Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: 11.10 gvfsd-afp blijft 100% cpu gebruiken  (gelezen 1145 keer)

Offline 10o

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
11.10 gvfsd-afp blijft 100% cpu gebruiken
« Gepost op: 2011/10/17, 07:49:11 »
Omdat de koeling van de laptop maar vol bleef blazen, kwam ik er achter dat er een proces genaam gvfsd-afp op 100% draaide. Dit proces heeft te maken met het zoeken of actief houden van netwerk shares in nautilus 3.2. Toen ik de aangekoppelde Mac share ontkoppelde kwam het proces tot rust.
Lijkt op een bug...
« Laatst bewerkt op: 2011/10/17, 07:57:39 door 10o »
Workstation:  i7-5820K 16GiB - GeForce GTX 960 2GiB - 4K  (Ubuntu 16.04.1)
Server: Asus E35M1-I Deluxe - AMD Fusion APU E-350 (Ubuntu Server 16.04.1)

Offline erik1984

  • Lid
    • erik1984
  • Steunpunt: Nee
Re: 11.10 gvfsd-afp blijft 100% cpu gebruiken
« Reactie #1 Gepost op: 2011/10/17, 08:57:53 »
Dat klinkt inderdaad als een bug, heb je al op Launchpad gekeken?

Lijkt dit er op? https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gvfs/+bug/517021

Offline 10o

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: 11.10 gvfsd-afp blijft 100% cpu gebruiken
« Reactie #2 Gepost op: 2011/10/17, 09:06:14 »
Niets gevonden wat er echt op lijkt tot dusverre...
Na de laatste reboot heb ik dit probleem niet meer, terwijl dezelfde share gemount is. Eerder kreeg ik ook een 5000-error terug zodra ik een bestand probeerde te kopiƫren naar de share. Volgens de melding gaf de server een fout terug, maar dat bestand bleek er overigens wel op te staan.
Vreemd... wie weet blijft dit euvel voortaan weg.
Workstation:  i7-5820K 16GiB - GeForce GTX 960 2GiB - 4K  (Ubuntu 16.04.1)
Server: Asus E35M1-I Deluxe - AMD Fusion APU E-350 (Ubuntu Server 16.04.1)