Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: (OPGELOST)Geen LAN meer na update  (gelezen 1466 keer)

Offline McLean

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
(OPGELOST)Geen LAN meer na update
« Gepost op: 2011/09/30, 20:32:31 »
Na de update van hedenmiddag geen LAN meer.

PC met kabel verbinding naar router (Netgear 614) heeft geen LAN verbinding meer, ook geen verbinding naar router meer.
In het paneel komt wel het wireless icoon met een rood uitroepteken. Het icoon van de kabel verbinding is nergens meer te bekennen. PC heeft geen draadloze kaart/adapter.
De nieuwe kernel is 2.6.32-34, opstarten met een oudere kernel biedt geen soelaas.
Als de kabel op een andere computer met 11.04  wordt aangesloten geen probleem.
Op de PC zit 10.04.2 LTS 32 bit
Mobo 760GM-E51
Processor AMD sempron

De oplossing zou kunnen zijn om over te stappen op de PC naar 11.04 , maar ik wil liever wachten op 12.04 LTS.

Ik vermoed een DHCP probleem, maar hoe los ik dit op?


mvrgr maclean  
« Laatst bewerkt op: 2011/09/30, 22:57:42 door McLean »

Offline gavinspearhead

  • Lid
    • URD
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen LAN meer na update
« Reactie #1 Gepost op: 2011/09/30, 21:31:39 »
probeer eens
sudo /etc/init.d/network-manager restart
of
sudo /etc/init.d/networking restart

of
sudo dhclient3
URD - http://www.urdland.com - Usenet Resource Downloader

Offline McLean

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen LAN meer na update
« Reactie #2 Gepost op: 2011/09/30, 21:49:49 »
De uitkomst van commando 2 en 3 is oa.

There is already a pid file /var/run/dhclient.eth0.pid with pid 1630 killed old client process, removed PID file.

en

Socket/fallback

No DHCPOFFERS received
No working leases in persistent database - sleeping

Ik heb in de netwerkverbindingen zitten rommelen
Naam verbinding is nu Kabelverbinding 1
en dan een MAC adres invullen,   maar welk macadres vul ik in?
Is dat van de netwerkkaart welke on board op het mobo zit, of van de router ?



Offline gavinspearhead

  • Lid
    • URD
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen LAN meer na update
« Reactie #3 Gepost op: 2011/09/30, 21:53:06 »
Heb je een firewall draaien?

sudo iptables -L -n
URD - http://www.urdland.com - Usenet Resource Downloader

Offline McLean

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen LAN meer na update
« Reactie #4 Gepost op: 2011/09/30, 22:04:03 »
uitkomst sudo iptables is voor MIJ niet duidelijk.

sudo status ufw
geeft start/running


Offline gavinspearhead

  • Lid
    • URD
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen LAN meer na update
« Reactie #5 Gepost op: 2011/09/30, 22:21:05 »
post de output van iiptables dan ff
URD - http://www.urdland.com - Usenet Resource Downloader

Offline McLean

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen LAN meer na update
« Reactie #6 Gepost op: 2011/09/30, 22:34:10 »
 Chain input (policy accept)
target      prot    opt  source      destination
leeg          leeg   leeg leeg          leeg

zo ook bij Forward en output

Offline McLean

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: (OPGELOST)Geen LAN meer na update
« Reactie #7 Gepost op: 2011/09/30, 23:01:37 »
Eindelijk maar eens een PCI netwerkkaart gestoken. En ja dat was het.
Direct weer een kabel verbinding, zonder configuratie, out of de box.

Dus de netwerkchip op het mobo is kapot, mobo is pas 6 maanden oud.

Bedankt voor de hulp

Offline McLean

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: (OPGELOST)Geen LAN meer na update
« Reactie #8 Gepost op: 2011/10/02, 14:06:59 »
Toch geen vrede hebbende met het feit dat de LAN-mobo aansluiting kapot zou zijn, ben ik op de website van de fabrikant (Realtek) terecht gekomen.
Heb daar de laatste Linux driver gedownload en geïnstalleerd en nu werkt de onboard LAN aansluiting weer met de laatste kernel update.
Dus niet kapot, was nogal toevallig dat dit na een update het geval zou zijn geweest.
Voor diegene met een zelfde probleem, mijn mobo is:
MSI 760GM-E51 met een onboard LAN van Realtek RTL 8111DL

mclean