Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Transparent Proxy  (gelezen 1600 keer)

armani_traxx

  • Gast
Transparent Proxy
« Gepost op: 2011/09/07, 14:47:06 »
Hallo,

Mijn thuisnetwerk ziet er als volgt uit:


Nu zou ik graag op de ubuntu server een transparent proxy willen installeren (SQUID).
Is dit mogelijk met de huidige opstelling of moet de ubuntu server dan tussen de router en de modem staan (met 2 netwerkkaarten dan)?

Is er ergens ook een goede handleiding of tutorial te vinden over het opzetten van een transparent proxy?

Tnx

Offline gavinspearhead

  • Lid
    • URD
  • Steunpunt: Nee
Re: Transparent Proxy
« Reactie #1 Gepost op: 2011/09/07, 15:46:14 »
Als gewone proxy is dat niet nodig (dan instellingen in de browser aanpassen om de proxy te gebruiken). Bij een transparante proxy moet het verkeer er "vanzelf" langs komen. Dit kun je regelen door je routering in te stellen dat al het verkeer door gestuurd wordt naar je server/proxy. Of dat handig is betwijfel ik. Er tussen zetten is handiger en zekerder in de zin dat als je al het verkeer over de proxy wilt leiden.
Let wel dat je dan ook met DHCP e.d. iets moet gaan doen - dat komt dan niet voorbij je server waarbij je DHCP kunt "bridgen" of je server moet ook een DHCP server worden. Evt zou je kunnen bekijken of je server niet zelf kan bridgen op 2 interfaces.
URD - http://www.urdland.com - Usenet Resource Downloader