Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: 10.04 LTS: slaapstand en pauzestand na jongste updates  (gelezen 199 keer)

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
10.04 LTS: slaapstand en pauzestand na jongste updates
« Gepost op: 2011/10/21, 11:23:37 »
Er zijn pas wat updates geweest voor Ubuntu 10.04 LTS Lucid Lynx. Door die updates is bij mijn machines de uitschakeling van pauzestand en slaapstand ongedaan gemaakt.

Wederom uitschakelen van pauzestand en slaapstand is gelukkig eenvoudig; gewoon even de uitschakelingshandeling herhalen: http://sites.google.com/site/computertip/fouten#TOC-Slaapstand-en-pauzestand-werken-nie

Blijkbaar is het betreffende policy-bestandje door een update opnieuw gegenereerd of herschreven.

Lastig, maar het uitschakelen van beide standen via handmatige bewerking van het policy-bestand, is en blijft natuurlijk een hakkie. Je kunt niet verwachten dat de ontwikkelaars bij het maken van updates, rekening gaan houden met gehakte configuratiebestanden. Enfin, de reparatie is simpel.  :)
« Laatst bewerkt op: 2011/10/21, 12:14:14 door Pjotr »