Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Geen geluid meer [11.04]  (gelezen 523 keer)

Leusi068

  • Gast
Geen geluid meer [11.04]
« Gepost op: 2011/07/27, 13:27:13 »
Hallo.

Misschien zij hier al weer meer topics over maar ik start maar even een nieuwe.
Ik gebruik sinds een week ubuntu 11.04 echt alleen.
Voorheen als dual-boot met windows 7.
Omdat ubuntu mij zo goed beviel heb ik hem als stand-alone geinstalleerd.
Die draai ik dus nu ongeveer een week.
Maar nu deed vanmidag mijn pc aan, en ik had ineens geen geluid meer.
Terwijl dat de hele week gewoon goed heeft gewerkt.
Ik hoor dus helemaal niks meer, opstarten, mp3 afspelen, video afspelen, niks meer.

De geluidskaart wordt ook niet meer herkent bij systeeminstellingen.
Zie 3 printscreens : http://imgf.tw/519190720.png & http://imgf.tw/610346481.png & http://imgf.tw/326146151.png

Ik hoop dat iemand mij kan helpen om het geluid weer terug te krijgen.
Alvast bedankt.

Erik-Jan

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Geen geluid meer [11.04]
« Reactie #1 Gepost op: 2011/07/27, 20:35:23 »
Dit kan wel eens gebeuren bij een update van de kernel, dat er een driver verdwijnt.
Eerst maar eens kijken welke kaart je hebt. Open een terminal(onder Hulpmiddelen) en type lspci -vv en geef een ENTER.
Het beste kan je het commando kopieren en plakken, ter voorkoming van typefouten. Nu krijg je uitgebreide informatie te zien, kan je deze hier plaatsen?
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

vacces

  • Gast
Re: Geen geluid meer [11.04]
« Reactie #2 Gepost op: 2011/07/29, 22:07:55 »
herstel geluid in 11.04
Ga naar toepassingen>hulpmiddellen>terminalvenster en voer het volgende in:sudo nano /etc/modprobe.d/alsa-base
druk vervolgens op enter.Voer je wachtwoord in en druk op enter.Een ander scherm opent.voer het volgende in:
options snd-hda-intel model=auto
Opslaan dmv indrukken van de knoppencombinatie"ctrl+o"
Sluit de vensters af en herstart de computer.Het geluid is terug als het goed is.Succes!