Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: (opgelost) qtpfsgui  (gelezen 561 keer)

Offline am11

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
(opgelost) qtpfsgui
« Gepost op: 2011/07/15, 19:03:30 »
Ik wil met een foto via Gimp een onderbelicht en een overbelicht maken, maar hoe doe ik dat?
En daarna wil ik deze importeren in qtpfsgui om een HDR foto te creeren.
Mvg
AM11
« Laatst bewerkt op: 2011/07/31, 12:25:08 door am11 »

Offline vanadium

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: qtpfsgui
« Reactie #1 Gepost op: 2011/07/16, 14:02:54 »
qfptsgui is al behoorlijk professioneel, en welliccht enkel de moeite van het bemeesteren waard als je kan werken met opnames met verschillende belichtingen, of ten minste met een RAW fotobestand, dat je met verschillende belichtingen kan "ontwikkelen". Om een HDR beeld te maken van één enkel beeld is het wellicht overkill.

Hier http://gimpology.com/submission/view/fake_hdr_look_in_gimp is een tutorial die toelaat een (fake) HDR beeld te maken op basis van één enkele foto. Hiernaar werd verwezen in een recent postje, dat ik nu niet meer terugvindt. Ik heb het zelf ook eens geprobeerd, en als je wat matigt in de instellingen kan je echt een foto die er wat vlak uitziet, meer "pop" geven.