Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [Opgelost] Hoe herstellen na mislukte driver installatie?  (gelezen 446 keer)

Offline vsadykov

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
[Opgelost] Hoe herstellen na mislukte driver installatie?
« Gepost op: 2011/09/29, 22:40:06 »
Beste forumleden,

Vandaag heb ik op een Pentium 4 Ubuntu 11.04 geinstalleerd. Alles verliep zoals het hoort. Nadat ik voor het eerst heb aangemeld werkte alles goed. Ik heb besloten om een apart videokaart te installeren zodat ik 2 monitoren kan gebruiken. De videokaart geinstalleerd en monitoren aangesloten... alles werkt goed. Daarna heb ik besloten om te kijken of ik drivers moest installeren voor de videokaart. Ik ging naar System > Administration > Additional Drivers. In het venster dat tevoorschijn kwam stond dat ik 2 drivers kon installeren. Dat heb ik gedaan en na de installatie heb ik de PC herstart. Bij de volgende boot komt alleen 1 beeldscherm tot leven en de andere blijft uit staan. Ubuntu wordt ook niet geladen en het enige wat ik te zien krijg is de Ubuntu-achtergrond. Geen menu's, geen respons.

Mijn vraag is of ik de installatie ongedaan kan maken en hoe?

Alvast bedank. Groeten, Vladislav.
« Laatst bewerkt op: 2011/09/30, 23:41:25 door heir4c »

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Hoe herstellen na mislukte driver installatie?
« Reactie #1 Gepost op: 2011/09/30, 00:06:19 »
Opstarten in recovery mode (tweede regel in grub). Dan start hij met de vesa-driver. Dat is een algemene driver waarmee je dus zult kunnen doorstarten. Dan terug naar Additional Drivers gaan en die driver uitschakelen en de andere aanvinken en uitproberen (herstarten).
Gaat dit ook niet dan weerom in recovery mode opstarten en de driver opnieuw uitvinken en niets meer aanvinken en zo herstarten.
Zo kan je zien of het werkt zonder een driver aan te vinken.

Misschien ook even vermelden welke kaart je hebt en welke driver nummers weergegeven worden. Er zullen wel leden zijn die jouw kaart ook hebben en je verder kunnen helpen.

Offline vsadykov

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Hoe herstellen na mislukte driver installatie?
« Reactie #2 Gepost op: 2011/09/30, 13:36:59 »
Dankjewel voor je antwoord. Probleem is opgelost.