Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Installatievragen  (gelezen 1117 keer)

Deevay

  • Gast
Installatievragen
« Gepost op: 2007/01/27, 14:47:24 »
Ik heb al een en ander doorgelezen op dit forum maar vind niet direct wat ik zoek.
Bij mij is gisteren en vandaag het volgende gebeurd.
Ik had Ubuntu 6.10 voor AMD64 gedownload en gebrand, maar opstarten van die schijf lijkt niet te lukken, ondanks diverse opties als [acpi=off] en [acpi=noirq].
Daarop heb ik geprobeerd de 6.06 te downloaden, omdat ik van velen hier lees dat die toch stukken beter zou zijn dan 6.10, maar die .iso krijg ik niet gebrand (onder Windows).
vanochtend heb ik daarom geprobeerd of 4.10 (waar ik de diverse cd's van heb liggen) te installeren en dat is op zich ook wel gelukt, alleen krijgt die geen X gestart. Bovendien heeft de installatie mij geen keuze gelaten om naar Windows te booten, dus ook dat is nu even een probleem.

Geboot met de live-cd van 4.10 zit ik nu dit bericht te tikken en dacht ik gelijk even te proberen om de 6.06 iso te branden, maar ook dat wil niet.

Wie heeft zo snel wat tips voor me?

Specs:
Asus A8R-MVP icm AMD Athlon64 3500+
2048MB DDR
ATI Radeon X1650

Thnx alvast.

Offline Kiwinote

  • Lid
    • Launchpad
  • Steunpunt: Nee
Installatievragen
« Reactie #1 Gepost op: 2007/01/27, 14:53:21 »
Wat gaat er mis met het branden van 6.06? Heb je het van http://nl.releases.ubuntu.com/releases/6.06/ gehaald?
Wat gebeurt er als je 6.10 probeert te booten, een zwart scherm, of een foutmelding?

Offline Jelle

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Installatievragen
« Reactie #2 Gepost op: 2007/01/27, 14:55:49 »
Tja, een ATI kaart. http://forum.ubuntu-nl.org/topic/6597

In de laatste bijdrage aan dit topic (zie link) beschrijf ik hoe je na istallatie van de alternate cd de driver voor de grafische kaart van ATI naar VESA zet. Daarna zou X moeten werken.

De live cd werkt niet, omdat X niet werkt. Je kunt verder prima met 6.10 werken hoor, deze gaat alweer een tijdje mee.

Deevay

  • Gast
Installatievragen
« Reactie #3 Gepost op: 2007/01/27, 15:10:18 »
Citaat van: Kiwinote
Wat gaat er mis met het branden van 6.06? Heb je het van http://nl.releases.ubuntu.com/releases/6.06/ gehaald?
Ik heb hem van de ftp-site van Tiscali gehaald. Tiscali is m'n eigen ISP, dus volledige snelheid bij downloaden.

Citaat
Wat gebeurt er als je 6.10 probeert te booten, een zwart scherm, of een foutmelding?
Als ik de splash weglaat en verder geen opties kies, krijg ik de mededeling  "Getting cpuindex for acpiid 0x2"
Wanneer ik beide schakelopties uit m'n eerste post gebruik, dan blijft het bij een cursor linksboven in de hoek.

Deevay

  • Gast
Installatievragen
« Reactie #4 Gepost op: 2007/01/28, 10:20:21 »
Jelle,

Ik heb de instructies opgevolgd die je in het andere topic hebt beschreven.
Wat me echter opviel, was dat ik in dat configuratieprogramma niets zag van Ati. Hij stond eigenlijk direct al op Vesa.

Er rijst nu echter een vraag op over Grub.
Ik heb wat opstart-opties aangepast, maar zijn die aanpassingen ook blijvend, of moet ik die steeds handmatig invoeren als ik de pc aanzet?? Zoja, kan ik Grub zodanig instellen dat dit standaard is??  Ik wil bijvoorbeeld het splash-scherm eigenlijk standaard uitschakelen, zodat ik zie wat er gebeurt.

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Installatievragen
« Reactie #5 Gepost op: 2007/01/28, 11:43:44 »
voor grub aanpassingen zie: http://forum.ubuntu-nl.org/topic/3591
                                        of : http://forum.ubuntu-nl.org/topic/3144
succes!