Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Geen internet  (gelezen 1428 keer)

Offline kurt

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geen internet
« Gepost op: 2011/10/16, 19:49:04 »
Hallo,
Ik heb Ubuntu 11.10 probleemloos geïnstalleerd op mijn laptop.
Nu heb ik Ubuntu 11.10 ook geïnstalleerd op mijn desktop naast Vista, maar
tijdens de installatie staat er onder benodigde schijfruimte 4,4 GB
Verbonden met internet een X(dus geen verbinding).
De verdere installatie verloopt vlekkeloos en alles werkt naar behoren
behalve......mijn internet.
Bij het nakijken wat er fout loopt zie ik onder "wired" geen verbinding met internet.
Terwijl er wel een vaste verbinding is.
Die perfect werkt onder Vista.
Na zoeken op het forum vond ik het volgende: ik moest via cmd, Vista opdracht geven
het ip adres vrij te geven met het commando: ipconfig /release.
ik heb dit gedaan doch internet werkt nog steeds niet.
Wie kan mij helpen?
Dank.

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen internet
« Reactie #1 Gepost op: 2011/10/16, 20:19:16 »
Wat voor laptop is het?

Offline kurt

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen internet
« Reactie #2 Gepost op: 2011/10/17, 16:15:16 »
Hallo,
Het betreft hier geen laptop maar een desktop.
Geen merkcomputer, zou het kunnen dat hij de netwerkkaart niet herkent?
Zo ja, waar moet ik dan de driver vinden en hoe moet ik deze dan installeren?

Op ACPI x86-gebaseerde pc

NVIDIA GeForce 8400 GS

Realtek RTL8168C(p)Family PCI-E Gigabite Ethernet NIC (NDIS 6.0)

Pentium(R) Dual-Core CPU  E5200 @ 2.50GHz

Geheugen(RAM) 2.00GB

32-bits besturingssysteem

Windows Vista Home Basic

Service Pack 2

Offline kurt

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen internet
« Reactie #3 Gepost op: 2011/10/18, 20:50:52 »
Hallo,
Volgens mij is er een verkeerde driver geinstalleerd voor mijn netwerkkaart?
namelijk de driver: RTL8169 in plaats van RTL8168.
Mijn netwerkkaart is: Realtek RTL8168C(p)Family PCI-E Gigabite Ethernet NIC (NDIS 6.0)

linda@linda-MS-7519:~$ nm-tool

NetworkManager Tool

State: disconnected

- Device: eth0 -----------------------------------------------------------------
  Type:              Wired
  Driver:            r8169
  State:             unavailable
  Default:           no
  HW Address:        00:21:85:1A:F5:E3

  Capabilities:
    Carrier Detect:  yes
    Speed:           10 Mb/s

  Wired Properties
    Carrier:         off


linda@linda-MS-7519:~$

Klopt dit en als dit zo is kan iemand mij uitleggen hoe ik de juiste driver kan installeren?
Groeten.

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen internet
« Reactie #4 Gepost op: 2011/10/18, 23:39:33 »
Wat de driver betreft kan ik je geen antwoord geven daar mijn kennis daarover te miniem is.
Wat je kan proberen is het volgende:
Start windows op en schakel daar de internet verbinding uit.
Start dan ubuntu op en ga na of je nu wel internet hebt.

Ikzelf heb het nog nooit gehad dat Ubuntu niet onmiddelijk verbinding had (via de bekabelde weg).
Altijd out of the box aansluiting.

Offline kurt

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen internet
« Reactie #5 Gepost op: 2011/10/22, 08:29:27 »
hallo,

Ik heb geprobeerd wat je voorstelde, zonder resultaat.
Toch bedankt voor je reactie.
Kurt.

Offline kurt

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re:Opgelost. Geen internet
« Reactie #6 Gepost op: 2011/10/29, 19:27:40 »
Hallo,
Ik had nog een netwerkkaartje liggen en heb dat in pc gestoken.
Mijn probleem was direct opgelost :)
Toch bedankt aan de mensen die geprobeerd hebben mij te helpen.
Kurt.

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen internet
« Reactie #7 Gepost op: 2011/10/29, 19:43:44 »
Blij dat het opgelost is.
Zet het topic even als opgelost. Dit doe je zo: http://forum.ubuntu-nl.org/forum/wat-doe-je-als-je-vraag-is-opgelost/
ThanX!
Of zet in de plaats van [Opgelost] misschien dit: [Anders opgelost] omdat het eigenlijk niet echt opgelost is maar enkel door een andere kaart te gebruiken het internet nu werkt.