Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Ubunti installeren  (gelezen 1846 keer)

viper

  • Gast
Ubunti installeren
« Gepost op: 2007/02/06, 13:10:10 »
Beste,

Ik heb het ubuntu .iso bestand van het internet gedownlaod. Nu wil ik dit op een intel pc installeren maar het lukt niet zo best. Het probleem is dat de cd waarop ik het .iso bestand gebrandt heb niet kan booten. Hoe kan ik het .iso bestand op cd zetten zodanig dat de pc kan booten en ik ubunti alsnog kan installeren. Of is er een andere manier om ubuntu te installeren.

Groetjes Dirk.

Offline Jelle

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Ubunti installeren
« Reactie #1 Gepost op: 2007/02/06, 13:14:32 »
In het brandprogramma moet je kiezen voor 'image branden', vervolgens de iso file aanwijzen en starten maar. Denk erom dat je op max 4x snelheid brandt. Dit voorkomt brandfoutjes.

Offline Roland3

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Ubunti installeren
« Reactie #2 Gepost op: 2007/02/06, 14:50:27 »
Waarschijnlijk moet je even je bios-instellingen aanpassen. Bij het opstarten van je PC druk je op F2, F12 of escape (afhankelijk van je PC, meestal verschijnt dit kort even op het scherm). Nu verander je bij "boot" de boot-volgorde van te checken geheugen. Op 1 dan je cd-lezer en pas daarna je harde schijf. Daarna selecteer je "exit and save changes". Normaal zou je pc nu ubuntu moeten booten.
Ubuntu 6.06 gebruiker sinds 7/02/07
ervaringsblogje: mylinuxlaptop.wordpress.com