Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Samba  (gelezen 489 keer)

Offline Alver1

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Samba
« Gepost op: 2011/08/13, 20:33:50 »
Hallo deskundigen,

Ik heb Mint 11 feilloos geïnstalleerd over U 10.10 zoals beschreven in een vorig draadje. Alles schijnt te werken, behalve samba. Ik heb een mini netwerkje tussen een bejaarde XP desktop met een evenzeer bejaarde HP Deskjet 870 Cxi printer (werkt nog via de klassieke printerpoort) en een laptop met W7/Mint 11 64b dual boot. Mint 11 ziet onmiddellijk de XP desktop en de HP printer kan worden geïnstalleerd maar  ... een testpagina afdrukken wil niet lukken. Hetzelfde netwerkje bestaat tussen W7 en XP en daar wordt de HP printer ook herkend en kan ik direct om het even wat afdrukken. Wie weet raad? Oh ja, in U 10.10 werkte dit zonder meer, begrijpe wie kan.

Bedankt voor een mogelijk antwoord

Alver1

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Samba
« Reactie #1 Gepost op: 2011/08/13, 22:23:05 »
Type in de adres balk van je browser http://localhost:631/help/?QUERY=samba hier staat documentatie voor Cups onder samba.
Bijv. dit http://localhost:631/help/man-cupsaddsmb.html?QUERY=samba#SAMBA_CONFIGURATION
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.