Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Installatie vraag/probleem  (gelezen 3644 keer)

Kul

  • Gast
Installatie vraag/probleem
« Gepost op: 2006/02/12, 20:17:59 »
Ik wilde ubuntu gaan installeren, dus hed ik de cd gedownload, geboot, setup gedaan, en partities gemaakt. Nu gaat hij verder met installeren. In de wiki op ubuntu.com staat
Citaat
After confirmation, the installer formats your partitions and starts to install the base system, which can take a while. That is followed by installing a kernel, then by copying the remainder of the packages on the CD to your hard disk so that you no longer need the CD.
Maar hij is nu al ruim een uur bezig!

gaat het niet goed, of kan het werkelijk zo lang duren?


De titel van het venstertje is "installing base system"
en hij zegt steeds "retrieving ...." (steeds wat anders)

Ik heb de indruk dat hij wel wat doet..maar hij stond bijna direct op 6%, en daar staat hij nu nog op..

Wat raden jullie me aan?

gosh

  • Gast
Installatie vraag/probleem
« Reactie #1 Gepost op: 2006/02/12, 22:54:14 »
Citaat van: Kul
Ik wilde ubuntu gaan installeren, dus hed ik de cd gedownload, geboot, setup gedaan, en partities gemaakt. Nu gaat hij verder met installeren. In de wiki op ubuntu.com staat
Citaat
After confirmation, the installer formats your partitions and starts to install the base system, which can take a while. That is followed by installing a kernel, then by copying the remainder of the packages on the CD to your hard disk so that you no longer need the CD.
Maar hij is nu al ruim een uur bezig!

gaat het niet goed, of kan het werkelijk zo lang duren?


De titel van het venstertje is "installing base system"
en hij zegt steeds "retrieving ...." (steeds wat anders)

Ik heb de indruk dat hij wel wat doet..maar hij stond bijna direct op 6%, en daar staat hij nu nog op..

Wat raden jullie me aan?
Geduld is een schone zaak.

Wat voor machine is het?
Ook ik heb de ervaring dat de initiele installatie lang kan duren omdat veel files van het cd-tje naar de hd moeten worden gekopieerd, extract en installeert.

Dus hou nog even vol. Zolang 'ie niet vastloopt zou ik niets doen.

Kul

  • Gast
Installatie vraag/probleem
« Reactie #2 Gepost op: 2006/02/12, 23:03:05 »
Het is een athlon 3000+, 512 ddr-ram en een nVidia 6600GT

Ik wacht wel af :)

Offline Dennis Kaarsemaker

  • Administrator
    • dennis
    • http://www.kaarsemaker.net
  • Steunpunt: Nee
Installatie vraag/probleem
« Reactie #3 Gepost op: 2006/02/13, 00:24:34 »
Als hij steeds wat anders zegt dan gaat het nog goed :) Je kunt oook met naar een console gaan waar meer informatie uitgespuugd wordt.

Een uur is echt wel veel - staat dma aan op je schijven?

Kul

  • Gast
Installatie vraag/probleem
« Reactie #4 Gepost op: 2006/02/13, 07:30:41 »
na 7 uur heb ik het maar uitgezet ... :(

Wat is DMA? dat kan wel eens uit staan..

(Bedankt voor de suggesties trouwens :))

Offline Dennis Kaarsemaker

  • Administrator
    • dennis
    • http://www.kaarsemaker.net
  • Steunpunt: Nee
Installatie vraag/probleem
« Reactie #5 Gepost op: 2006/02/13, 12:14:28 »
Hmm, en al die tijd veranderde de tekst wel/kwam er in de console wel steeds iets anders? In VMware installeerde het zelfs sneller :/

met krijg je in de installer nog een andere terminal, daar kun je commandos invoeren.

Met hdparm -d /dev/hda (of whatever je schijf is) kijk je of DMA aanstaat
Met hdparm -d 1 /dev/hda zet je het aan :)

Kul

  • Gast
Installatie vraag/probleem
« Reactie #6 Gepost op: 2006/02/13, 14:54:39 »
Ik heb het nog een keer geprobeerd.
Als ik Alt+F4 doe is het laatste wat hij aangeeft
running: usr/lib/base-installer.d/40netcfgIemand een idee wat dat betekent?


Wat is dma en is het nodig dat het aanstaat?
ik zal het wel nog een keer proberen.

Offline kennywest

  • Lid
    • http://kennywest.blogspot.com
  • Steunpunt: Nee
Installatie vraag/probleem
« Reactie #7 Gepost op: 2006/02/13, 14:56:37 »
Ik denk dat hij uw netwerk wil opstarten en de packages van het internet wil plukken. Werkt uw netwerk?

Kul

  • Gast
Installatie vraag/probleem
« Reactie #8 Gepost op: 2006/02/13, 14:58:52 »
onder windowsen met de knoppix live cd kan ik gewoon op internet via de router. (bekabeld)


Als ik vanuit de knoppix-live terminal
hdparm -d /mnt/hda6 doe zegt hij "mnt/hda6 is not supported by hdparm"

Offline Dennis Kaarsemaker

  • Administrator
    • dennis
    • http://www.kaarsemaker.net
  • Steunpunt: Nee
Installatie vraag/probleem
« Reactie #9 Gepost op: 2006/02/13, 15:43:13 »
/dev/hda6 - niet /mnt/hda6

Dit klinkt als een bug in de installer trouwens, welke versie ben je aan het proberen?

Kul

  • Gast
Installatie vraag/probleem
« Reactie #10 Gepost op: 2006/02/13, 15:48:30 »
Ik probeer de nieuwste..
5.10 Breezy (gewone ubuntu)

wat ik me afvroeg, zou kubuntu dit ook hebben? anders installeer ik die wel..

Offline Dennis Kaarsemaker

  • Administrator
    • dennis
    • http://www.kaarsemaker.net
  • Steunpunt: Nee
Installatie vraag/probleem
« Reactie #11 Gepost op: 2006/02/13, 17:15:10 »
De installer is hetzelfde, je kunt ook proberen om Dapper Drake (development versie) te installeren, daarin is de installer grondig opgepoetst.

Kul

  • Gast
Installatie vraag/probleem
« Reactie #12 Gepost op: 2006/02/13, 17:38:35 »
is dat wel een enigszins stabiele versie?
of zit het nog vol met bugs?

Offline zappa

  • Lid
    • http://www.c3c.be
  • Steunpunt: Nee
Installatie vraag/probleem
« Reactie #13 Gepost op: 2006/02/13, 18:19:23 »
Werkt perfect hier. Ik ben er tevreden van.

Kul

  • Gast
Installatie vraag/probleem
« Reactie #14 Gepost op: 2006/02/13, 18:41:08 »
ben al aan het downloaden :)

duurt 4 uur :(
ik zal vannacht wel downen :)

Ik zie morgen wel weer verder
nu eerst eens iets gaan lezen over de terminal

Offline Dennis Kaarsemaker

  • Administrator
    • dennis
    • http://www.kaarsemaker.net
  • Steunpunt: Nee
Installatie vraag/probleem
« Reactie #15 Gepost op: 2006/02/13, 20:05:03 »
http://linuxcommand.org :)

En Dapper is redelijk stabiel

Kul

  • Gast
Installatie vraag/probleem
« Reactie #16 Gepost op: 2006/02/13, 21:38:42 »
Geprobeerd..
Hij liep weer vast tijdens de "base installer" (helaas :()

Ik heb de cd laten checken (dat kan nu :)), en toen "check cd integrity" gedaan.
Hij ging op 9% niet verder. Als ik onder Alt+F4 keek gaf hij aan

Buffer I/0 error on device hdc, logical block 162668hda en hdb zijn mijn harde schijven (heb er 2) dus ik gok dat hdc de cdspeler is. Eerder had ik bij de gewone ubuntu iets vergelijkbaars..

Zou het kunnen dat ik iets verkeerd heb aan de iso, of het brandprogramma?
Ik gebruik Nero burning 6 om de iso op de cd te branden.

Offline Dennis Kaarsemaker

  • Administrator
    • dennis
    • http://www.kaarsemaker.net
  • Steunpunt: Nee
Installatie vraag/probleem
« Reactie #17 Gepost op: 2006/02/13, 21:46:05 »
Buffer IO error klinkt niet lief, probeer hem eens op lage snelheid te branden.

Kul

  • Gast
Installatie vraag/probleem
« Reactie #18 Gepost op: 2006/02/13, 21:53:35 »
Ok, zal ik doen

Het is een RW.. ik laat hem nu eerst langzaam clearen, en dan nog een keer branden :)


*Update*

Heb op 2x gebrand en weer gecheckt.
pool/main/l/linux-source 2.6.15/linux-image-2.6.15-12-386_2.6.15-12.17_i386.deb
file failed the MD5 checksum verification. Your file or your cd is corrupt
het enige wat ik nog kan bedenken is dat het een cd-r moet zijn, en geen RW..

Offline Dennis Kaarsemaker

  • Administrator
    • dennis
    • http://www.kaarsemaker.net
  • Steunpunt: Nee
Installatie vraag/probleem
« Reactie #19 Gepost op: 2006/02/13, 23:27:56 »
Of dat je iso gewoon corrupt is, check daar de md5sum eens van...

Kul

  • Gast
Installatie vraag/probleem
« Reactie #20 Gepost op: 2006/02/13, 23:30:13 »
hoe doe ik dat?

*update*
fastsum gedownload

de checksum status is 8C6A589244C0F997F035B6B68A0F33DC *dapper-install-i386.iso

Geen rode streep of iets dergelijks. de iso zou in orde moeten zijn

Ook als ik de iso laad in d-tools, en dan de betreffende file check is deze in orde

Offline Dennis Kaarsemaker

  • Administrator
    • dennis
    • http://www.kaarsemaker.net
  • Steunpunt: Nee
Installatie vraag/probleem
« Reactie #21 Gepost op: 2006/02/14, 01:08:07 »
De isos van 11/12/13 februari zijn:

10ddfb8b28b9702b27d4b6ad45828061
95027ce7989def8d5ad7b6f7fdd30afd
3d2398644b954eac74c767f3192854bf

Dus je hebt of een oude ISO te pakken of de md5sum is fout. In beide gevallen is het raadzaam een nieuwe te downloaden.

Kul

  • Gast
Installatie vraag/probleem
« Reactie #22 Gepost op: 2006/02/14, 07:39:43 »
Kun je me naar de recentste linken?
Ik heb mijne via torrent gedownload, vanaf de officiele website.

Offline Dennis Kaarsemaker

  • Administrator
    • dennis
    • http://www.kaarsemaker.net
  • Steunpunt: Nee
Installatie vraag/probleem
« Reactie #23 Gepost op: 2006/02/14, 16:04:13 »