Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: internetverbinding  (gelezen 935 keer)

pompbak

  • Gast
internetverbinding
« Gepost op: 2007/02/02, 23:59:18 »
Heb me door de meeste problemen van anderen geworsteld, maar het is mij blijkbaar toch gelukt.
Heb de cd van ubuntu opgehaald en gebrand, op m'n machine gezet (nieuwe partitie, zonder het te willen) en alles ziet er goed uit en lijkt te draaien.
Ik wordt alleen gek van dat tweetalige systeem. De helft is gelukkig wel nederlands maar de andere helft is engels. Is dit normaal?
En dan de hamvraag: hoe kan ik deze machine nu laten draaien en van buitenaf benaderen(server)?
Ik kan nu nog geen eens een webpagina openen. Krijg alleen maar foutmeldingen.
En kan ik hem ook in m'n interne netwerk mee laten draaien met de andere computers met xp?

Dit is het begin, of toch maar weer met xp verder klooien?

Iemand enig idee? b.v.d.

budster

  • Gast
internetverbinding
« Reactie #1 Gepost op: 2007/02/03, 00:06:11 »
Mmm tweetalig.. maf

ik denk dat je dat makkelijk kan oplossen ga naar systeem -> language support en daar de taal aanpassen die je wil. lijkt me dat dat probleem dan opgelost is.

Voor problemen met je netwerk hebben we meer info nodig, heb je router? DHCP? draadje of draadloos?

Ja, absoluut beginners problemen, als je systeem eenmaal draait dan heb je stukken minder problemen als XP. en je zal een gelukkiger mens worden.

pompbak

  • Gast
internetverbinding
« Reactie #2 Gepost op: 2007/02/03, 01:27:34 »
Viel tegen. system-beheer-language support:
supported languages english uitgezet, staat onderin default dutch.
werkt niet. kan nu ook niet meer aan (goed he)

verder:
copperjet modem (bridge only)
draadje (cross) naar etech router (ip 192.168.1.1)
dan naar 3com switch 24 poorts.
router staat op DHCP

oude server:
servervoorjou.shacknet.nu
test
test
werkt soms. (wel vanaf de apple op m'n werk, niet vanaf de pc)

help, snap het niet.