Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Nvidia GT450M werkt niet?  (gelezen 1291 keer)

Offline jwolfshaar

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Nvidia GT450M werkt niet?
« Gepost op: 2011/09/22, 08:50:32 »
Hallo,

Ik ben compleet nieuw met Ubuntu, en loop tegen het volgende aan:

Installatie is helemaal goed gegaan, alleen mijn grafische kaart werkt niet.
Ik heb de nieuwste versie Ubuntu en als ik via extra stuurprogramas de Nvidia software install geeft hij geen foutmelding. Echter na het opstarten geeft hij de melding dat hij niet Unity kan draaien. Als ik dan weer bij extra stuurprog kijk dan staat er... wel geinstalleerd niet in gebruik!

Het gaat om een Acer Aspire 5674G met Nvidia Geforce GT540M laptop.

Iemand enig idee hoe ik dit moet oplossen, want een beeldscherm reso van 1024 werkt niet echt fijn!

groet en alvast bedankt!
« Laatst bewerkt op: 2011/09/22, 09:05:20 door jwolfshaar »

Offline Timo

  • Forumteam
    • timo.diedering
  • Steunpunt: Ja
Re: Nvidia GT450M werkt niet?
« Reactie #1 Gepost op: 2011/09/22, 15:54:03 »
Wat je wilt is naar Synaptic gaan (Systeem|beheer|Synaptic Pakkettenbeheerder) en daar op  'nvidia' zoeken (gebruik niet het rammelende zoekveld, maar de zoekknop). Je installeert Nvidia-Current. Dan zou het moeten werken.
Trotse eigenaar van een Nokia N900, een Nokia N9 en een Jolla.

Offline jwolfshaar

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Nvidia GT450M werkt niet?
« Reactie #2 Gepost op: 2011/09/22, 21:38:37 »
Nee, geen verandering nog steeds dezelfde problemen.

Offline maasnet

  • Lid
    • m-vd-hoeven
  • Steunpunt: Ja
Re: Nvidia GT450M werkt niet?
« Reactie #3 Gepost op: 2011/09/22, 21:50:27 »
Je ziet wel wat een ander heeft, maar je ziet niet wat hij mist.

OS: Ubuntu 16.04/Xubuntu 16.04/Ubuntu 17.10; RPI: Raspbian Jessie; Asus 1005PE: Q4OS; Linux Lite 3.4; W10
***Steunpunt Ede***  voor andere steunpunten: https://kaart.ubuntu-nl.org/

Online Erik Krom

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Nvidia GT450M werkt niet?
« Reactie #4 Gepost op: 2011/09/22, 21:58:07 »
Dit is een probleem dat sinds 11.04 soms speelt.
Soms is het herstarten van de computer al genoeg.
Updates binnenhalen kan ook wel eens werken.
Andere keren licht het moeilijker, maar daar heb ik helaas geen ervaring in.