Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: internet-verbinding  (gelezen 1455 keer)

pimpes

  • Gast
internet-verbinding
« Gepost op: 2007/01/26, 00:34:49 »
Hallo daar ben ik weer :P,

ben harstikke blij dat me geluid het eindelijk doet maar nu heb ik een nieuw probleem,
als ik Azureus opstart krijg ik zo'n wizard dan kom ik paar stappies verder bij Luister-port instellingen ofzo,
als ik dan druk Test port, dan geeft ie een NAT-fout.. :O

is mijn internet kabel misschien nat geworden ? :lol:

dus ik gooide azureus er weer af en dacht het zal wel,
maar daarna kreeg ik een popup rechtsonderin me beeld met
iets van Please check if port 6881 is open < - zo ongeveer de popup is allang weg dus weet et niet meer echt precies 100%

en met Amsn kan ik niks versturen maar wel ontvangen ?

Bedankt alvast :)

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
internet-verbinding
« Reactie #1 Gepost op: 2007/01/26, 09:10:44 »
Citaat van: pimpes
Hallo daar ben ik weer :P,

ben harstikke blij dat me geluid het eindelijk doet maar nu heb ik een nieuw probleem,
als ik Azureus opstart krijg ik zo'n wizard dan kom ik paar stappies verder bij Luister-port instellingen ofzo,
als ik dan druk Test port, dan geeft ie een NAT-fout.. :O

is mijn internet kabel misschien nat geworden ?

dus ik gooide azureus er weer af en dacht het zal wel,
maar daarna kreeg ik een popup rechtsonderin me beeld met
iets van Please check if port 6881 is open < - zo ongeveer de popup is allang weg dus weet et niet meer echt precies 100%

en met Amsn kan ik niks versturen maar wel ontvangen ?

Bedankt alvast :)
er zijn alternatieve bittorent clients op ubuntu. kijk even bij synaptic pakketbeheer.
kun je de router niet resetten? heeft mij wel eens geholpen.

pimpes

  • Gast
internet-verbinding
« Reactie #2 Gepost op: 2007/01/26, 09:15:30 »
Even kijken leoquant, Bedankt ( alweer he..:) )
hoop dat het werkt :)
kzit nu eventjes op XP in verband met wat ge photoshop etc. :P,
dusss ff reboote en goeiemorgen zeggen tegen ubuntu met dat geweldige opstart geluid aangezien me geluid het nu eindelijk doet :P :) :lol:

BTW:  Hoe mount ik me C:\ station via ubuntu :) ?, ubuntu staat op me D:\ als er in de volgende reply daar ook nog even een kort antwoord op kan komen heel erg bedankt

pimpes

  • Gast
internet-verbinding
« Reactie #3 Gepost op: 2007/01/26, 09:28:13 »
Ohww heel jammer... na gisteravond ( toen ik die fout kreeg ) had ik bij m'n livebox de port toegang veranderd naar toelaten, wijzigingen toegepast etc, internet deed het nog gewoon,
nu kom ik net weer van ubuntu vandaan want daar deed het internet het opeens niet meer ! :O..
erg jammer :(

pimpes

  • Gast
internet-verbinding
« Reactie #4 Gepost op: 2007/01/27, 16:37:30 »
Weet niemand iets ? :(

Offline Ron

  • Forumteam
    • r0n
    • Dwarsligger
  • Steunpunt: Ja
internet-verbinding
« Reactie #5 Gepost op: 2007/01/27, 18:29:14 »
Citaat van: pimpes
dan geeft ie een NAT-fout.
NAT is het Network Adres Tranlation.
Dit vertaalt het interne IP-adres, naar het IP-adres op Internet en terug.
Wanneer je gateway (router) niet goed geconfigureerd is, dan kan je dit soort meldingen verwachten.
Controleer de instellingen op je gataway en voor je ethernet kaart !

Succes,
Ron
OpenStandaard evangelist, OpenSource promotor, OpenData liefhebber.
Xubuntu gebruiker en voorstander (XFCE).
In Nederland bekend als een dwarsligger.

pimpes

  • Gast
internet-verbinding
« Reactie #6 Gepost op: 2007/01/27, 18:45:33 »
bedankt, waar kan ik die instellingen vinden ? ik sta aangesloten via me ouders PC,
maar ik vindt het vreemd dat ineens het internet het niet meer deed terwijl de dag daarvoor het et nog wel deed in ubuntu ?

Weet iemand misschien de preciese stappen om dit te maken ?
hier is een screenshot hoe het eruit ziet als ik me livebox configureer,

http://img262.imageshack.us/img262/7324/zoooif0.jpg

Offline Ron

  • Forumteam
    • r0n
    • Dwarsligger
  • Steunpunt: Ja
internet-verbinding
« Reactie #7 Gepost op: 2007/01/27, 19:23:53 »
De instellingen staat onder:
Systeem > Beheer > Netwerk
Helaas ken ik de livebox niet ...

Ron
OpenStandaard evangelist, OpenSource promotor, OpenData liefhebber.
Xubuntu gebruiker en voorstander (XFCE).
In Nederland bekend als een dwarsligger.

pimpes

  • Gast
internet-verbinding
« Reactie #8 Gepost op: 2007/01/28, 17:38:07 »
Ik heb even gekeken,
maar ik ben een totaale dummie op dit gebied ik zou echt niet kunnen zien of er wat fout staat ofzo, dus heb ik een aantal plaatjes gemaakt :) als volgt:

De connections tab:
http://img296.imageshack.us/img296/4364/naamlooswu1.jpg

De General tab:
http://img296.imageshack.us/img296/8995/97184966xh1.jpg

De DNS tab:
http://img296.imageshack.us/img296/9582/97915503fe3.jpg

Last but not least, De Hosts tab:
http://img265.imageshack.us/img265/5784/95857836to6.jpg

Alvast bedankt!

Offline Ron

  • Forumteam
    • r0n
    • Dwarsligger
  • Steunpunt: Ja
internet-verbinding
« Reactie #9 Gepost op: 2007/01/28, 20:00:49 »
DNS tab:
Verwijder de 0.0.0.0 en zet in het vak daar onder local zo staat het tenminste bij mij, voor mijn router .....
OpenStandaard evangelist, OpenSource promotor, OpenData liefhebber.
Xubuntu gebruiker en voorstander (XFCE).
In Nederland bekend als een dwarsligger.

pimpes

  • Gast
internet-verbinding
« Reactie #10 Gepost op: 2007/01/29, 00:38:33 »
geprobeert maar nog steeds geen internet terug ! :(
Toch harstikke bedankt !

pimpes

  • Gast
internet-verbinding
« Reactie #11 Gepost op: 2007/01/30, 03:43:02 »
Alsjeblieft Iemand !?
( sorry dat ik bij de topic telkens een beetje het stof eraf haal om het zo maar te zeggen ) afentoe lijkt het alsof hij begraven wordt als jullie snappen wat ik bedoel :)

Offline Ron

  • Forumteam
    • r0n
    • Dwarsligger
  • Steunpunt: Ja
internet-verbinding
« Reactie #12 Gepost op: 2007/01/30, 18:38:21 »
Misschien kan je eens proberen, om de netwerkkaart uit te zetten (1e menu) en na 1 minuut weer aan te zetten ......
Anders weet ik het niet, iemand anders nog een idee ?

Bedroefde groeten,
Ron
OpenStandaard evangelist, OpenSource promotor, OpenData liefhebber.
Xubuntu gebruiker en voorstander (XFCE).
In Nederland bekend als een dwarsligger.

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
internet-verbinding
« Reactie #13 Gepost op: 2007/01/30, 18:46:07 »
Citaat van: r0n.
Misschien kan je eens proberen, om de netwerkkaart uit te zetten (1e menu) en na 1 minuut weer aan te zetten ......
Anders weet ik het niet, iemand anders nog een idee ?

Bedroefde groeten,
Ron
ik heb een heel armoedige tip: resetten...?
daarna rebooten.