Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Grub herstel  (gelezen 1967 keer)

Offline Thomas de Graaff

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Grub herstel
« Gepost op: 2011/08/08, 11:16:43 »
De methode van Pjotr's site om grub te herstellen m.b.v. de --root-directory optie van grub-install lijkt me een stuk eenvoudiger dan de chroot methode van de Ubuntu-NL documentatie. Is er een reden waarom de Ubuntu-NL documentatie de chroot methode verkiest?

http://sites.google.com/site/computertip/grub#TOC-Grub-herstellen-de-Windows-CD-of-Wi
http://wiki.ubuntu-nl.org/community/Grub2#Herstel_Grub_2_met_een_LiveCD

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Grub herstel
« Reactie #1 Gepost op: 2011/08/09, 00:25:37 »
Ik moet het nog even testen, met het programma Boot-Repair schijn je Grub2 eenvoudig en grafisch te kunnen herstellen. Dit las ik gisteren in Linux Magazine nr 04 op blz 64. Als het werkt zoals beschreven, lijkt mij dit een eenvoudige oplossing, zeker voor beginners, die nog/niet met de terminal kunnen werken of dit te lastig vinden. Als er mensen zijn met ervaring met boot-repair lees ik dat graag. :)
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.