Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Op poetsen  (gelezen 657 keer)

Offline am11

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Op poetsen
« Gepost op: 2011/07/31, 11:43:10 »
Hallo,
Ik heb een vraag en dat is het volgende, ik heb op mijn pc filmpjes staan die ik van mijn video8 bandje heb afgehaald.
Deze heb ik in stukken geknipt met het programma OpenShot Video Editor.
Nu wil ik deze oppoetsen zeg maar de kleuren en wat smoother maken, zijn er hier programma's voor en wat niet te professioneel is.
Mvg
am11

Offline vanadium

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Op poetsen
« Reactie #1 Gepost op: 2011/07/31, 13:08:01 »
Voor het knippen had je beter avidemux gebruikt. Hiermee kan je knippen zonder dat je de video opnieuw moet encoderen. Bij video-editors zoals Openshot wordt de video opnieuw "gerendered", wat tijd kost en kwaliteitsverlies geeft. Bij Avidemux wordt de video als dusdanig, zonder verdere verwerking, opgesplitst (als je dat zo instelt, tenminste).

Voor het "oppoetsen" moet je de video natuurlijk wel her-encoderen. Ook hier kan je avidemux gebruiken. Er zijn heel wat filters, onder andere om kleursaturatie aan te passen en om te verscherpen of minder scherp te maken.