Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: system-config-samba GUI start niet op  (gelezen 2325 keer)

Offline summer of 69

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
system-config-samba GUI start niet op
« Gepost op: 2011/10/22, 10:29:00 »
Hallo,
Zoals het onderwerp al zegt start dit programmaatje niet op. Na ingeven van het wachtwoord gebeurt er niks. Alle onderdelen van samba zijn geïnstalleerd zoals bij vorige distros. Is er misschien iets veranderd in 11.10 wat samba betreft?
« Laatst bewerkt op: 2011/10/27, 16:09:15 door summer of 69 »
dierenliefde is onvoorwaardeljk, dierenleed ten zeerste verwerpelijk

Offline Ron

  • Forumteam
    • r0n
    • Dwarsligger
  • Steunpunt: Ja
Re: system-config-samba GUI start niet op
« Reactie #1 Gepost op: 2011/10/22, 11:26:28 »
Bij mij niet .....
Het staat in XFCE onder menu > systeem > samba
Hier kan je de SMB server configureren.
OpenStandaard evangelist, OpenSource promotor,  OpenData liefhebber.
Xubuntu gebruiker, liefhebber en tester.
In Nederland bekend als een dwarsligger.

Offline summer of 69

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: system-config-samba GUI start niet op
« Reactie #2 Gepost op: 2011/10/22, 11:33:05 »
Ja, ok maar ik draai unity en niet xfce =D
dierenliefde is onvoorwaardeljk, dierenleed ten zeerste verwerpelijk

Offline summer of 69

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: system-config-samba GUI start niet op
« Reactie #3 Gepost op: 2011/10/22, 12:47:57 »
Gevonden : http://askubuntu.com/questions/66281/samba-config-gui-tool-doesnt-run

sudo apt-get install glade python-glade
Nu werkt het wel  :D
dierenliefde is onvoorwaardeljk, dierenleed ten zeerste verwerpelijk

Offline summer of 69

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: system-config-samba GUI start niet op
« Reactie #4 Gepost op: 2011/10/22, 14:35:11 »
Tiens, heeft er echt nog niemand hetzelfde ondervonden  ???
dierenliefde is onvoorwaardeljk, dierenleed ten zeerste verwerpelijk

Offline summer of 69

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: system-config-samba GUI start niet op
« Reactie #5 Gepost op: 2011/10/24, 14:10:14 »
Kan moeilijk geloven dat ik de enige ben die met samba dit euveltje ondervindt =D
dierenliefde is onvoorwaardeljk, dierenleed ten zeerste verwerpelijk

Offline summer of 69

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: system-config-samba GUI start niet op
« Reactie #6 Gepost op: 2011/10/25, 16:49:05 »
Weer een installatie gedaan op een pc. Zelfde ingreep nodig maar deze keer moet het python-glade2 zijn
« Laatst bewerkt op: 2011/10/27, 16:07:09 door summer of 69 »
dierenliefde is onvoorwaardeljk, dierenleed ten zeerste verwerpelijk

Chris

  • Gast
Re: system-config-samba GUI start niet op
« Reactie #7 Gepost op: 2011/10/28, 16:08:38 »
Ik had hetzelfde probleem  :'(
En vervolgens niet in de gaten dat het python-glade2 moest zijn  >:(
Maar nu werkt het  :)

Offline summer of 69

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: system-config-samba GUI start niet op
« Reactie #8 Gepost op: 2011/10/28, 18:30:18 »
idd, bij de 2de installatie wou ik hetzelfde doen maar "python-glade" werd niet gevonden. Nu moest het "python-glade2" zijn.
Vind het zelf een interessant gegeven, maar niemand schijnt er last van te hebben. Zou het te maken kunnen hebben met een specifieke hardware configuratie.
Graag meer reacties aub. Zo komen we ook niks te weten  :(
dierenliefde is onvoorwaardeljk, dierenleed ten zeerste verwerpelijk

Offline Erik Krom

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: system-config-samba GUI start niet op
« Reactie #9 Gepost op: 2011/10/31, 15:02:11 »
Ik draai zelf 10.04 LTS, maar ik heb het net in mijn virtualbox installatie geprobeerd en samba GUI start zonder problemen.
Hierna ff gekeken betreft "python-glade2". Deze staat al geïnstalleerd, die "python-glade" kom ik niet eens tegen.

Misschien "python-glade2" er al op is gekomen door de installatie van een ander programma.
Dit verklaard ook waarom veel mensen geen last van hebben.

Offline summer of 69

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: system-config-samba GUI start niet op
« Reactie #10 Gepost op: 2011/11/01, 09:04:12 »
Dat zou idd een verklaring kunnen zijn. Ik installeer de samba gui steeds direkt vooraleer ik andere programmas aanpak. Het is in ieder geval de eerste keer dat ik het ondervind. Ik heb vele installaties gedaan met 10.04 en zelfs met 10.10. Daar trad het probleem niet op. Ook niet met 11.04 (toch ook Unity).
De eerste keer met 11.10 moest het python-glade zijn, de 2de keer werd dit zelfs niet meer gevonden en moest het idd python-glade2 zijn. Misschien een verklaring dat 10.10 nog de keuze liet tussen unity en gnome klassiek, een keuze die vanaf 11.04 niet meer geldt. Als 12.04 LTS uitkomt met Unity als standaard hoop ik dat zulke zaken opgelost zijn.  ;)
dierenliefde is onvoorwaardeljk, dierenleed ten zeerste verwerpelijk

Offline lord4163

  • Lid
    • Simpelbuntu
  • Steunpunt: Nee
Re: system-config-samba GUI start niet op
« Reactie #11 Gepost op: 2011/11/01, 09:33:11 »
Je kan ook gewoon rechtermuisknop op map > Eigenschappen > Delen > Deze Map Delen. En dat werkt perfect  ;)
Meer weten over Ubuntu? Bezoek mijn site dan eens:
Simpelbuntu


Offline summer of 69

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: system-config-samba GUI start niet op
« Reactie #12 Gepost op: 2011/11/01, 14:02:42 »
Je kan ook gewoon rechtermuisknop op map > Eigenschappen > Delen > Deze Map Delen. En dat werkt perfect  ;)
Ja ok, maar dan moet samba ook geïnstalleerd worden. Dat wordt gemeld als dat nog niet gebeurd was. En volgens mij moet je dan nautilus als root openen
dierenliefde is onvoorwaardeljk, dierenleed ten zeerste verwerpelijk

Offline Rinkie_

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: system-config-samba GUI start niet op
« Reactie #13 Gepost op: 2011/12/14, 22:22:25 »
ja ik heb hier ook last van
edit: nog steeds ondanks de installatie van phyton-glade2
iemand nog andere oplossingen?

bijvoorbaat dank!
« Laatst bewerkt op: 2011/12/14, 22:26:03 door Rinkie_ »