Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [opgelost] intern geluid a7n8x  (gelezen 784 keer)

Offline Remi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
[opgelost] intern geluid a7n8x
« Gepost op: 2011/05/30, 11:33:41 »
Ik begin pas met Ubuntu (of Linux ├╝berhaupt) en gebruik nu 11.04,

Mobo:a7n8x 2.0 dlx
Nu doet het geluid het niet (interne  NVidia nForce2 met ALC650F)
Ik heb al bij systeem>beheer>extra stuurprogramma gekeken, maar daar stond alleen een grafische driver.

Onder Windows werkt het prima.

Ik heb denk ik even een pointer nodig in welke richting ik moet zoeken.
« Laatst bewerkt op: 2011/06/05, 13:52:51 door Remi »

Offline Roc.am

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: intern geluid a7n8x
« Reactie #1 Gepost op: 2011/05/30, 11:55:04 »
Heb je de extra stuurprogramma's geinstalleerd ?

http://wiki.ubuntu-nl.org/DirectDoen

Je kunt ook alsa mixer nog installeren en kijken of het hier mee werkt.
Zoek in Systeem -> Beheer -> synaptic pakketbeheer op alsa.

Verder weet ik het ook niet...

- Roc
Is je vraag opgelost? Markeer het als [OPGELOST] in de titel van je bericht!

Offline Remi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: intern geluid a7n8x
« Reactie #2 Gepost op: 2011/05/30, 12:26:25 »
Ik heb het vinkje gezet bij software van derden, kan ik er dan vanuit gaan dat de extra stuur programma's zijn geïnstalleerd?

Zo op het eerste gezicht is de Alsa mixer aanwezig. Tenminste, het vakje ervoor is groen.

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: intern geluid a7n8x
« Reactie #3 Gepost op: 2011/05/30, 15:13:58 »

Offline Mikkel

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: intern geluid a7n8x
« Reactie #4 Gepost op: 2011/05/30, 15:49:21 »
Nu doet het geluid het niet........

Al bij de Geluidsvoorkeuren (met de linkermuisknop klikken op het pictogram rechtsboven in het Mededelingengebied en dan 'Geluidsvoorkeuren' kiezen) gekeken of het geluid misschien op 'Dempen' staat?

Offline Remi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: intern geluid a7n8x
« Reactie #5 Gepost op: 2011/05/31, 19:19:49 »
Was het niet, ik heb mijn nieuwe install van 11.04 getrashed en 10.10.10 geinstalleerd en nu werkt het wel

Tnx allen