Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [Opgelost] Xorg problemen  (gelezen 656 keer)

Offline PH-MJS

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
[Opgelost] Xorg problemen
« Gepost op: 2011/06/06, 19:54:35 »
Ha forumleden,

Ik heb hier een pc met een 2-tal schermen. Na de installatie van Ubuntu 11.04 heb ik de drivers van mijn videokaart geïnstalleerd.
Één scherm springt er aan. Heb toen eerst een nieuwe xorg.conf gemaakt met het commando sudo Xorg -configure en deze gekopieerd naar /etc/X11/xorg.conf.

Toen de pc herstart met de nieuwe xorg.conf en mijn schermen ingesteld met nvidea-settings. Met dit programma heb ik de xorg.confs laten mergen. Het probleem is dat ie nu niet meer opstart tenzij ik de xorg.conf hersteld of verwijderd.

Dit is de corrupte xorg.conf. Iemand een idee?

# nvidia-settings: X configuration file generated by nvidia-settings
# nvidia-settings:  version 270.29  (buildd@allspice)  Fri Feb 25 14:42:07 UTC 2011

Section "ServerLayout"
    Identifier     "X.org Configured"
    Screen      0  "Screen0" 1280 0
    Screen      1  "Screen1" LeftOf "Screen0"
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    Option         "Xinerama" "1"
EndSection

Section "Files"
    ModulePath      "/usr/lib/xorg/modules"
    FontPath        "/usr/share/fonts/X11/misc"
    FontPath        "/usr/share/fonts/X11/cyrillic"
    FontPath        "/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled"
    FontPath        "/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled"
    FontPath        "/usr/share/fonts/X11/Type1"
    FontPath        "/usr/share/fonts/X11/100dpi"
    FontPath        "/usr/share/fonts/X11/75dpi"
    FontPath        "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
    FontPath        "built-ins"
EndSection

Section "Module"
    Load           "dri"
    Load           "dbe"
    Load           "record"
    Load           "glx"
    Load           "extmod"
    Load           "dri2"
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "kbd"
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier     "Mouse0"
    Driver         "mouse"
    Option         "Protocol" "auto"
    Option         "Device" "/dev/input/mice"
    Option         "ZAxisMapping" "4 5 6 7"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "MED MD6155AJ"
    HorizSync       30.0 - 83.0
    VertRefresh     50.0 - 76.0
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor1"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "Arnos Instruments F-417"
    HorizSync       24.0 - 80.0
    VertRefresh     49.0 - 75.0
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor2"
    VendorName     "Monitor Vendor"
    ModelName      "Monitor Model"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor3"
    VendorName     "Monitor Vendor"
    ModelName      "Monitor Model"
EndSection

Section "Device"

        ### Available Driver options are:-
        ### Values: <i>: integer, <f>: float, <bool>: "True"/"False",
        ### <string>: "String", <freq>: "<f> Hz/kHz/MHz",
        ### <percent>: "<f>%"
        ### [arg]: arg optional
        #Option     "SWcursor"           # [<bool>]
        #Option     "HWcursor"           # [<bool>]
        #Option     "NoAccel"             # [<bool>]
        #Option     "ShadowFB"           # [<bool>]
        #Option     "VideoKey"           # <i>
        #Option     "WrappedFB"           # [<bool>]
        #Option     "GLXVBlank"           # [<bool>]
        #Option     "ZaphodHeads"         # <str>
    Identifier     "Card0"
    Driver         "nouveau"
    BusID          "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Card1"
    Driver         "nvidia"
    BusID          "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Device"

        ### Available Driver options are:-
        ### Values: <i>: integer, <f>: float, <bool>: "True"/"False",
        ### <string>: "String", <freq>: "<f> Hz/kHz/MHz",
        ### <percent>: "<f>%"
        ### [arg]: arg optional
        #Option     "ShadowFB"           # [<bool>]
        #Option     "Rotate"             # <str>
        #Option     "fbdev"               # <str>
        #Option     "debug"               # [<bool>]
    Identifier     "Card2"
    Driver         "fbdev"
    BusID          "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Device"

        ### Available Driver options are:-
        ### Values: <i>: integer, <f>: float, <bool>: "True"/"False",
        ### <string>: "String", <freq>: "<f> Hz/kHz/MHz",
        ### <percent>: "<f>%"
        ### [arg]: arg optional
        #Option     "ShadowFB"           # [<bool>]
        #Option     "DefaultRefresh"     # [<bool>]
        #Option     "ModeSetClearScreen" # [<bool>]
    Identifier     "Card3"
    Driver         "vesa"
    BusID          "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "G94"
    BusID          "?@?:?:?"
    Screen          0
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device1"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "G94"
    BusID          "?@?:?:?"
    Screen          1
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "TwinView" "0"
    Option         "metamodes" "CRT-1: nvidia-auto-select +0+0"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen1"
    Device         "Device1"
    Monitor        "Monitor1"
    DefaultDepth    24
    Option         "TwinView" "0"
    Option         "metamodes" "CRT-0: nvidia-auto-select +0+0"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen2"
    Device         "Card2"
    Monitor        "Monitor2"
    SubSection     "Display"
        Viewport    0 0
        Depth       1
    EndSubSection
    SubSection     "Display"
        Viewport    0 0
        Depth       4
    EndSubSection
    SubSection     "Display"
        Viewport    0 0
        Depth       8
    EndSubSection
    SubSection     "Display"
        Viewport    0 0
        Depth       15
    EndSubSection
    SubSection     "Display"
        Viewport    0 0
        Depth       16
    EndSubSection
    SubSection     "Display"
        Viewport    0 0
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen3"
    Device         "Card3"
    Monitor        "Monitor3"
    SubSection     "Display"
        Viewport    0 0
        Depth       1
    EndSubSection
    SubSection     "Display"
        Viewport    0 0
        Depth       4
    EndSubSection
    SubSection     "Display"
        Viewport    0 0
        Depth       8
    EndSubSection
    SubSection     "Display"
        Viewport    0 0
        Depth       15
    EndSubSection
    SubSection     "Display"
        Viewport    0 0
        Depth       16
    EndSubSection
    SubSection     "Display"
        Viewport    0 0
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection


Alvast bedankt!
« Laatst bewerkt op: 2011/06/07, 19:19:54 door PH-MJS »

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Xorg problemen
« Reactie #1 Gepost op: 2011/06/06, 20:25:24 »
Heb je die drivers gehaald via Systeem>Beheer>Stuurprogramma's of via het downloaden van een driver op de nVidia site?
En heb je nvidia-settings opgestart met rootrechten?
Dat moet, anders worden de instellingen niet opgeslagen.

Je Xorg.conf ziet er heel vreemd uit, er ontbreken ook een paar dingen hier en daar. Bijv. naast BusID staan er vraagtekens en bij de metamodes staan geen resoluties.

Heb er zelf geen ervaringen mee (meestal gebruik ik een ATI kaart) maar er zijn hier wel meerdere leden die je wel verder zullen helpen.
 

Met vriendelijke groet,
heir4c

Offline PH-MJS

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Xorg problemen
« Reactie #2 Gepost op: 2011/06/06, 20:59:03 »
Beste forumleden

Heb de drivers gedownload via Systeem>Beheer>Stuurprogramma's en heb nvidea-settings gestart met rootrechten.
Het BusID is pas vreemd nadat ik nvidea-settings heb gesaved.

Gr,
PH-MJS

Offline MauRice2

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Xorg problemen
« Reactie #3 Gepost op: 2011/06/06, 21:52:30 »
PH-MJS,

Met behulp van nVidia-Settings met rootrechten (gksu nvidia-settings)
Alles netjes instellen die twee schermen.
Wegschrijven naar /etc/X11/xorg.conf maar niet mergen.
Dan je /etc/X11/xorg.conf controleren.
Staat nu te veel rommel.
4 monitors, je heb er maar 2.
Drivers "nouveau", "fbdev". "vesa" zij overbodig. Er maar EEN die telt -> "nvidia"
Etc, etc....


MvG,
MauRice
Registered Linux user: 473556

Offline PH-MJS

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Xorg problemen
« Reactie #4 Gepost op: 2011/06/06, 22:09:40 »
Ha MauRice2,

Heb je stappen opgevolgd met als resultaat een schonere xorg.conf, maar loopt nog steeds vast bij het opstarten. Dit is de file nu.
# nvidia-settings: X configuration file generated by nvidia-settings
# nvidia-settings:  version 270.29  (buildd@allspice)  Fri Feb 25 14:42:07 UTC 2011

Section "ServerLayout"
    Identifier     "Layout0"
    Screen      0  "Screen0" 1280 0
    Screen      1  "Screen1" LeftOf "Screen0"
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
    Option         "Xinerama" "1"
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "InputDevice"
    # generated from default
    Identifier     "Mouse0"
    Driver         "mouse"
    Option         "Protocol" "auto"
    Option         "Device" "/dev/psaux"
    Option         "Emulate3Buttons" "no"
    Option         "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"
    # generated from default
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "kbd"
EndSection

Section "Monitor"
    # HorizSync source: edid, VertRefresh source: edid
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "MED MD6155AJ"
    HorizSync       30.0 - 83.0
    VertRefresh     50.0 - 76.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Monitor"
    # HorizSync source: edid, VertRefresh source: edid
    Identifier     "Monitor1"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "Arnos Instruments F-417"
    HorizSync       24.0 - 80.0
    VertRefresh     49.0 - 75.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "G94"
    BusID          "?@?:?:?"
    Screen          0
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device1"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "G94"
    BusID          "?@?:?:?"
    Screen          1
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "TwinView" "0"
    Option         "metamodes" "CRT-1: nvidia-auto-select +0+0"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen1"
    Device         "Device1"
    Monitor        "Monitor1"
    DefaultDepth    24
    Option         "TwinView" "0"
    Option         "metamodes" "CRT-0: nvidia-auto-select +0+0"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection


Offline PH-MJS

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Xorg problemen
« Reactie #5 Gepost op: 2011/06/07, 19:19:38 »
Het probleem is opgelost :D

Heb met behulp van andere configuratiefiles die ik op het internet vond mijn eigen file gemaakt.
Een ieder bedankt voor het meedenken!

Gr,
PH-MJS

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: [Opgelost] Xorg problemen
« Reactie #6 Gepost op: 2011/06/07, 19:43:32 »
Nog even een tip: Backup dat xorg.conf bestand ergens op een externe opslag. Zo heb je het altijd indien er iets mis zou gaan.
en tegenwoordig moet je dat niet eens meer onder /etc/X11 zetten maar kan je dat in je Persoonlijke Map plaatsen. Wel opletten dat je het rechtstreeks in je Persoonlijke Map zet en niet in een map zoals Documenten, Downloads, Afbeeldingen of in gelijk welke andere map.
Je opent dus je Persoonlijke Map en plaats dat direct onder de mappen die je dan ziet.

Er word namelijk ook in je Persoonlijke Map gekeken naar eventuele configuratie bestanden.

Offline PH-MJS

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: [Opgelost] Xorg problemen
« Reactie #7 Gepost op: 2011/06/07, 22:42:45 »
@heir4c

Bedankt voor de tip!  :D