Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: OPstart usb maken  (gelezen 843 keer)

Offline TDR0023

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
OPstart usb maken
« Gepost op: 2011/05/22, 09:35:29 »
Korte schets: Ik heb een netbook met een dualboot met ubuntu 10.4 en windows 7 starter. Nu was er een netwerk probleempje op school en kon ik excelfiles niet openen als er een examentool werkte. (die registreert alle beweging in een logboek , om fraude te voorkomen en vooral om te zien dat we niet per ongeluk in een kruispuntdatabank gaan :) )

Maar ik werd dus naar de ICT dienst gestuurd met men flappie. ( Nu achteraf snap ik waarom ze Kwik en Flupke genoemd worden)
Ze hebben dus 5 uur met 3 man bezig geweest aan men laptop en nu start ie niet meer op ... (Enkel nog : error no such partition    grub rescue>:   )

NU in het verleden had ik dat probleem nog eens en heeft iemand me uit de nood gehlopen door alles te "fixen" via m'n opstart stick ... die ik nu kwijt ben .

De uitindelijke vraag is hoe ik vanuit windows (de oude pc dus) zo een stick kan maken zodat ik toch op z'n minst men examens kan voorbereiden en dat materiaal er af te halen....?

Online asilnevs

  • Lid
    • jef-damen
    • Ubuntu - Video - 2012
  • Steunpunt: Nee
Re: OPstart usb maken
« Reactie #1 Gepost op: 2011/05/22, 09:44:32 »
Allemaal Linux gerelateerde links op mijn website http://home.scarlet.be/jefdamen/Ubuntu.html
Mijn YouTube kanaal:http://www.youtube.com/user/asilnevs
https://jefdamen.wordpress.com/
We are spiritual beings having a human experience