Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Probleem met scribus versie 1.3.3.14  (gelezen 584 keer)

Offline fucrea

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Probleem met scribus versie 1.3.3.14
« Gepost op: 2011/08/05, 08:33:42 »
Hallo,

Op het werk heb ik op windows vista Scribus 1.3.3.14 draaien voor het maken van handleidingen.

De bedoeling is om de files thuis te kunnen afwerken. Thuis heb ik ubuntu 10.04 draaien ook met scribus 1.3.3.14.

Het probleem is dat ik thuis de files die ik op het werk aanmaak, niet kan openen. Ik krijg de foutmelding dat het file-format niet ondersteunt wordt.

Nochtans zijn het dezelfde versies 1.3.3.14

Kan iemand mij helpen

Offline Marqeaux

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Probleem met scribus versie 1.3.3.14
« Reactie #1 Gepost op: 2011/08/06, 00:18:37 »
Hmmm... apart! Heb je het document opgeslagen als een .sla-bestand, of heb je het als een gecomprimeerde (.sla.gz) bestand opgeslagen? En is er sowieso een extensie toegevoegd aan het bestand?
I'm just a simple guy who uses open source software. What's your excuse?

Offline fucrea

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Probleem met scribus versie 1.3.3.14
« Reactie #2 Gepost op: 2011/08/08, 15:08:53 »
Bedankt voor de tip

Het heeft inderdaad met de extensie te maken, hieronder mijn bevindingen:
- Bestanden met .gz extensie aangemaakt onder Windows met versie 1.3.3.14 kunnen niet geopend worden onder Linux (met versie 1.3.3.14).
- Bestanden met .gz extensie aangemaakt onder Windows met versie 1.3.3.13 kunnen wel geopend worden onder Linux (met versie 1.3.3.14).
- Bestanden met .gz extensie aangemaakt onder Linux met versie 1.3.3.14 kunnen wel geopend worden onder Windows (met versie 1.3.3.14).


Raar

Heeft iemand een verklaring? O0

Offline Marqeaux

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Probleem met scribus versie 1.3.3.14
« Reactie #3 Gepost op: 2011/08/22, 14:13:21 »
Sorry voor het late reageren. Ik was even druk met andere zaken.  ;)

Apart probleem inderdaad. Het probleem zit 'm dus waarschijnlijk in Scribus 1.3.3.14 onder Windows (vermoed ik!), gezien je bovenstaande beschrijving/opsomming. Misschien een regressiebug of zo? Heb je je probleem al gemeld bij de dev's van Scribus? En heb je ook even hier gekeken: http://wiki.scribus.net/canvas/Scribus. Wellicht wordt je daar ietsje wijzer?

Wellicht, als tip, kun je er ook voor kiezen om het bestand niet gecomprimeerd op te slaan, maar als een "normaal" .sla-bestand. Dan heb je het probleem vast niet (neem ik aan?)

Succes in ieder geval!  :)
« Laatst bewerkt op: 2011/08/22, 14:16:06 door Marqeaux »
I'm just a simple guy who uses open source software. What's your excuse?