Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Geluidskaart  (gelezen 419 keer)

Offline stout

 • Lid
 • Steunpunt: Nee
Geluidskaart
« Gepost op: 2011/07/17, 11:21:43 »
Nadat ik Ubuntu heb geinstaleed op een vrij oude computer. Krijg ik mijn geluidskaart niet meer geinstalaard. Bij windows kon ik een cd'tje draaien van het moederbord en dan de driver selecteren en installeren.
Als ik de cd op Ubuntu probeer te draaien dan geeft die een foutmelding. ¨The file '/media/I2_08/intel.exe' is not marked as executable.  If this was downloaded or copied from an untrusted source, it may be dangerous to run.  For more details, read about the executable bit.¨

Offline Pjotr

 • Lid
  • http://sites.google.com/site/computertip
 • Steunpunt: Nee
Re: Geluidskaart
« Reactie #1 Gepost op: 2011/07/17, 11:29:24 »
Doet het geluid 't niet meteen, dan? In Linux hoef je doorgaans geen stuurprogjes te installeren, omdat die al aan boord zitten.

Als-ie 't niet doet:
http://sites.google.com/site/computertip/geengeluid

Werk tot slot dit lijstje eens af:
http://sites.google.com/site/computertip/directdoen

Daarmee is de boel wellicht al opgelost. En 't is sowieso handig om te doen.  :)

Offline erik1984

 • Lid
  • erik1984
 • Steunpunt: Nee
Re: Geluidskaart
« Reactie #2 Gepost op: 2011/07/17, 11:36:43 »
Je probeert een Windowsprogramma onder Ubuntu te draaien, dat is niet mogelijk*. Wat Pjotr zegt, stuurprogramma's voor de meest gangbare geluidskaarten zijn al aan boord. Het zou kunnen dat je een hele speciale geavanceerde kaart hebt die niet wordt ondersteund maar werk eerst dat lijstje maar eens af. Mocht je daarna nog geen geluid hebben zou je dan hier naam en exact type van de geluidskaart kunnen plaatsen?

*Er bestaat een programma, genaamd Wine, om wel Windowssotfware te kunnen draaien (wat zeker niet altijd werkt!) maar dat werkt niet voor het installeren van drivers.
« Laatst bewerkt op: 2011/07/17, 11:38:42 door erik1984 »

Offline stout

 • Lid
 • Steunpunt: Nee
Re: Geluidskaart
« Reactie #3 Gepost op: 2011/07/17, 11:45:10 »
dankje wel het is gelukt ^^