Family PCI Express Port 3 (rev 02)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation N10/ICH 7 Family PCI Express Port 4 (rev 02)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #1 (rev 02)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #2 (rev 02)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #3 (rev 02)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #4 (rev 02)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB2 EHCI Controller (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev e2)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation NM10 Family LPC Controller (rev 02)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation N10/ICH7 Family SATA IDE Controller (rev 02)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation N10/ICH 7 Family SMBus Controller (rev 02)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation GT218 [ION] (rev a2)
01:00.1 Audio device: nVidia Corporation High Definition Audio Controller (rev a1)
02:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 03)
03:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller (rev 01)
04:00.0 SATA controller: JMicron Technology Corp. JMB362/JMB363 Serial ATA Controller (rev 03)
04:00.1 IDE interface: JMicron Technology Corp. JMB362/JMB363 Serial ATA Controller (rev 03)

Offline MauRice2

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Waarom pakt hij het draadloos netwerk niet ????
« Reactie #5 Gepost op: 2011/11/01, 19:01:45 »
Mysticmaus,

De Realtek is je NIC, bedraadde netwerk-kaart.
De WiFi is de BCM4313. Deze zal moeten werken met de Broadcom-Linux-STA driver die je via Systeem -> Extra Stuurprogramma's kan installeren. (Bedraadt)

Als het om een laptop gaat, ik vermoed van wel, zal er ergens een 'knopje/schakelaar/toesten combinatie' zijn om de WiFi aan te zetten.
MvG,
MauRice
Registered Linux user: 473556

Offline Mysticmaus

  • Lid
    • Mijn Website
  • Steunpunt: Nee
Re: Waarom pakt hij het draadloos netwerk niet ????
« Reactie #6 Gepost op: 2011/11/01, 19:03:46 »
Klopt , die driver had ik al geinstalleerd , staat geactiveerd , dat is het eerste wat ik deed toen. ???

BTW , het is geen laptop.

Offline MauRice2

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Waarom pakt hij het draadloos netwerk niet ????
« Reactie #7 Gepost op: 2011/11/01, 19:21:11 »
Mysticmaus,

Dus, als het goed is, heb je een wireless-device wlan0 die 'uit' staat.
Maw de terminal-opdrachten ifconfig en iwconfig bevestigen dit.

Hopen dat de WiFi-kaart een software-matige 'schakelaar' heeft.
Dan kan je met de terminal-opdracht rfkill weer aanzetten.
Met de opdacht:
rfkill list
Krijg je een lijst met device die overweg kunnen met rfkill

Dan is het met
sudo rfkill unblock wlan of wifi
om de device te de-blokeren.

Meer uitleg over rfkill:
man rfkill
MvG,
MauRice
Registered Linux user: 473556

Offline Mysticmaus

  • Lid
    • Mijn Website
  • Steunpunt: Nee
Re: Waarom pakt hij het draadloos netwerk niet ????
« Reactie #8 Gepost op: 2011/11/07, 15:13:44 »
Sorry voor de late reactie maar het heeft gewerkt , nu pakt hij mijn draadloos netwerk perfect! :D

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: Waarom pakt hij het draadloos netwerk niet ????
« Reactie #9 Gepost op: 2011/11/07, 15:22:30 »
Mysticmaus,

Dus, als het goed is, heb je een wireless-device wlan0 die 'uit' staat.
Maw de terminal-opdrachten ifconfig en iwconfig bevestigen dit.

Hopen dat de WiFi-kaart een software-matige 'schakelaar' heeft.
Dan kan je met de terminal-opdracht rfkill weer aanzetten.
Met de opdacht:
rfkill list
Krijg je een lijst met device die overweg kunnen met rfkill

Dan is het met
sudo rfkill unblock wlan of wifi
om de device te de-blokeren.

Meer uitleg over rfkill:
man rfkill


Handig gereedschapje... weer wat geleerd! Wist niet dat het bestond. Dank. :)

Ik denk dat ik ook in mijn stappenplan hier iets over ga schrijven....
« Laatst bewerkt op: 2011/11/07, 15:25:21 door Pjotr »

Offline MauRice2

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Waarom pakt hij het draadloos netwerk niet ????
« Reactie #10 Gepost op: 2011/11/07, 20:00:37 »
Het kan ook op een andere manier.....
Maar dan moet je wel exact weten waar die bestand van rfkill zit.

Als voorbeeld neem ik mijn Acer 5024WLMi laptop.
Draai wel met Mandriva 2011 en kernel 3.0.x maar dat terzijde.
Om niet elkeer die WiFi software-matig-schakelaar aan te zetten heb ik in mijn /etc/rc.local bestand de onderstande regel:
/bin/echo 1 > /sys/devices/platform/acer-wmi/rfkill/rfkill0/state
MvG,
MauRice
Registered Linux user: 473556